انتقاد شديد كارشناسان و پيشكسوتان از فدراسيون سواركاري
طي دو هفته گذشته در گزارشي انتقادي با عنوان "فدراسيون سوار كاري به چه كساني سواري مي دهد"؟ به طرح ديدگاههاي كارشناسان وساير و معضلات ديرينه اين فدراسيون پرداختیم.
در آستانه بازي هاي آسيايي گوانگجو؛
انتقاد شديد كارشناسان و پيشكسوتان صنعت اسب از فدراسيون سواركاري
اينك در حاليكه شمارش معكوس براي رقابت هاي سواركاري آسيايي آغاز شده است عملاً از تشكيل اردوي آمادگي تيم ملي اين فدراسيون خبري نيست و حتي براي اعزام بازيكنان و ثبت نام اسب ها نيز اقدام موثري به چشم نمي خورد، به اين ترتيب آينده روشني را نمي توان براي فدراسيون اسب سواري در اين دوره از رقابت ها ترسيم كرد. آنچه در پي مي آيد نقطه نظرات تعدادي از كارشناسان و اعضاي تيم ملي مي باشد.
علی سعيدلو در آذر ماه سال گذشته در ديدار با مسئولين فدراسيون سواركاري تاكيد و رشد و ارتقاي اين ورزش و مدال آوري آن نموده ايد حال نه تنها اين موضوع محقق نشده بلكه مسئولين فدراسيون براي اعزام ورزشكاران به بازي هاي آسيايي حتي با پرداخت مخارج از سوي خودشان نيز همكاري نميكنند.شما در پيش هواداران و اعضاي تيم ملي سوارکاری، باشگاه داران و اعضاي جامعه اين ورزش چه پاسخي داريد آيا سكوت پس از يكسال از سكانداري شما در اين ورزش جايز است ؟!
سهيل يوسف نيا :
مرثيه اي تلخ بر سرنوشت اسب سواري در ايران
سهيل يوسف نيا مدیر مسئول مجله دنیای اسب در گفتگویی بيان كرد: متاسفانه پس از انحلال اداره كل سواركاري و پرورش اسب در سال1377 ،وظايف آن اداره كل به فدراسيون سواركاري كشور محول گرديد، وظايفي كه در حد و اندازه مسئولان فدراسيون به لحاظ فني و مالي نبوده و چندسالي است كه اين تصميم ناصحيح باعث بي برنامگي در حوزه هاي تخصصي اسب گرديده است . واردات بي رويه نژادهاي مختلف اسب اعم از عرب ،تاروبرد ،پرشي و بدتر از آن واردات ماديان و كره يكساله ، در حالي بصورت افسار گسيخته صورت ميگيرد كه توليدكنندگان داخلي با معضل فروش كره هاي توليدي دست وپنجه نرم مي كنند و عملا بسوي ورشكستگي پيش مي روند.
از طرفي قول 6سال رياست فدراسيون سواركاري مبني بر حل معضل قرنطينه دامپزشكي هنوز تحقق نيافته است و هيچ اسبي را نمي توان در بازارهاي منطقه عرضه كرد . وي افزود: توليدكنندگان نژادهاي مختلف اسب كشور با هر قوميتي در شمال و جنوب و غرب و شرق كشور با عشق و تعصب زايدالوصفي به اين حرفه خود كه ريشه در باورهاي ملي و مذهبي شان دارد ادامه داده اما با شرايط فعلي، توجيهي براي توليد و پرورش كره وجود ندارد. يوسف نيا خاطر نشان كرد: از طرفي معاونت فني فدراسيون سواركاري كه عهده دار مسائل فني اسب كشور مي باشد بدلايل مختلف اعم از سوء مديريت ، نبود امكانات، نداشتن نيروهاي متخصص اصلاح نژادي و غيره فقط به رتق و فتق ظاهري امورات معاونت پرداخته وعملا تاثير گذاري شايسته و بايسته اي در ده سال گذشته نداشته است. همچنين تنها نژاد اسب ايراني ثبت شده در كتابهاي مرجع نژاد اسب دنيا، اسب كاسپين (اسب كوچك كرانه هاي خزر) مي باشد كه توسط بانويي علاقمند به نام مرحومه لوئيز فيروز در شمال كشور شناسايي و به دنيا معرفي شد كه پس از مرگ ايشان كتاب انساب و تدوين و پيگيري آن در مجامع بين المللي نيز به فراموشي سپرده شده است، نژادي كه به عظمت تاريخ اين مرز و بوم قدمت دارد وشايد اگر مورد توجه مسئولان قرار مي گرفت در سالهاي آتي يكي از اقلام صادراتي كشور مي شد.كارشناس اسب تاكيد كرد: اسب كرد ما، با زير تيره هاي جاف و افشار و سنجابي در غرب كشور كه روزگاري مايه فخر و مباهات امپراطوري هاي عظيم منطقه بوده ،امروز چنان درمانده ومستاصل شده است كه نفس هاي آخر را درگوشه اصطبل مرداني ميكشد كه همه زندگيشان را براي حفظ وصيانت از اين نژاد صرف كردند، نژادي كه مي توانست بعنوان اسب باستاني ايران به دنيا معرفي وشايد جايگزين خوبي براي نژاد پولو polo آرژانتيني براي ورزش چوگان باشد نژاد تركمن ما كه روزگاري با نادرشاه افشار،سرزمين هندوستان را زير سم هاي آتشين خود در مي نورديد وچنان سرمست ، رقص پيروزي در ديار دور مي كرد كه همگان دهان به تحسين آن گشوده بودند ،امروز گداي قدري محبت از مديران بي تخصص ووظيفه نشناس است. حذف اسب تركمن ما در 40سال گذشته با روشهاي غلط تلاقي نژادي وواردات تركمن آخال تكه از كشور روسيه وتفكيك ننمودن خط هاي خوني از هم، باعث گرديد كه به تعداد انگشتان دست تركمن خالص وجود نداشته باشدودردناكتر از آن زماني است كه مي فهميم معاونت فني فدراسيون ،بعنوان بالاترين تشكيلات فني اسب كشور پاسخي صحيح وعلمي براي تبارنامه،آزمايشات خوني وجمعيت اسب تركمن ندارد وحتي حركتهاي خودجوش برخي عاشقان اسب را نيز زير سئوال مي برد .وي تصريح كرد: اصيل خوزستان (عرب)كه حضوري هميشگي در كشورگشايي ها وتمدنهاي مختلف ديلميان وزندگي روزمره اهالي عرب زبان وبختياري وغيره داشته ، امروز قدرت رقابت با اسبان وارداتي ندارد وبه تدريج در حال حذف شدن است. فاجعه اي كه براي ساير نژادها تكرار شد وبراي ما جز حسرت چيزي باقي نگذاشت اسبي كه براي حفظ آن وتدوين كتاب تبارنامهاش جان گذاشته شد بانويي بنام مهري ليلي قراگوزلو همه عمر خود را صرف شناسايي، ثبت ومعرفي آن به دنيا نمود وبا تدوين 2كتاب آن را به سازمان جهاني اسب عرب قبولاند اما حال پس از گذشت 10 سال كتاب سوم آن چاپ نگرديد واين نژاد نيز در اثر بي كفايتي مسئولان فدراسيون به فراموشي سپرده شد .
