اهمیت تیره با توجه به اختلاط فراوان !

امید زمانی

Active member
با توجه به این که شیوخ خوزستان بسیار نسبت به تیره ها با تعصب برخورد می کردند ! و چندی پیش با یکی از اصطبلدارهای مجید خان بختیاری هم صحبت شدم و واقعا از دانسته های ایشان محظوظ شدم ! ایشان سنشان بالا رفته و در جامعه اسبداران حضور ندارند ولی حیف که ما جوانها از این تجربیات و اطلاعات کم تر بهره میبریم تجربیاتی که در هیچ کتاب و سایتی نیست ! ایشان می گفتند قدیم نسبت به تیره ها خیلی حساسیت نشان میدادند ! تعریف میکردند که مثلا در فلان ایل کسی یک مادیان خرسان داشت کیلومترها سوار بر مادیان میرفته تا یک سیلمی خرسان در حد مادیان خود پیدا کند ! ولی حال با گذشت چند نسل از آن اسبها و ترکیب شدن تیره ها مثلا در شجره یک اسب فقط یک مادیان صگلاوی است ! و طبق قانون :عرب از مادر تیره به ارث میبرد این اسب نیز صگلاوی است ! حساسیت روی تیره ها در بعضی کشورها هنوز خیلی جدی وجود دارد مثل عربستان و یمن و مصر و ...! آیا اهمیت تیره هنوز هم مطرح است! یا به دلیل وجود تعدادی سیلمی شاخص و معروف و تبلیغات کسی از تیره ها سراغی نمی گیرد و همه دنبال نام و نشانند ؟

sohrab

Active member
فکر میکنم در خوزستان حساسیت در درجه اول روی عقبه سیلمی بوده و بعد از آن حفظ خلوص تیره.
امید جان درست میگی مخصوصا در حال حاضر که پرورش اسب از حالت سنتی خارج شده حفظ تیره اهمیتش را از دست داده.البته قضیه به دهه های قبل بر میگرده جالبه بدونید بعضی شیوخ خوزستان هم به توصیه مرحوم مری خانم رو به اختلاط تیره ها آوردند! شیخی که پرورش دهنده تیره های هتلی و جلفه بود، مادیان های هتلی را با سیلمی جلفان می کشید و بالعکس.
دلیلش را شما بگید ;)

M

mrezap

Guest
هنوز هم کسانی هستند که گمنام روی تیره ها کار میکنند و یکیش دوست بنده که مادیان عبیان شراک داره و دنبال نریانی هم تیره اش هست .
متاسفانه کمتر کسی به این موضوع مهم توجه می کنه و همه به فکر خط خونی هستند تا شجره پاک.

sohrab

Active member
درسته محمد رضا جان.
البته نسخه ای که مری خانم آن زمان با توجه به شرایط تجویز کرد خیلی هوشمندانه بود

M

mrezap

Guest
اسب اصیل گفت:
درسته محمد رضا جان.
البته نسخه ای که مری خانم آن زمان با توجه به شرایط تجویز کرد خیلی هوشمندانه بود
چه نسخه ای؟
میشه بیشتر توضیح بدین ؟

sohrab

Active member
همین توصیه به عشایر اسبدار برای اختلاط تیره ها که بالا تر عرض کردم

M

mrezap

Guest
یعنی خانم ازشون خواست که از هر تیره ای که عشقشون کشید مادیونو بکشن؟

sohrab

Active member
دقیقا به همین دلیل بوده.
معمولا خویشاوندی نزدیک بین سیلمی ها و مادیانهای گله بوده. مخصوصا موارد کشش مادیان از پدرش در عشایر خوزستان زیاد بوده. چند نمونه اش را هم میتونید توی قسمت معرفی خالص ایرانی انجمن ببینید.

امید زمانی

Active member
100 % کار خوبی بوده ! درسته حفظ تیره مهمه ولی مهمتر تولید اسبانی با صفات مرغوب تره و به دلیل کم بودن تعداد سیلمی های هر تیره و در دسترس نبودن سیلمی غیر همخون از همان تیره مجبور به همخونی بودند که موجب بروز همان صفاتی میشد که بحث شد راجع بهش ! این که هر تیره صفات مطلوبی داشت که بعد از چند نسل کشش این صفات در نتاج کاملا مشهود میشد !

بالا