سرنوشت اسب ترکمن !

Dr_Ghaffari

Active member
اگر سرنوشت هیچ کدام از اسبهای ترکمن برای من مهم نباشد که هست ! سرنوشت یک اسب ترکمن برای من بسیار مهم است !
آیا کسی از اسب ترکمن که به مقام معظم رهبری توسط ترکمانان ایران اهدا شده بود اطلاعی دارد ! اگر از دوستان کسی آگاهی دارد در حق من ثواب نماید و تاریخچه آن را در این بخش ارسال نماید !
نه اینکه دنبال سیاست هستم نه خدا نکند !
(البته به قول شاعر:"خدا مرا ز تو نازک بدن جدا نکند وگر تو میل جدایی کنی خدا نکند ")
فقط برای اطلاعات شخصی خود و ثبت در دفترچه ام می خواهم .چرا که اطلاعاتی درباره اسبهای اهدایی جمع آوری می کنم . شاید روزی روزگاری به طبع برسانم !

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
Dr_Ghaffari گفت:
اگر سرنوشت هیچ کدام از اسبهای ترکمن برای من مهم نباشد که هست ! سرنوشت یک اسب ترکمن برای من بسیار مهم است !
آیا کسی از اسب ترکمن که به مقام معظم رهبری توسط ترکمانان ایران اهدا شده بود اطلاعی دارد ! اگر از دوستان کسی آگاهی دارد در حق من ثواب نماید و تاریخچه آن را در این بخش ارسال نماید !
نه اینکه دنبال سیاست هستم نه خدا نکند !
(البته به قول شاعر:"خدا مرا ز تو نازک بدن جدا نکند وگر تو میل جدایی کنی خدا نکند ")
فقط برای اطلاعات شخصی خود و ثبت در دفترچه ام می خواهم .چرا که اطلاعاتی درباره اسبهای اهدایی جمع آوری می کنم . شاید روزی روزگاری به طبع برسانم !
از اون آخالی که به جناب رفسنجانی هدیه شده بود خبری دارید؟ فکر میکنم تو باشگاه سیاه پوش باشه

sohrab

Active member
سرنوشت یک ترکمن دیگه هم نا معلومه:

در پي ورود دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري به‌شهرستان كلاله، يكي از اهالي روستاي "قپان" از توابع بخش مركزي اين شهرستان يك راس اسب اصيل تركمن به رييس جمهوري اهدا كرد.
وي كه "كريم ايشان" نام دارد و روستاي محل سكونت او طي سال جاري در جريان سيل آسيب جدي ديده‌است، هدف خود رااز اهداي اين اسب اصيل يك ساله، عشق و علاقه خود و مردم تركمن به رييس جمهوري اعلام كرد.
وي اضافه كرد: اسب اصيل تركمن نماد فرهنگي و ارزشي قوم تركمن است كه در نزد تركمن‌ها جايگاهي والايي دارد.
روستاي قپان از جمله روستاهايي است كه در جريان سيل مرداد ماه سال‌جاري خسارات فراواني به آن وارد شد.

Dr_Ghaffari

Active member
اگر یکی همت کند و سرنوشت این اسبها را پیگیری کند در حق من لطف بزرگی کرده است . برای من جالب است ترکمانان اسب هدیه داده اند ولی گویا خوزستانی های دلاورمان نکرده اند ! (با هیچ کس نشانی زان دلستان ندیدم یا او نشان ندارد یا من خبر ندارم !) البته سرنوشت این دو اسب ترکمن و اصیل تفاوتی با هم ندارد.