وي در خاتمه افزود:وزير جهاد كشاورزي كه حمايت از پرورش دهنده اسب داخلي جزئي از وظايف تعريف شده شماست،رياست محترم سازمان تربيت بدني كه امور ورزشي اسب وتبارنامه وصدور شناسنامه جزو وظايف يكي از فدراسيونهاي شماست(سواركاري ) آيا وقت آن نرسيده كه بر مزار اين موجود زيبا ومسحور كننده مرثيهاي بخوانيم يا آستين بالا زده وبا تكيه بر گفتار پيامبر اسلام كه در پيشاني اسب تا روز قيامت خيرو بركت است براي اسب اين مملكت انديشه اي كلان پي ريزي كنيم ؟! به اميد روزي كه بدور از هرگونه سياسيكاري وبا تكيه بر دانش متخصصين اين مرزوبوم و با درك عمق فاجعه همتي مضاعف نماييم .
مهدي جمشيدخاني:
در سايه سياست هاي غلط فدراسيون سواركاري ، در واردات اسب خودكفا شديم!
مهدي جمشيدخاني گفت : در سايه سياست هاي نادرست فدراسيون سواركاري كشور و ارگانهاي ذيربط ، اسب هاي بومي ما به دليل واردات بدون كنترل وضابطه در خطر نابودي است .وي گفت مي بايد هرچه زودتر اقدامي انجام گيرد زيرا بسياري از نژاد هاي ما از جمله قره باغ ، جاف و.. به تاريخ پيوسته اند و تنها عكس هايي از آنها به يادگار مانده است و ديگر نژادها نيز در خطر انقراض ميباشند ، اسبهاي عرب فارس هم كه به كوشش خانم قره گوزلو حفظ شده بودند، به دليل واردات اسبهاي عرب جهت نمايش و زيبايي در خطر انقراض قرار دارند .در همه زمينه ها خود كفا بوديم ! خدارا شكر در واردات اسب نيز خودكفا شديم!بنيانگذار آموزش سواركاري علمي كشور راه حل برون رفت از اين مشكل را كنترل واردات بي رويه اسب ، اخته نمودن اسبهاي وارد شده جهت جلوگيري از نابودي نژاد اسب اصيل كشور و در عين حال تلاش جهت حفظ و نگهداري نژاد هاي بومي و تشكيل كميته، جهت حفظ اسب اصيل ايران دانست و كليه اين تلاش ها را منوط به فرهنگ سازي صحيح در اين رابطه ناميد و گفت: در مسابقات بايد جايزه اسبهاي توليد و تربيت شده در داخل، بسيار ارزنده و ويژه در نظر گرفته شود.
وي واردات را به تنهايي معضل ندانست همچنان كه در دنيا نيز چنين نيست اما آنها براي اسب بومي خود ارزش قائل مي شوند ، متاسفانه در كشور ما در نمايش زيبايي هاي انجام شده تنها هندلر را به كشور دعوت نميكنند! داور خارجي دعوت مي شود كه اسب هاي خارجي وارداتي را قضاوت نمايند ،اين واقعا مسخره است ، معلوم است كه اين اسبها از اسبهاي اصيل ما زيباترهستند چون آنها دانش اين كار را دارند و تلاش مي كنند اما ما چه كار مي كنيم؟ براي مسابقات اسبدواني، تروبرد از استراليا وارد شده ، در پرش كه وضع بدتر شده و حتي سواركاران ما را نيز بسيار تنبل كرده اند و از امر تربيت اسب غافل شده اند.ما بايد بر روي آنچه داريم كار كنيم نه اينكه صورت مسئله را عوض كنيم و اين مشكل هم به دليل عدم آشنايي مسئولين فدراسيون سواركاري با اسب و اسبداري است و توليد كنندگان داخلي نيز سكوت كرده اند و به نظر من بايد براي جلوگيري از اين فاجعه، همگي هرچه زودتر دست به دست يكديگر دهيم.انتخاب مسئول نا آشنا خيانت در حق اين صنعت و ورزش است و متاسفانه اين آقايان هيچ گونه شناختي از اين مسئله ندارند و مدعي مي شوند كه امور دام و جهادكشاورزي اجازه واردات را صادر مي كند ، ولي به عنوان متولي و مصرف كننده اين واردات هيچگونه كاري انجام نمي دهند. به راحتي ميتوانند براي اسب توليد و تربيت شده در داخل جوايزي نفيس در نظر بگيرند و اسبهاي خارجي هم تنها اجازه شركت داشته باشند ، تا توليدكنندگان و تربيت كنندگان تشويق شوند و صنعت اسب رونق يابد .جمشيد خاني خاطر نشان كرد: چرا آ قايان كار به اين سادگي را انجام نمي دهند؟!فعلا توليد كننده داخلي بازاري ندارد ، در بحث زيبايي كه ياراي مقاومت در برابر اسب وارداتي نيست ، در زمينه مسابقات هم وقتي تربيت كننده تشويق نمي شود و اميدي ندارد، نمي توانند از پس اسبهاي اروپايي تربيت شده بر آيند.پس مسئولين موظف اند از طريق تشويق توليدكنندگان و تربيت كنندگان داخلي (كه همانا اختصاص جايزه هاي ويژه و ارزنده براي اين قشر است)، صنعت اسب داخلي را رونق بخشند و بازار مناسبي به وجود بياورند كه اين خود راهي فوري براي برون رفت از اين معضل است.
