اسب اصیل عرب در بحرین: خیل القوع (اسب قوع)

fatima

Member
جزیره ی بحرین به داشتن اسبهای اصیل و خالص عرب مشهور است. اسب های عرب بحرینی با نام «خیل القوع» در تشبیه به مروارید گرانبهایی که از اعماق دریا به دست می آید نام گذاری شده اند.
اسب در بحرین دارای تاریخ کهنی است به گونه ای که اکتشافات باستان شناسی بقایای اجساد اسب های قوی هیکلی را در ا ین کشور نشان داده است که قدمت آن ها به 2000 سال قبل از میلاد می رسد و همچنین وجود تصویر اسب روی برخی از مهرهایی که حداقل قدمتی 4000 ساله دارند. برخی از مورخین عنوان میکنند که بحرین در دوره ی تمدن اسلامی اسب عرب را به هند و حتی چین صادر می کرده است.
یکی از دلایل خلوص کامل اسبهای عرب بحرین این است که این جزیره مرز خاکی با کشورهای مجاور ندارد و همین عامل باعث شده تا اسب وارداتی در این کشور بسیار کم باشد و خلوص اسب ها در این جزیره به درستی حفظ شود. لازم به ذکر است که در عصر حاضر نیز هیچ اسبی بدون اجازه ی امیر بحرین صادر و وارد نمی شود و این نیز از عوامل حفظ خلوص اسب عرب در بحرین است.
در بحرین از سال 1783 که خاندان آل خلیفه بحرین را فتح کردند، اسب و پرورش آن بسیار اهمیت پیدا کرد و خاندان شیخ در حفظ اصالت و خلوص اسب با ویژگی های اسب بدوی بسیار تلاش کردند. سلسله انساب اسب های خاندان شیخ بحرین از اصیل ترین و خالص ترین تیره های اسب عرب است و تحت تأثیر حرکت های تجاری در زمینه ی تولید اسب قرار نگرفته اند و گفته می شود که ادامه ی نسل اسب های اصیل و خالص تمدن اسلامی یعنی قرن 7 – 8 میلادی هستند.
اسطبل امیری اسطبل خاندان شیخ در بحرین است که بیشترین تعداد اسب در آن نگهداری می شود و حدود 204 رأس اسب خالص بحرینی در آن نگهداری می شود.
شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه: امیر کنونی بحرین سوار بر اسب

پیوست ها

• nimg7157.jpg
    nimg7157.jpg
    9.5 کیلوبایت · بازدیدها: 110

fatima

Member
... ادامه
اسب در بحرین دارای 20 تیره است که یکی از تیره ها به نام ال کری al- kray در حال حاضر فقط منحصر به بحرین است و در کشورهای دیگر منقرض شده است.
تیره های اسب عرب در بحرین:
- الدهمه
- الحمدانیه
- الکری
- الکروش
- کحیلات عفاس
- کحیلات العادیات
- کحیلات جلابیه
- کحیلات ام زریر
- المعنقیه
- الملولش
- المسنا (المثنی؟)
- العبیه
- الحذفه؟
- الربده
- الصقلاویه
- الشوافه
- الشویمه
- الشویتیه
- التویسه
- الوذنه

تصویر برخی از اسب های بحرینی

پیوست ها

• boushra%20show%20full%20run.jpg
    boushra%20show%20full%20run.jpg
    40.6 کیلوبایت · بازدیدها: 17
  • jehana%20stance.jpg
    jehana%20stance.jpg
    34.6 کیلوبایت · بازدیدها: 113
  • head%20shot%20jahore.jpg
    head%20shot%20jahore.jpg
    22.1 کیلوبایت · بازدیدها: 97
  • Sherouq%20al%20hawajer%20show%202009.jpg
    Sherouq%20al%20hawajer%20show%202009.jpg
    34.5 کیلوبایت · بازدیدها: 95

fatima

Member
.... ادامه
تصویر اول: سیلمی جلابی نیله در سن 34 سالگی. یکی از سیلمی های خالص خاندان شیخ در گذشته
تصویر دوم: شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه سوار بر ملولشان الیتیم پسر سیلمی جلابی نیله
تصویر سوم: سیلمی تیره ی کریان (الکری) به نام کریان دیلمون در اسطبل اسبهای اصیل جزیره واقع در کشور انگلستان
تصویر چهارم: مادیان بحرینی از تیره ی دهمه

پیوست ها

• 2.jpg
    2.jpg
    24.4 کیلوبایت · بازدیدها: 87
  • 7.jpg
    7.jpg
    22 کیلوبایت · بازدیدها: 94
  • 4.jpg
    4.jpg
    29.7 کیلوبایت · بازدیدها: 97
  • 3.jpg
    3.jpg
    16.6 کیلوبایت · بازدیدها: 99

احسان

Active member
پاسخ : اسب اصیل ايرانی در شيخ نشين بحرين

;)اسب های خالص خودمان هستند

خيلی سادس چرا نميفهمند ملت امپراطوری پرشيا که الکی به اين وسعت نشده بوده, حتماً با اسب اصيل ايرانی اين امپراطوری گسترش يافته پس حالا هی نگيد اسب فلان