مرضیه

Member
شايد به اين خاطر ندادند كه يك اسب ديگر به اسب هاي مجهول السرنوشت!! اضافه نشود!!!! ;D

DADAR

Member
میگن سوار و اسب باید به هم بیان احتمالا تو خوزستان اسبی پیدا نشوده که به این سوار بیاد! ! ! !
:eek:

Dr_Ghaffari گفت:

کلا ترکمن ها وقتي مي خواهند نهايت محبت خودشون را به کسي نشان دهند به او اسب که بهترين دارايي و محبوب ترين موجودشان است هديه مي کنند.
اين رسم از قديم بوده و الان هم هست و حتي دولت کشور ترکمنستان به تمامي روساي جمهوري که به آن کشور مي روند اسب يا اسباني آخال تکه که يکي از نشان هاي رسمي آن مي باشد، هديه مي کند.
در مورد اسب مورد نظر شما در کتاب "اسب" نوشته اکبر پوران بدر در آخرين بخش به اين هديه اشاره شده است که در سفر رهبر به استان مازنداران در تاريخ 27/7/74 (آن زمان گلستان هم جزو مازندران بوده فکر کنم هنوز) در سفر به شهر گنبدکاووس يک راس اسب ترکمن به ايشان هديه شده است.
دکتر جان فقط شنيدم و مطمئن نيستم ولي مي گويند نام اين اسب يادگار بوده. يه سيلمي بي نظير ترکمن داشتم به نام يادگار گز (به ضم گ که البته خود ترکمن ها به کسر گ تلفظ مي کنند)که مي گفتند اين اسب کره آن يادگار هديه شده به رهبر بوده. البته نمي دونم درسته يا نه چون اين يادگار متولد 72 جرگلان (در خراسان شمالي) بوده که از گنبد فاصله داره و اون موقع هم ارتباط کمتري با ساير نقاط داشته و نمي دونم از روستاي گز بردند گنبد يا کلا" يک اسب ديگه بوده! ولي مي دونم که پدر يادگار گز، يادگار نام داشته و اسب محبوبي در منطقه بوده و فکر کنم متعلق به خانوده يزداني ها که خانوده بزرگي هستند تعلق داشته.
اينکه حالا اون اسب هست هنوز يا نه بعيد مي دونم چون الان از آن هديه 13 سال تقريبا" مي گذره و خوب در آن زمان هم حتما" خيلي هم جوان نبوده. البته مي گم اينها فقط اشاراتي بوده که ذهنم هست نه هيچ مستند مطمئني.
اطلاعات کتاب اسب را مي تونيد در اينجا ببينيد:
http://www.persian-horse.ir/fa/html/books.htm

امیرحسین قاسمی گفت:
از اون آخالی که به جناب رفسنجانی هدیه شده بود خبری دارید؟ فکر میکنم تو باشگاه سیاه پوش باشه

به دليل رابطه خوب نيازف رييس جمهور مرحوم ترکمنستان با جناب هاشمي، در سفر ايشان به ترکمنستان "ترکمن باشي" به جاي يک راس، سه اسب آخال تکه به آقاي رفسنجاني هديه کرد که هر سه نيز فوق العاده بودند.
يکي شمشير، يک سيلمي مشکي زيباي خوش قد و بالا بود که فکر کنم هنوز هم هست و مدتي در باشگاه اقدسيه بود شايد هنوز هم اونجا باشه. کره هاي زيادي نداره ولي چند تاشون را ديدم بد نبودند.
ديگري فکر کنم اسمش قره قوش بود که اطلاعي ازش ندارم.
و معروف ترين آنها طلاقوش بود که در سال 75 به همراه ياسر رفسجاني (پسر رييس جمهور وقت) قهرماني جام پيشرفت را هم کسب کرد. اين اسب آنقدر بپر بود که خيلي ها باهاش مقام گرفتند و از بس که اين بدبخت را پروندند و فشار آوردند از بين رفت و سال هاي آخر عمش لامينايتيس داشت و در باشگاه فرمان آرا بود که حتي روي پاهاش هم نمي تونست بايسته و حتي آخرا ديگه کشش هم نمي تونست انجام بده. اسب فوق العاده اي بود. سمند خوش خط و خالي که چشم هاش هم به رنگ بدنش بود!!! کره هاش هم خوب شدند و در جشنواره ها هم مقام دارند. اين اسب که آخرين مالک آن خانواده فرمان آرا بودند و دوران بازنشستگيش را از آن مراقبت مي کردند حدود 3 يا 4 سال پيش به دليل درد زيادي که داشت راحتش کردند. هر وقت مي رفتم فرمان آرا بيشترين زمان را کنار باکس آن صرف مي کردم و به اين مي انديشيدم که چنين اسب هاي ارزشمندي را چگونه از غيرتشون سو استفاده مي کنيم و بيش از حد مي پرونيم!؟؟!؟! چنين اسبي (شايد مشکلاتي هم داشته باشه) را به راحتي از ترکمنستان نمي شد خريد ولي به دليل عقيده ترکمن ها که اسب را هديه مي دهند نصيب ايران شده بود اما قدرش دانسته نشد.