ميرزايي:
در فدراسيون سوار كاري از علم سوار كاري ، مديريت، برنامه ريزي و حتي واقع بيني خبري نيست
عليرضا ميرزايي از قهرمانان سوار كاري و مالك اسب گفت:درگيري دراين موضوع، بديهي است، رشدي كه فدراسيون سواركاري به رياست آقاي تابش از آن آمار مي دهند، صرفاً رشد بوقلموني است كه با يك سرفه پرهايش مي خوابد. در فدراسيون سواركاري از علم سواركاري، مديريت، برنامه ريزي و حتي واقع بيني خبري نيست. رئيس فدراسيون فراموش كرده كه صرفاً به عنوان مدير در استخدام ورزش و سواركاران است و رئيس اصلي در اين ورزش، مالكين اسب و كساني هستند كه دستشان در جيبشان مي رود. مديريت، اين ورزش را صرفاً در رسيدن به تريبون رسانه ها براي دادن آمار و اطلاعات بي اساس و شركت در مراسم جايزه دادن و گرفتن عكس يادگاري در مسابقات مي دانند. زماني كه نايب رئيس فدراسيون هم در عين احترامي كه براي ايشان، قائلم يك حقوقدان بوده و تخصصي در امر اسب و سواركاري ندارند و حتي قائم مقامشان پزشك زنان هستند چه انتظاري بيش از افتضاحات واقع شده در سواركاري بايد داشت؟ رئيس هيئت سواركاري تهران كه مورد حمايت مستقيم رئيس فدراسيون هستند، در جلسه اي كه با حضور بيش از چهل نفر برگزار شد، اظهار كردند كه فرق كاه و كلش را نمي دانند. ايشان رئيس تعاون استان تهران وفرد با سابقه اي درورزش كاراته هستند.وي با تأكيد بر اين مطلب كه : همسايه ها تا حدي مي توانند ياري كنند و در برخي موارد كار همسايه نيست كه موضوع اداره شود بلكه صاحبخانه بايد مدير باشدگفت: در سازماني اگر سيستم رو به تخريب است يقه آبدارچي را نميگيرند بلكه مي گويند مديربي كفايت است. ما در سواركاري رئيس،خودمانيم كه خاك مانژ خورده ايم ولي نياز به مدير داريم كه متاسفانه سالهاست كه نداريم.رئيسيم چون دار و ندارمان عاشق اين كارند و دست در جيبشان مي كنند نه اينكه عنوان رياست بر خودمان حمل كرده و فقط عكس يادگاري بگيريم و بگوييم ما نيز حضور داريم .ميرزايي افزود: جامعه سواركاري است كه خرج مي كند، وبخش دولتي هيچ نقشي در بر پانگه داشتن سواركاري، بجز با درصدي يك رقمي و با ميل به سمت صفر در اين مملكت ندارند.همه بخش خصوصي است و عده اي عاشق اسب هستند كه صدمه بي مديريتي فدراسيون سواركاري را در موضوع اسب ميخورند.
مجيد شريفي سوار كار تيم ملي :
مديريت فدراسيون سوارکاری ضعيف است
در سوار كاري تنها به مديريت احتياج داريم و چرا تربيت بدني ، كميته ملي و فدراسيون ، پيگير اين قضايا نيستند؟!مجيد شريفي از سواركاران تيم ملي سوارکاری ايران ضمن انتقاد از فدراسيون سوارکاری گفت: راجع به حضور ما در بازي هاي آسيايي گوانگجو متأسفانه از طرف فدراسيون هيچ پيگيري صورت نگرفته است. وي افزود: با توجه به اينكه بنده به رئيس فدراسيون گوشزد كردم كه حاضربه پرداخت مخارج در صورت حضورم در اين مسابقات ميباشم، متأسفانه تاكنون هيچ پيگيري از طرف فدراسيون صورت نگرفته است. اين در حالي است كه 14 روز از تاريخ اتمام ثبت نام گذشته است. و وظيفه ي كميته ملي المپيك است كه پيگير اسامي باشد. شريفي در پاسخ به اين سؤال كه به عقيده ي شما مقصر در اين كوتاهي كيست؟ گفت: البته من تنها يك سواركارم و به طور قطع مقصر فدراسيون و هيئت سواركاري مي باشند و پي گيري اين مسائل به عهده ي ايشان است نه سواركار. وي با تأكيد بر اين مطلب كه بعد از 30 سال در بازيهاي آسيايي دوحه تنها شركت كننده ي ايراني كه توانست به فينال بازيهاي آسيايي برسد من بودم، گفت: اگر قرار باشد كه در بازيهاي گوانگجو شركت نكنم، بطور قطع اعتراض خواهم كرد و اين مسئله را رسانه اي مي كنم، وي افزود: مديريت بايد به من توضيح بدهد كه در اين 4سال كم كاري از من ديده است؟! در حالي كه من 36 ساله مي باشم و وقت زيادي براي شركت در اينگونه بازيها ندارم. سواركار تيم ملي با توجه به گفته رئيس فدراسيون سواركاري كه عدم همكاري اين فدراسيون را، كمبود بودجه بيان كرده است، گفت: آقاي تابش ميگويد بودجه كم است در حالي كه ما حاضريم به خرج و اسب خودمان در اين بازيها شركت كنيم شريفي در خاتمه افزود: ما در سواركاري تنها به مديريت احتياج داريم و چرا تربيت بدني، كميته ملي و فدراسيون، پيگير اين قضا يا نيستند؟؟!!
