تا حالا با اسبهاي ترسو برخورد كرديد؟

مرضیه

Member
تا حالا با اسبهاي ترسو برخورد كرديد؟

هيچ تا بحال با اسبهاي ترسو برخورد كرديد؟ همه خوب ميدونيم كه اسب موجودي بسيار باهوش و كنجكاوه ،كه با كوچكترين صدا يا حركت اطراف خودش واكنش نشون داده و علت رو جويا ميشه، سواركار هميشه بايد آماده و هشيار باشه تا بتونه در مقابل واكنش اسب خوب عمل كنه،اما اين مسئله در مورد اسبهاي ترسو از حساسيت بيشتري برخورداره و به مراتب ميتونه براي سوار خطراتي رو در پي داشته باشه. خيلي دوست دارم اگر در اين زمينه (چگونگي برخورد با اسبهاي ترسو) اطلاعاتي داريد ، بنويسيد تا من هم از تجربيات شما استفاده كنم.

Dr_Ghaffari

Active member
پاسخ : تا حالا با اسبهاي ترسو برخورد كرديد؟

سلام موضوع جالبی است اسب ترسو!؟من ترجیح می دهم بگویم اسب خام و بی تجربه !البته معترف هستم که این اصطلاح درست است و ریشه تاریخی دارد و اصلا گشتاسب یعنی اسب ترسو یا دارنده اسب ترسو... معمولا اسبهای جوان ترسو هستند ! و یا اسبهایی که در محیطهای خاصی نگهداری می شوند مثل باشگاه ها اسبها همواره در اولین تجربیات خود دلهره دارند و واکنش نشان می دهند اسبهایی که در محیط های باز نظیر مزارع نگهداری می شوند عموما تجربیات بیشتری به دست می آورند پریدن از جوی آب . شنیدن صدای تراکتور . رفت و آمد وسایل موتوری . حیوانات مختلف گیاهان و درختان و حتی تغذیه به آنها کمک می کند . اما واکنشهای ناگهانی اسب ها به محیط پیرامون خود امری بدیهی است حتی شما وقتی وارد باکس اسبتان می شوید پیش از ورود باید اسب خود را مطلع سازید مثلا اسمش را صدا بزنید یا به او سلام کنید یا مثل من برای ورود اجازه بگیرید کاملا محترمانه برخورد کنید ! می دانید "اسبها ایستاده می خوابند" و با ورود بدون اجازه شما ممکن است با یک احساس خطر غیر واقعی به شما آسیب برسانند( بدلیل خواب آلودگی) نکته دیگر دقت سوارکار در خصوص سواری است سوار باید به محیط پیرامون خود مسلط باشد و اسب را هدایت کند و اگر می تواند پیش از اسب خود خطر احتمالی رایشبینی کند و جلوگیری نماید!به هرحال هر چه اسب آموزش ببیند و تجربه بیاموزد واکنش او نسبت به عوامل محیطی کاهش می یابد.برای مثال در اولین برخورد با کاولتی اسب می ترسد عقب نشینی می کند ولی پس از مدت زمان کوتاهی برمی گردد آن را بو می کند و با آن آشنا می شود و دیگر با تغییر رنگ و شکل آن نمی ترسد. من ترجیح می دهم اسب هنگام درمان ابتدا وسایل مرا ببیند بو کند و با آنها آشنا شود تا از بابت وسایل نگرانی نداشته باشد.تنها توصیه جدی که می توانم داشته باشم آموزش اسب است هرچیزی که به نظرتان می رسد سواری گشت بسیار مفید است اگر اسب شما ترسید شما نترسید حیوان را هم تحت هیچ شرایطی تنبیه نکنید بلکه با آرامش کامل پس از مدتی اسب را به طرف آنچه باعث رمیدن حیوان شده است برید بدون فشار ساق اضافه یا ضربه شلاق حوصله کنید تا حس کنجکاوی اسب را جلو ببرد اسب شما از ترس بی دلیل خود شرمنده خواهد شد و می توانید آن را در گوشهای حیوان ببینید ! پس از مدتی اسب شما یاد می گیرد که نترسد ولی هر روز آن را با تجربه های جدیدی آشنا کنید. عمده ترین چیزی که باعث ترس اسب می شود تغییر ناگهانی در حس بینایی است تغییر نور ناگهانی بردن از مکان روشن به تاریک و بالعکس کمک کنننده است حرکت سریع اجسام از مقابل دید او نیز کمک می کند به حرکت اشیایی که ناگهان به او نزدیک می شوند عادت کند.

بالا