پیوست ها

• Persia.jpg
    Persia.jpg
    161 کیلوبایت · بازدیدها: 9

احسان

Active member
پاسخ : اسب اصیل ايرانی در شيخ نشين بحرين

اعلامیه استقلال بحرین در تاریخ 14 اوت 1971 منتشر شد . دولت ایران تنها یك ساعت پس از استقلال بحرین آن را به رسمیت شناخت . یك روز بعد (‌15 اوت )‌،‌ بحرین و انگلستان یك قرار داد دوستی با هدف ( مشورت ) در مواقع ضروری با یكدیگر امضا كردند! بدین ترتیب ،‌ مسأله بحرین پس از یك و نیم قرن منازعه و كشمكش به نقطه حل رسید دلیل آن نیز از نظر سیاسی ،‌ سازش و توافق پنهانی انجام شده بین ایران و قدرتهای غربی بر سر نقش آتی ایران در منطقه خلیج فارس و اعطای امتیاز به ایران درباره یك مسأله دیگر بود. در واقع باید گفت بحرین قربانی یك بده و بستان سیاسی شد و آخرین بخش جدا شده از خاك ایران در دوران معاصر بود

fatima

Member
من هم می دونم که بحرین یه زمانی جزئی از ایران بوده. ولی الان که دیگه نیست. هدف من هم از گذاشتن این بحث و جمع آوری مطالب و عکس ها معرفی این گونه از اسبهاست نه ادعای سیاسی. دوس داشتم از مطالب استفاده بشه و اعضا با این نوع از اسبها آشنا بشن نه این که بگم بحرین کجاست و چیه و قبلا چی بوده. چنان نوشتین اصلاح تاپیک انگار که من یه آدم غریبه هستم چرا به خودم نمی گین؟؟؟ من هم عضوی از این انجمن هستم.
بحرین نه مال منه نه مال بابام!!!!! من اسبا برام مهم هستن.

sohrab

Active member
دکتر جان این که بحرین زمانی جزئی از ایران بوده که کشف جدیدی نیست!
چه ارتباطی با اصلاح تاپیک داره؟
میشه اینجوری اصلاح کرد : "اسب اصیل عرب در بحرینی که زمانی جزء ایران بوده"!!

fatima

Member
♘ امیرحسین ♞ گفت:
خانم فاطیما بحث اسبی را ادامه دهید
شرمنده من مطالب زیادی دارم ولی ادامه بحث به نظر شما چه فایده ای داره؟؟؟؟؟؟؟ جز توهین و اتهام و این که این قبلا مال ما بوده و اون قبلا اون طوری بوده و اینطوری بنویس و این جوری ننویس. خوبه که ما تو انجمن اسبیم اگه تو انجمن سیاسی بودیم چی میشد؟؟؟؟؟
من این مطلب رو گذاشتم اول برای آشنایی با این تیره های منحصر به فرد و دوم چون همسایه این جزیره هستیم یا بهتره بگم این جزیره که قبلا جزئی از ما بوده و همین فردا می ریم پسش می گیریم!!!! و تیره ها رو هم گذاشتم گفتم شاید بقیه که تو کار اسب هستن، بتونن یه اشتراکاتی بین اسبای ما و اسبای این منطقه پیدا کنن.

sohrab

Active member
فاطیما بابت ترجمه مطلب خیلی ممنونم

از تیره ی وذنه ی بحرین عکس داری؟

fatima

Member
Wild Stallion گفت:
;)اسب های خالص خودمان هستند

خيلی سادس چرا نميفهمند ملت امپراطوری پرشيا که الکی به اين وسعت نشده بوده, حتماً با اسب اصيل ايرانی اين امپراطوری گسترش يافته پس حالا هی نگيد اسب فلان
جناب wild stallion در مورد خلوص اسب بحرین توضیحات بسیاره و این که چطوری خالص موندن اون هم از قرن 18 به بعد.
اما در مورد امپراطوری ایران، میشه بگین چطوری امپراطوری ایران تونسته با اسبای اصیلش از دریا رد بشه و اسبا رو برسونه به بحرین یا جزایری مثل بحرین؟؟؟؟؟ یعنی اسبای ما اون موقع بال هم داشتن؟؟؟؟؟ خوبه قبل از گفتن هر چیزی اول در موردش مطالعه کنیم و تعصبات بیجا رو بذاریم کنار.
اگه بحث اجازه بده در ادامه می گم که اسب عرب چگونه در بحرین با فتوحات و بدون فتوحات تونست به حیات خودش ادامه بده.در ضمن غیر از بحرین استانهای زیادی وجود داشتن که از خاک کشور جدا شدن و این چیز تازه ای نیست.
به نظر من بهتره به جای گفتن این که این مال ما بوده قبلا، اسب های خالص کنونی خودمون رو که باز هم منحصر به فرد هستن از نابودی نجات بدیم تا در دنیای اسب حرفی برای گفتن داشته باشیم.

fatima

Member
با این که تیره ی وذنه یک تیره ی قدیمی در جزیره ی بحرین هست، ظاهرن به دلیل حوادثی در حال حاضر یک نریان فقط از این تیره مونده به اسم وذنان وائل 898
حدس می زدم که شاید این تیره اشتراکی با تیره ی وذنه در ایران داشته باشه.