در برنامه ريزي تيم هاي ملي برون مرزي،ضعف عمده مشاهده مي گردد
مسعود مكاري نژاد عضو تيم ملي سواركاري و پر امتياز ترين سواركار كشور در سال گذشته،
به بيان ديدگاه هاي خويش در ارتباط با كارايي فدراسيون سواركاري گفت: از وظايف مديريت اين فدراسيون،رسيدگي به برنامه هاي تيم ملي مي باشد كه در سال هاي اخير هيچ برنامه مدوني براي اين تيم وجود نداشته است.وي افزود:در مسابقات آسيايي دوحه،تصميم گرفته شده بود كه دو مسابقه انتخابي برگزار گردد بنده نيز به عنوان نفر چهارم اين تيم انتخاب شدم ولي متاسفانه 20 روز مانده به مسابقات ،به ناگاه تصميم گرفته شد كه نفر پنجم،عضو تيم اصلي باشد بنابراين از تيم كنار گذاشته شدم. وي خاطر نشان كرد: بعد از آن مسابقات به دليل اولين حضور در بازي هاي آسيايي، بايد از تجربيات آن بازي ها استفاده و براي آينده برنامه ريزي مي كردند كه متاسفانه نه تنها اين كار انجام نشد،بلكه هيچ تغيير و تحولي نيز در اين فدراسيون صورت نگرفت و تمامي كادر اداري آن باقي ماندند. مكاري نژاد با اشاره به روز شمار بازي هاي آسيايي گفت: متاسفانه اين روز شمار فقط روي تخته بود و هيچ اقدام خاصي انجام نشده و در چند ماه اخير، برنامه جديدي از فدراسيون به گوش نرسيده است.عضو تيم سواركاري خاطر نشان كرد:مدير يك فدراسيون ،بايد بر بخش هاي مختلف،مديريت داشته باشد ولي متاسفانه در برنامه ريزي تيم هاي ملي برون مرزي،ضعف عمده مشاهده ميگردد.
براي بازي هاي آسيايي نه تيمي تشكيل شده و نه اردويي راه اندازي شده است
امير برادران داور مسابقات پرش با اسب و كلانتر بين المللي
گفت: مديريت فدراسيون نسبت به بازي هاي آسيايي بسيار ضعيف مي باشد وي افزود:براي بازي هاي آسيايي روز شماري بر تخته وايت برد دبير هيئت مديره گذاشته شده بود ولي تا به اين ساعت نه تيمي تشكيل شده و نه اردويي راه اندازي شده است.وي در ارتباط با تشكيل كلاس هاي داوري و زمان نامناسب آن گفت:متاسفانه اين كلاسها چندروز مانده به عيد ،تشكيل و به دليل زمان بد آن ،بسياري از دوستان موفق به شركت در اين كلاس ها نشده اند و درخواست فراوان، برخلاف قوانين ،fei،گفته شد،هر كس يكبار در كلاس هاي داوري شركت كرده باشد مجاز به استفاده مجدد از اين كلاس ها نمي باشد، وي با تاكيد بر غير تخصصي بودن مديريت اين فدراسيون گفت:متاسفانه دبير اين فدراسيون نيز داراي تخصص در سواركاري نيست و شركت در كلاس ها بيشتر غير حرفه اي مي باشد.
فدراسيون هيچ كار مثبتي براي سواركاري كشور انجام نمي دهد
محمد نقاش قهرمان سواركاري ايران،
در ارتباط با وضعيت فدراسيون سواركاري گفت: متاسفانه فدراسيون سواركاري اردويي براي بچه ها ي تيم ملي نگذاشته است زيرا ساماندهي در اين فدراسيون ديده نمي شود.وي افزود:در حال حاضر بخش خصوصي در حال سرمايه گذاري در اين قسمت از ورزش مي باشد . بنابراين در پيروزي مسابقات، فدراسيون هيچ كاره مي باشد و متاسفانه تا به حال هيچ كاري براي بازي هاي آسيايي ،انجام نداده اند.نقاش در پاسخ به اين سوال كه آيا از مديريت فدراسيون رضايت خاطر داريد يا خير؟گفت: متاسفانه مديريت فدراسيون اسب سواري ضعيف مي باشد و اگر اين فدراسيون مديريت قوي داشت احتمالا پيشرفت بيشتري را در اين ورزش شاهد بوديم زيرا مديريت فعلي،هيچ كار مثبتي براي سوار كاري انجام نميدهد، وي از ديگر مشكلات اين بخش را قرنطينه مطرح كرد و گفت:متاسفانه در رابطه با قرنطينه اسب ها ،فدراسيون هيچ كاري انجام نداده بنابراين بايد با اسبهاي قرضي به مسابقات برويم.
