نام:عنتر
پدر:خیبر ( سلیم * اببید )
مادر :جهرمی ( ایجن روز * باستان )
رنگ:نیله
تیره:خرسان میر
جنس:نریان
متولد:1363
تولید:فدراسیون
صادر شده به انگلستان
پدر:خیبر ( سلیم * اببید )
مادر :جهرمی ( ایجن روز * باستان )
رنگ:نیله
تیره:خرسان میر
جنس:نریان
متولد:1363
تولید:فدراسیون
صادر شده به انگلستان
سرگذشت عنتر :
عنتر ازتولیدات اداره کل سوارکاری بود که بعد ازفروخته شدن درحراج دست به دست چرخیده و به شهرتبریز میرود ودرنهایت به دست مردی گاری چی می افتد .مرد گاری چی از عنتر برای حمل بار در شهر استفاده می کرد تا روزی که اقای رحیم صفرزاده به طور اتفاقی این اسب زیبا را دران وضعیت مشاهده می کند زیبایی واستحکام بدنی ان اسب رحیم ضفرزاده را مجذوب خود میکند وتصمیم میگیرد تا اسب را ازمرد گاری چی بخرد بعد ازاین اتفاق رحیم زاده متوجه می شود که اسب داغی برگردن دارد صفرزاده اسب را به اقای رضا تدین ( ازپیشکسوتان اسب اصیل ) نشان میدهد آنها به اتفاق شکل داغ را روی کاغذ می کشند
وبه مری خانم نشان میدهند مری خانم به سرعت متوجه میشود که اسن اسب عنتر01و ازتولیدات خوب فدراسیون می باشد
متاسفانه این نریان با ارزش در زمانی که دراختیار مرد گاری چی بود ظاهرا با ضربات شلاق مالک بیضه هایش صدمه میبیند ودستگاه تناسلی اش اسیب میبیند
بعد از همه این اتفاقات اقای تدین عنتر را به مستر گرین وود هدیه میدهد وگرین وود با این دواسب (عنتر ونیشابور) سفر خود را درایران اغز میکند .این جهانگرد انگلیسی بعد ها در خاطرات خود ذکرمیکند که به قدری این دو اسب اصیل باهوش وباقدرت بودند که بعد از اتمام سفر خود نتوانستم ان ها را رها کنم و به هرترتیبی که بود ان هارا ازمرز ایران خارج کرده و به ترکیه وسپس به انگلستان بردم . این دو اسب بهترین اسبهایی بودند که من در عمر خود دیده بودم وتصمیم گرفتم بعد ازرساندن انها به انگلستان از بهترین متخصصین و جراحان برای درمان بیضه عنتر استفاده کنم تا او دوباره سلامت خود را باز یابد وکره های بی چون وچرا مثل خود تولید کند
سرگذشت عنتر ونیشابور اسبهای نژاد اصیل ایرانی به خوبی نشان میدهد که اسبهای اصیل ایران دارای ویژگیهای بسیار منحصر به فردی هستند که در کمتر نژاد اسبی در دنیا میتوان جمیع این ویزگی هارا سراغ گرفت
بنابراین بر همه واجب است که این ذخایر ارزشمند کشورمان را حفظ کنیم در تولید وتکثیر آن ها تلاش کنیم منبع : مجله دنیای اسب