سهراب گفت:
سرنوشت یک ترکمن دیگه هم نا معلومه:

در پي ورود دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري به‌شهرستان كلاله، يكي از اهالي روستاي "قپان" از توابع بخش مركزي اين شهرستان يك راس اسب اصيل تركمن به رييس جمهوري اهدا كرد.
وي كه "كريم ايشان" نام دارد و روستاي محل سكونت او طي سال جاري در جريان سيل آسيب جدي ديده‌است، هدف خود رااز اهداي اين اسب اصيل يك ساله، عشق و علاقه خود و مردم تركمن به رييس جمهوري اعلام كرد.
وي اضافه كرد: اسب اصيل تركمن نماد فرهنگي و ارزشي قوم تركمن است كه در نزد تركمن‌ها جايگاهي والايي دارد.
روستاي قپان از جمله روستاهايي است كه در جريان سيل مرداد ماه سال‌جاري خسارات فراواني به آن وارد شد.

اين يکي را نمي دونم و خبر ندارم. ولي معمولا" اين اسب ها بعد از مدتي فروخته مي شوند

Dr_Ghaffari گفت:
اگر یکی همت کند و سرنوشت این اسبها را پیگیری کند در حق من لطف بزرگی کرده است . برای من جالب است ترکمانان اسب هدیه داده اند ولی گویا خوزستانی های دلاورمان نکرده اند ! (با هیچ کس نشانی زان دلستان ندیدم یا او نشان ندارد یا من خبر ندارم !) البته سرنوشت این دو اسب ترکمن و اصیل تفاوتی با هم ندارد.

مرتضي خان غفاري اسب ديگري که به ايران هديه شد را هم بذار بگم.
در سفر آقاي خاتمي به ترکمنستان اسب زيبايي به او توسط نيازوف هديه شد به نام مهلم.
اين اسب بعد از ورودش به ايران بعد از مدتي در پرش وارد شد و فکر کنم (شايد) همون اول ها با نام خود آقاي خاتمي هم شرکت مي کرد و بعدا شخص ديگري آن را خريد. رضا قديري اين اسب را به ميادين پرش برد (تا آنجايي که يادمه مگر اينکه شخص ديگري باشه). کم کم اين اسب در مسابقات معروف شد و پرش هاي خيره کننده اي داره. سيلمي سمند زيبايي که سمند طلايي تيره است نه سمند زرد مثل طلاقوش. کره هاش هم بد نيستند و در اسبواره هم يکيشون بود مقام هم آورد.
خودش در پرش در بالاترين رده ها شرکت مي کرد و مقام هم زياد داره. خوشبختانه رضا قديري قدرش را مي دونه و هنوز هم اين اسب افتخار آفريني مي کنه. در مسابقات بم امسال هم فکر کنم يکي از مسابقات را اول شد. در مدتي که پاي آقا رضا شکسته بود کمتر در مسابقات بود ولي خوشبختانه الان هم رضا و هم مهلم هر دو با صلابت در مسابقات حضور پيدا مي کنند.
کساني که خط آخال مي خواهند توليد کنند براي سيلمي مناسبه و بهتر از خيلي سيلمي هاي دو خون معروف به ترکمنه.
فکر کنم هنوز هم در باشگاه کوهک تهران نگهداري ميشه.

امير حسين جان لطفا" اگه ممکنه اين موضوع را کامل به انجمن نژادها تاپيک اسب ترکمن منتقل کنيد.

بالا