منبع:راه مردم
طي دو هفته گذشته در گزارشي انتقادي با عنوان "فدراسيون سوار كاري به چه كساني سواري مي دهد"؟ به طرح ديدگاههاي كارشناسان وساير و معضلات ديرينه اين فدراسيون پرداختیم.
در آستانه بازي هاي آسيايي گوانگجو؛
انتقاد شديد كارشناسان و پيشكسوتان صنعت اسب از فدراسيون سواركاري
اينك در حاليكه شمارش معكوس براي رقابت هاي سواركاري آسيايي آغاز شده است عملاً از تشكيل اردوي آمادگي تيم ملي اين فدراسيون خبري نيست و حتي براي اعزام بازيكنان و ثبت نام اسب ها نيز اقدام موثري به چشم نمي خورد، به اين ترتيب آينده روشني را نمي توان براي فدراسيون اسب سواري در اين دوره از رقابت ها ترسيم كرد. آنچه در پي مي آيد نقطه نظرات تعدادي از كارشناسان و اعضاي تيم ملي مي باشد.
علی سعيدلو در آذر ماه سال گذشته در ديدار با مسئولين فدراسيون سواركاري تاكيد و رشد و ارتقاي اين ورزش و مدال آوري آن نموده ايد حال نه تنها اين موضوع محقق نشده بلكه مسئولين فدراسيون براي اعزام ورزشكاران به بازي هاي آسيايي حتي با پرداخت مخارج از سوي خودشان نيز همكاري نميكنند.شما در پيش هواداران و اعضاي تيم ملي سوارکاری، باشگاه داران و اعضاي جامعه اين ورزش چه پاسخي داريد آيا سكوت پس از يكسال از سكانداري شما در اين ورزش جايز است ؟!
سهيل يوسف نيا :
مرثيه اي تلخ بر سرنوشت اسب سواري در ايران
سهيل يوسف نيا مدیر مسئول مجله دنیای اسب در گفتگویی بيان كرد: متاسفانه پس از انحلال اداره كل سواركاري و پرورش اسب در سال1377 ،وظايف آن اداره كل به فدراسيون سواركاري كشور محول گرديد، وظايفي كه در حد و اندازه مسئولان فدراسيون به لحاظ فني و مالي نبوده و چندسالي است كه اين تصميم ناصحيح باعث بي برنامگي در حوزه هاي تخصصي اسب گرديده است . واردات بي رويه نژادهاي مختلف اسب اعم از عرب ،تاروبرد ،پرشي و بدتر از آن واردات ماديان و كره يكساله ، در حالي بصورت افسار گسيخته صورت ميگيرد كه توليدكنندگان داخلي با معضل فروش كره هاي توليدي دست وپنجه نرم مي كنند و عملا بسوي ورشكستگي پيش مي روند.
از طرفي قول 6سال رياست فدراسيون سواركاري مبني بر حل معضل قرنطينه دامپزشكي هنوز تحقق نيافته است و هيچ اسبي را نمي توان در بازارهاي منطقه عرضه كرد . وي افزود: توليدكنندگان نژادهاي مختلف اسب كشور با هر قوميتي در شمال و جنوب و غرب و شرق كشور با عشق و تعصب زايدالوصفي به اين حرفه خود كه ريشه در باورهاي ملي و مذهبي شان دارد ادامه داده اما با شرايط فعلي، توجيهي براي توليد و پرورش كره وجود ندارد. يوسف نيا خاطر نشان كرد: از طرفي معاونت فني فدراسيون سواركاري كه عهده دار مسائل فني اسب كشور مي باشد بدلايل مختلف اعم از سوء مديريت ، نبود امكانات، نداشتن نيروهاي متخصص اصلاح نژادي و غيره فقط به رتق و فتق ظاهري امورات معاونت پرداخته وعملا تاثير گذاري شايسته و بايسته اي در ده سال گذشته نداشته است. همچنين تنها نژاد اسب ايراني ثبت شده در كتابهاي مرجع نژاد اسب دنيا، اسب كاسپين (اسب كوچك كرانه هاي خزر) مي باشد كه توسط بانويي علاقمند به نام مرحومه لوئيز فيروز در شمال كشور شناسايي و به دنيا معرفي شد كه پس از مرگ ايشان كتاب انساب و تدوين و پيگيري آن در مجامع بين المللي نيز به فراموشي سپرده شده است، نژادي كه به عظمت تاريخ اين مرز و بوم قدمت دارد وشايد اگر مورد توجه مسئولان قرار مي گرفت در سالهاي آتي يكي از اقلام صادراتي كشور مي شد.كارشناس اسب تاكيد كرد: اسب كرد ما، با زير تيره هاي جاف و افشار و سنجابي در غرب كشور كه روزگاري مايه فخر و مباهات امپراطوري هاي عظيم منطقه بوده ،امروز چنان درمانده ومستاصل شده است كه نفس هاي آخر را درگوشه اصطبل مرداني ميكشد كه همه زندگيشان را براي حفظ وصيانت از اين نژاد صرف كردند، نژادي كه مي توانست بعنوان اسب باستاني ايران به دنيا معرفي وشايد جايگزين خوبي براي نژاد پولو polo آرژانتيني براي ورزش چوگان باشد نژاد تركمن ما كه روزگاري با نادرشاه افشار،سرزمين هندوستان را زير سم هاي آتشين خود در مي نورديد وچنان سرمست ، رقص پيروزي در ديار دور مي كرد كه همگان دهان به تحسين آن گشوده بودند ،امروز گداي قدري محبت از مديران بي تخصص ووظيفه نشناس است. حذف اسب تركمن ما در 40سال گذشته با روشهاي غلط تلاقي نژادي وواردات تركمن آخال تكه از كشور روسيه وتفكيك ننمودن خط هاي خوني از هم، باعث گرديد كه به تعداد انگشتان دست تركمن خالص وجود نداشته باشدودردناكتر از آن زماني است كه مي فهميم معاونت فني فدراسيون ،بعنوان بالاترين تشكيلات فني اسب كشور پاسخي صحيح وعلمي براي تبارنامه،آزمايشات خوني وجمعيت اسب تركمن ندارد وحتي حركتهاي خودجوش برخي عاشقان اسب را نيز زير سئوال مي برد .وي تصريح كرد: اصيل خوزستان (عرب)كه حضوري هميشگي در كشورگشايي ها وتمدنهاي مختلف ديلميان وزندگي روزمره اهالي عرب زبان وبختياري وغيره داشته ، امروز قدرت رقابت با اسبان وارداتي ندارد وبه تدريج در حال حذف شدن است. فاجعه اي كه براي ساير نژادها تكرار شد وبراي ما جز حسرت چيزي باقي نگذاشت اسبي كه براي حفظ آن وتدوين كتاب تبارنامهاش جان گذاشته شد بانويي بنام مهري ليلي قراگوزلو همه عمر خود را صرف شناسايي، ثبت ومعرفي آن به دنيا نمود وبا تدوين 2كتاب آن را به سازمان جهاني اسب عرب قبولاند اما حال پس از گذشت 10 سال كتاب سوم آن چاپ نگرديد واين نژاد نيز در اثر بي كفايتي مسئولان فدراسيون به فراموشي سپرده شد .