پیوست ها

• 2-201.JPG
    2-201.JPG
    26.7 کیلوبایت · بازدیدها: 67

vatan

Member
تایپیک خیلی خوبی هست لطفا خانم فاطیما بحث اسبی را ادامه بدهید.
علاوه بر عرب خالص بحرین از عرب خالص عراق یا سوریه یا اردن یا .... بقیه کشورهای دیگه هم مطلب بزارید تا بشه واقعا مقایسه کرد بین عرب هی خالص خودمون و عرب های خالص بقیه کشورهای عربی .
یه سوالی که دارم این هست که در بعضی عکس ها سر و گردن مثل عرب مصری هست آیا مطمئن هستید اینها هم خالصند چون اگه خالص باشند توی اصلاحشون حداقل برای این صفت خوب عمل کردند ولی ما چی؟؟!!!!
ولی من اسب عرب خالص عربستان را بیشتر از عرب خالص بحرین البته در این چند تا عکس پسندیدم!!!!!

fatima

Member
دارم رو چندتا عکس که از یک سایت رسمی به زبان انگلیسی در مورد تیره الکری (کریان) به دست آوردم کار می کنم. چند دقه دیگه آماده میشن. عکسای این تیره رو میذارم شاید بشه بهتر مقایسه کرد چون این تیره در حال حاضر فقط منحصر به بحرینه و فکر کنم خاندان شیخ صاحبش هستن و پرورش میدن. اگه اشتباه نکنم سه تیره ی الکری، الحمدانیه و الشویمه در مالکیت خاندان شیخ هستن. البته بحرینی ها از اسبای معروف و خالص خودشون در قدیم چندتایی به مصر، انگلستان، امریکا، کانادا، افریقای جنوبی هم صادر کردن.
و خودخاندان شیخ در همون اوایل فتح بحرین که مربوط به قرن 18 میلادی هست چندتا اسب خالص از نجد (فکر کنم همون عربستان) به بحرین وارد کردن و نسل همونا رو به طور خالص ادامه دادن.

احسان

Active member
پاسخ : اسب اصیل ايرانی درشيخ نشينی بحرین

اصلاً خودتان ميدانيد

من چيزی اي رو که بايد بگم گفتم حالا ديگه قضاوت با دوستان
بحث خوبه چون همش حرف هست ;)

fatima

Member
Wild Stallion گفت:
اصلاً خودتان ميدانيد

من چيزی اي رو که بايد بگم گفتم حالا ديگه قضاوت با دوستان
بحث خوبه چون همش حرف هست ;)
یعنی می فرمائید من اینقدر بیکارم که این مطالب رو از خودم اختراع کردم گذاشتم اینجا یا نکنه با شیخ نشین بحرین و شیخش نسبتی دارم و پول گرفتم که واسه اسباش تبلیغ کنم؟؟؟؟ عجب شیخ بدبختی!!!!
خب اگه می تونی برو بحرین و همه استانهایی رو که از دست دادیم پس بگیر همه ما دوست داریم این استانها برگردن.
اگه هم بحث همش حرفه شما که اهل عملی می تونی بزرگی کنی و خطای مارو ندیده بگیری و تو این بحث شرکت نکنید. این انجمن برای همه اعضاست و قرار نیست که همه مطالب به مذاق همه خوش بیاد!!!!!

fatima

Member
تصاویری از اسبهای تیره ی الکری (کریان)
تصویر اول: مادیون خالص کری محمدیه
تصویر دوم و سوم: مادیون کری اصیله ( کری محمدیه * کریان دیلمون) این مادیان در انگلستان بوده که اخیرا به جزیره بحرین برگردانده شد.
تصویر چهارم: مادیون یرلینگ کره ی کری اصیله

پیوست ها

• mo1.jpg
    mo1.jpg
    45.4 کیلوبایت · بازدیدها: 42
  • mo2.jpg
    mo2.jpg
    55.2 کیلوبایت · بازدیدها: 40
  • 2-323.JPG
    2-323.JPG
    27.9 کیلوبایت · بازدیدها: 41
  • mo9.jpg
    mo9.jpg
    124.2 کیلوبایت · بازدیدها: 39

fatima

Member
تصاویری از صگلاوی الاحمر، نریانی که در دهه ی 1970 به انگلیس برده شد.

پیوست ها

• sa4.jpg
    sa4.jpg
    36.6 کیلوبایت · بازدیدها: 32
  • sa1.jpg
    sa1.jpg
    38.6 کیلوبایت · بازدیدها: 33
  • sa3a.jpg
    sa3a.jpg
    146.8 کیلوبایت · بازدیدها: 30
  • sa8.jpg
    sa8.jpg