وي در خاتمه افزود:وزير جهاد كشاورزي كه حمايت از پرورش دهنده اسب داخلي جزئي از وظايف تعريف شده شماست،رياست محترم سازمان تربيت بدني كه امور ورزشي اسب وتبارنامه وصدور شناسنامه جزو وظايف يكي از فدراسيونهاي شماست(سواركاري ) آيا وقت آن نرسيده كه بر مزار اين موجود زيبا ومسحور كننده مرثيهاي بخوانيم يا آستين بالا زده وبا تكيه بر گفتار پيامبر اسلام كه در پيشاني اسب تا روز قيامت خيرو بركت است براي اسب اين مملكت انديشه اي كلان پي ريزي كنيم ؟! به اميد روزي كه بدور از هرگونه سياسيكاري وبا تكيه بر دانش متخصصين اين مرزوبوم و با درك عمق فاجعه همتي مضاعف نماييم .
مهدي جمشيدخاني:
در سايه سياست هاي غلط فدراسيون سواركاري ، در واردات اسب خودكفا شديم!
مهدي جمشيدخاني گفت : در سايه سياست هاي نادرست فدراسيون سواركاري كشور و ارگانهاي ذيربط ، اسب هاي بومي ما به دليل واردات بدون كنترل وضابطه در خطر نابودي است .وي گفت مي بايد هرچه زودتر اقدامي انجام گيرد زيرا بسياري از نژاد هاي ما از جمله قره باغ ، جاف و.. به تاريخ پيوسته اند و تنها عكس هايي از آنها به يادگار مانده است و ديگر نژادها نيز در خطر انقراض ميباشند ، اسبهاي عرب فارس هم كه به كوشش خانم قره گوزلو حفظ شده بودند، به دليل واردات اسبهاي عرب جهت نمايش و زيبايي در خطر انقراض قرار دارند .در همه زمينه ها خود كفا بوديم ! خدارا شكر در واردات اسب نيز خودكفا شديم!بنيانگذار آموزش سواركاري علمي كشور راه حل برون رفت از اين مشكل را كنترل واردات بي رويه اسب ، اخته نمودن اسبهاي وارد شده جهت جلوگيري از نابودي نژاد اسب اصيل كشور و در عين حال تلاش جهت حفظ و نگهداري نژاد هاي بومي و تشكيل كميته، جهت حفظ اسب اصيل ايران دانست و كليه اين تلاش ها را منوط به فرهنگ سازي صحيح در اين رابطه ناميد و گفت: در مسابقات بايد جايزه اسبهاي توليد و تربيت شده در داخل، بسيار ارزنده و ويژه در نظر گرفته شود.
وي واردات را به تنهايي معضل ندانست همچنان كه در دنيا نيز چنين نيست اما آنها براي اسب بومي خود ارزش قائل مي شوند ، متاسفانه در كشور ما در نمايش زيبايي هاي انجام شده تنها هندلر را به كشور دعوت نميكنند! داور خارجي دعوت مي شود كه اسب هاي خارجي وارداتي را قضاوت نمايند ،اين واقعا مسخره است ، معلوم است كه اين اسبها از اسبهاي اصيل ما زيباترهستند چون آنها دانش اين كار را دارند و تلاش مي كنند اما ما چه كار مي كنيم؟ براي مسابقات اسبدواني، تروبرد از استراليا وارد شده ، در پرش كه وضع بدتر شده و حتي سواركاران ما را نيز بسيار تنبل كرده اند و از امر تربيت اسب غافل شده اند.ما بايد بر روي آنچه داريم كار كنيم نه اينكه صورت مسئله را عوض كنيم و اين مشكل هم به دليل عدم آشنايي مسئولين فدراسيون سواركاري با اسب و اسبداري است و توليد كنندگان داخلي نيز سكوت كرده اند و به نظر من بايد براي جلوگيري از اين فاجعه، همگي هرچه زودتر دست به دست يكديگر دهيم.انتخاب مسئول نا آشنا خيانت در حق اين صنعت و ورزش است و متاسفانه اين آقايان هيچ گونه شناختي از اين مسئله ندارند و مدعي مي شوند كه امور دام و جهادكشاورزي اجازه واردات را صادر مي كند ، ولي به عنوان متولي و مصرف كننده اين واردات هيچگونه كاري انجام نمي دهند. به راحتي ميتوانند براي اسب توليد و تربيت شده در داخل جوايزي نفيس در نظر بگيرند و اسبهاي خارجي هم تنها اجازه شركت داشته باشند ، تا توليدكنندگان و تربيت كنندگان تشويق شوند و صنعت اسب رونق يابد .جمشيد خاني خاطر نشان كرد: چرا آ قايان كار به اين سادگي را انجام نمي دهند؟!فعلا توليد كننده داخلي بازاري ندارد ، در بحث زيبايي كه ياراي مقاومت در برابر اسب وارداتي نيست ، در زمينه مسابقات هم وقتي تربيت كننده تشويق نمي شود و اميدي ندارد، نمي توانند از پس اسبهاي اروپايي تربيت شده بر آيند.پس مسئولين موظف اند از طريق تشويق توليدكنندگان و تربيت كنندگان داخلي (كه همانا اختصاص جايزه هاي ويژه و ارزنده براي اين قشر است)، صنعت اسب داخلي را رونق بخشند و بازار مناسبي به وجود بياورند كه اين خود راهي فوري براي برون رفت از اين معضل است.
ميرزايي:
در فدراسيون سوار كاري از علم سوار كاري ، مديريت، برنامه ريزي و حتي واقع بيني خبري نيست
عليرضا ميرزايي از قهرمانان سوار كاري و مالك اسب گفت:درگيري دراين موضوع، بديهي است، رشدي كه فدراسيون سواركاري به رياست آقاي تابش از آن آمار مي دهند، صرفاً رشد بوقلموني است كه با يك سرفه پرهايش مي خوابد. در فدراسيون سواركاري از علم سواركاري، مديريت، برنامه ريزي و حتي واقع بيني خبري نيست. رئيس فدراسيون فراموش كرده كه صرفاً به عنوان مدير در استخدام ورزش و سواركاران است و رئيس اصلي در اين ورزش، مالكين اسب و كساني هستند كه دستشان در جيبشان مي رود. مديريت، اين ورزش را صرفاً در رسيدن به تريبون رسانه ها براي دادن آمار و اطلاعات بي اساس و شركت در مراسم جايزه دادن و گرفتن عكس يادگاري در مسابقات مي دانند. زماني كه نايب رئيس فدراسيون هم در عين احترامي كه براي ايشان، قائلم يك حقوقدان بوده و تخصصي در امر اسب و سواركاري ندارند و حتي قائم مقامشان پزشك زنان هستند چه انتظاري بيش از افتضاحات واقع شده در سواركاري بايد داشت؟ رئيس هيئت سواركاري تهران كه مورد حمايت مستقيم رئيس فدراسيون هستند، در جلسه اي كه با حضور بيش از چهل نفر برگزار شد، اظهار كردند كه فرق كاه و كلش را نمي دانند. ايشان رئيس تعاون استان تهران وفرد با سابقه اي درورزش كاراته هستند.وي با تأكيد بر اين مطلب كه : همسايه ها تا حدي مي توانند ياري كنند و در برخي موارد كار همسايه نيست كه موضوع اداره شود بلكه صاحبخانه بايد مدير باشدگفت: در سازماني اگر سيستم رو به تخريب است يقه آبدارچي را نميگيرند بلكه مي گويند مديربي كفايت است. ما در سواركاري رئيس،خودمانيم كه خاك مانژ خورده ايم ولي نياز به مدير داريم كه متاسفانه سالهاست كه نداريم.رئيسيم چون دار و ندارمان عاشق اين كارند و دست در جيبشان مي كنند نه اينكه عنوان رياست بر خودمان حمل كرده و فقط عكس يادگاري بگيريم و بگوييم ما نيز حضور داريم .ميرزايي افزود: جامعه سواركاري است كه خرج مي كند، وبخش دولتي هيچ نقشي در بر پانگه داشتن سواركاري، بجز با درصدي يك رقمي و با ميل به سمت صفر در اين مملكت ندارند.همه بخش خصوصي است و عده اي عاشق اسب هستند كه صدمه بي مديريتي فدراسيون سواركاري را در موضوع اسب ميخورند.
مجيد شريفي سوار كار تيم ملي :
مديريت فدراسيون سوارکاری ضعيف است
در سوار كاري تنها به مديريت احتياج داريم و چرا تربيت بدني ، كميته ملي و فدراسيون ، پيگير اين قضايا نيستند؟!مجيد شريفي از سواركاران تيم ملي سوارکاری ايران ضمن انتقاد از فدراسيون سوارکاری گفت: راجع به حضور ما در بازي هاي آسيايي گوانگجو متأسفانه از طرف فدراسيون هيچ پيگيري صورت نگرفته است. وي افزود: با توجه به اينكه بنده به رئيس فدراسيون گوشزد كردم كه حاضربه پرداخت مخارج در صورت حضورم در اين مسابقات ميباشم، متأسفانه تاكنون هيچ پيگيري از طرف فدراسيون صورت نگرفته است. اين در حالي است كه 14 روز از تاريخ اتمام ثبت نام گذشته است. و وظيفه ي كميته ملي المپيك است كه پيگير اسامي باشد. شريفي در پاسخ به اين سؤال كه به عقيده ي شما مقصر در اين كوتاهي كيست؟ گفت: البته من تنها يك سواركارم و به طور قطع مقصر فدراسيون و هيئت سواركاري مي باشند و پي گيري اين مسائل به عهده ي ايشان است نه سواركار. وي با تأكيد بر اين مطلب كه بعد از 30 سال در بازيهاي آسيايي دوحه تنها شركت كننده ي ايراني كه توانست به فينال بازيهاي آسيايي برسد من بودم، گفت: اگر قرار باشد كه در بازيهاي گوانگجو شركت نكنم، بطور قطع اعتراض خواهم كرد و اين مسئله را رسانه اي مي كنم، وي افزود: مديريت بايد به من توضيح بدهد كه در اين 4سال كم كاري از من ديده است؟! در حالي كه من 36 ساله مي باشم و وقت زيادي براي شركت در اينگونه بازيها ندارم. سواركار تيم ملي با توجه به گفته رئيس فدراسيون سواركاري كه عدم همكاري اين فدراسيون را، كمبود بودجه بيان كرده است، گفت: آقاي تابش ميگويد بودجه كم است در حالي كه ما حاضريم به خرج و اسب خودمان در اين بازيها شركت كنيم شريفي در خاتمه افزود: ما در سواركاري تنها به مديريت احتياج داريم و چرا تربيت بدني، كميته ملي و فدراسيون، پيگير اين قضا يا نيستند؟؟!!
در برنامه ريزي تيم هاي ملي برون مرزي،ضعف عمده مشاهده مي گردد
مسعود مكاري نژاد عضو تيم ملي سواركاري و پر امتياز ترين سواركار كشور در سال گذشته،
به بيان ديدگاه هاي خويش در ارتباط با كارايي فدراسيون سواركاري گفت: از وظايف مديريت اين فدراسيون،رسيدگي به برنامه هاي تيم ملي مي باشد كه در سال هاي اخير هيچ برنامه مدوني براي اين تيم وجود نداشته است.وي افزود:در مسابقات آسيايي دوحه،تصميم گرفته شده بود كه دو مسابقه انتخابي برگزار گردد بنده نيز به عنوان نفر چهارم اين تيم انتخاب شدم ولي متاسفانه 20 روز مانده به مسابقات ،به ناگاه تصميم گرفته شد كه نفر پنجم،عضو تيم اصلي باشد بنابراين از تيم كنار گذاشته شدم. وي خاطر نشان كرد: بعد از آن مسابقات به دليل اولين حضور در بازي هاي آسيايي، بايد از تجربيات آن بازي ها استفاده و براي آينده برنامه ريزي مي كردند كه متاسفانه نه تنها اين كار انجام نشد،بلكه هيچ تغيير و تحولي نيز در اين فدراسيون صورت نگرفت و تمامي كادر اداري آن باقي ماندند. مكاري نژاد با اشاره به روز شمار بازي هاي آسيايي گفت: متاسفانه اين روز شمار فقط روي تخته بود و هيچ اقدام خاصي انجام نشده و در چند ماه اخير، برنامه جديدي از فدراسيون به گوش نرسيده است.عضو تيم سواركاري خاطر نشان كرد:مدير يك فدراسيون ،بايد بر بخش هاي مختلف،مديريت داشته باشد ولي متاسفانه در برنامه ريزي تيم هاي ملي برون مرزي،ضعف عمده مشاهده ميگردد.
براي بازي هاي آسيايي نه تيمي تشكيل شده و نه اردويي راه اندازي شده است
امير برادران داور مسابقات پرش با اسب و كلانتر بين المللي
گفت: مديريت فدراسيون نسبت به بازي هاي آسيايي بسيار ضعيف مي باشد وي افزود:براي بازي هاي آسيايي روز شماري بر تخته وايت برد دبير هيئت مديره گذاشته شده بود ولي تا به اين ساعت نه تيمي تشكيل شده و نه اردويي راه اندازي شده است.وي در ارتباط با تشكيل كلاس هاي داوري و زمان نامناسب آن گفت:متاسفانه اين كلاسها چندروز مانده به عيد ،تشكيل و به دليل زمان بد آن ،بسياري از دوستان موفق به شركت در اين كلاس ها نشده اند و درخواست فراوان، برخلاف قوانين ،fei،گفته شد،هر كس يكبار در كلاس هاي داوري شركت كرده باشد مجاز به استفاده مجدد از اين كلاس ها نمي باشد، وي با تاكيد بر غير تخصصي بودن مديريت اين فدراسيون گفت:متاسفانه دبير اين فدراسيون نيز داراي تخصص در سواركاري نيست و شركت در كلاس ها بيشتر غير حرفه اي مي باشد.
فدراسيون هيچ كار مثبتي براي سواركاري كشور انجام نمي دهد
محمد نقاش قهرمان سواركاري ايران،
در ارتباط با وضعيت فدراسيون سواركاري گفت: متاسفانه فدراسيون سواركاري اردويي براي بچه ها ي تيم ملي نگذاشته است زيرا ساماندهي در اين فدراسيون ديده نمي شود.وي افزود:در حال حاضر بخش خصوصي در حال سرمايه گذاري در اين قسمت از ورزش مي باشد . بنابراين در پيروزي مسابقات، فدراسيون هيچ كاره مي باشد و متاسفانه تا به حال هيچ كاري براي بازي هاي آسيايي ،انجام نداده اند.نقاش در پاسخ به اين سوال كه آيا از مديريت فدراسيون رضايت خاطر داريد يا خير؟گفت: متاسفانه مديريت فدراسيون اسب سواري ضعيف مي باشد و اگر اين فدراسيون مديريت قوي داشت احتمالا پيشرفت بيشتري را در اين ورزش شاهد بوديم زيرا مديريت فعلي،هيچ كار مثبتي براي سوار كاري انجام نميدهد، وي از ديگر مشكلات اين بخش را قرنطينه مطرح كرد و گفت:متاسفانه در رابطه با قرنطينه اسب ها ،فدراسيون هيچ كاري انجام نداده بنابراين بايد با اسبهاي قرضي به مسابقات برويم.
منبع:راه مردم
آخرین ویرایش: