غزاله2

sohrab

Active member
اگر داشتن کامل ترین شجره ملاک اصالت باشد، این مادیان کهر زیبا که نسبش به اسبهای شیخ خزعل بر می گردد بی شک اصیل ترین اسب ایران بوده.
بر روی لینک زیر کلیک کنید و معنی واقعی زیبایی و اصالت را ببینید. فیلم را زمستان 80 گرفتم . در اینجا غزاله 17 سال داشت و 9 ماهه آبستن بود.
فیلم را ببینید تا شجره و توضیحات تکمیلی را اضافه کنم.http://www.youtube.com/watch?v=xavSLpnaR04
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=xavSLpnaR04[/youtube]

مرضیه

Member
پاسخ : اصیل ترین مادیان ایران

جدا زيباست...
سهراب جان توضيحات تكميلي رو اضافه كنيد لطفا و اينكه فيلم رو كجا گرفتيد و اين اسب الان _البته اگر هنوز زنده هست_كجا نگهداري ميشه و ...
منتظريم. :)

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞

سهراب گفت:
اگر داشتن کامل ترین شجره ملاک اصالت باشد، این مادیان کهر زیبا که نسبش به اسبهای شیخ خزعل بر می گردد بی شک اصیل ترین اسب ایران بوده.
بر روی لینک زیر کلیک کنید و معنی واقعی زیبایی و اصالت را ببینید. فیلم را زمستان 80 گرفتم . در اینجا غزاله 17 سال داشت و 9 ماهه آبستن بود.
فیلم را ببینید تا شجره و توضیحات تکمیلی را اضافه کنم.
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=xavSLpnaR04[/youtube]
شیخ خزعل؟
درر ضمن مستقیما میشه خود فیلم رو گذاشت بدون رفتن به لینک, مثل الان

sohrab

Active member

امیر جان لطفا لینک را دوباره به ارسال من اضافه کن برای اینکه اولا به شیوه جدید ( در ارسال شما) برای بعضی ها از جمله من قابل دیدن نیست و ثانیا فکر می کنند سر کارشون گذاشتم(...بر روی لینک زیر کلیک کنید...) ;)

sohrab

Active member
پاسخ : "غزاله" اصیل ترین مادیان ایران

شیخ خزعل(1315-1280) از شیوخ عرب آل کعب خوزستان بود. پدر شیخ خزعل شیخ جابر بوده که او نیز والی محمره(خرمشهر) از سوی حکومت قاجار بود. پس از جابر خان پسر بزرگ او مزعل خان جانشین پدر گردید ولی پس از مدت کوتاهی شیخ خزعل برادر خود را کشته و به جای او والی محمره گردید. پس از مدتی سر از فرمان حکومت مرکزی پیچید و با کمک انگلیس در منطقه برای خود قشونی فراهم نموده و به‌عنوان یکی از فراماسونهای معروف لژ قاهره پذیرفته شد . پس از انکه رضاخان به قدرت رسید یاغیان منطقه‌ای و قبیله‌ای را که هرکدام خود را «خان» میخواندند و مانع انسجام ملی و پیشرفت ایران می‌شدند از بین برد و با نجات خوزستان از چنگ شیخ خزعل خوزستان را تحت حکومت ایران اورد...

اما بر گردیم به غزاله.
غزاله که در کتاب انساب با نام "غزاله2" ثبت شده متولد 1984 بود و متاسفانه سال گذشته در اهواز از دنیا رفت.
غزاله از دو طرف پدری و مادری از تیره وزنه خرسان میر بود که نزد اعراب برترین تیره اسب اصیل به حساب میاد و مرغوب ترین شاخه وزنه خرسان میر، "یتیمه" نام داره که غزاله تنها بازمانده این خانواده از "وزنه خرسان" محسوب میشد . البته میان کره های غزاله 2 کره ماده هم هستند که به هر حال زیر تیره "یتیمه" را به تولیداتشان منتقل می کنند. اما چون پدرانشان چندان شناخته شده نیستند، میشه گفت این خانواده از "وزنه خرسان" با مرگ غزاله منقرض شد.

مادر غزاله "خرسانی کهر حاجی غزاب" بوده که چندین پشت قبلش به مادیان های "میر عبدالله کبیر ( حاکم محلی جنوب خوزستان)" بر می گرده که بعد ها به اصطبل های شیخ خزعل راه پیدا می کنه. و پدر غزاله "عفریت" هست که کره "ارس" و برادر "سمرقند" به حساب میاد و از اسبهای مجید خان بختیار بوده.

اما دلیل اصالت غزاله علاوه بر وجود پدر و مادری شاخص ، داشتن 16 پشت شجره مکتوب و مستند است که هیج اسبی تباری به این کاملی نداره.

مرضیه جان محلی که در فیلم می بینی اصطبل کوچکی در روستایی به نام "لذه" در نزدیکی اهواز هست که متعلق به آقای محمدی ( مالک غزاله ) بود و من هم اسبم رو انجا نگه می داشتم. متاسفانه بعد از مدتی باران نفت بر سر مردم بارید و روستا را تخلیه کردند.

( از سمیر پوریان پور عزیز ممنونم برای اطلاعاتی که در مورد غزاله در اختیارم گذاشت)

آخرین ویرایش:

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞

یعنی هیچ اسب دیگری از این خط خونی وجواد ندارد؟ و کاملا از بین رفت؟
آیا عکس و اطلاعات از شجره مکتوب در اختیار دارید؟
از سمیر چه خبر؟ نیست

sohrab

Active member

بله . به همین سادگی!
البته همون طور که گفتم 2 تا مادیون از کره های غزاله هستند. یکی "مروارید" هست از "حنین" و دیگری "خلود" از "توفیق"
پدران این دو با غزاله قابل مقایسه نیستند . در نتیجه شاید بشه غزاله را آخرین "وزنه خرسان یتیمه" خالص بحساب آورد .
عکس و شجره را اگر در دسترس آقای محمدی باشد حتما می گیرم.
با سمیر هم تلفنی در تماسم.

sohrab

Active member

دکتر غفاری نشست سوار چطوره؟ ;)

Dr_Ghaffari

Active member

برای سن و تجربه ای که سوار دارد نشست خوبی است . البته باید کمی تمرین کند . سهراب خان امشب تعدادی عکس از مسابقات پرش گرامیداشت میراث فرهنگی استان فارس اضافه می کنم تا معنی نشست را بفهمید ! بله بله !

sohrab

Active member

سهراب گفت:
بله . به همین سادگی!
البته همون طور که گفتم 2 تا مادیون از کره های غزاله هستند. یکی "مروارید" هست از "حنین" و دیگری "خلود" از "توفیق"
پدران این دو با غزاله قابل مقایسه نیستند . در نتیجه شاید بشه غزاله را آخرین "وزنه خرسان یتیمه" خالص بحساب آورد .
عکس و شجره را اگر در دسترس آقای محمدی باشد حتما می گیرم.
با سمیر هم تلفنی در تماسم.
.
.
.
با کمال تاسف آقای محمدی خنیاب نژاد (ابو سامی) از دنیا رفتند...
مرد شریف و خوش قلبی که از اسبداران قدیمی و مالک اسبهایی استثنایی مثل غزاله و باسل بود
به خانواده محترمشون تسلیت میگم
روحشون شاد
.
.
.

sohrab

Active member
بعضی تولیدات :

1989 مادیان"مروارید" از سیلمی "حنین"
1995 نریان "باسم" از سیلمی "باسل" (مرده)
1996 نریان از سیلمی "باسل" (مرده)
1998 نریان "سلوک (سهیل)" از سیلمی "نامدار"
2002 مادیان "خلود" از سیلمی "توفیق"
2006 نریان "ش...؟" از سیلمی "سحاب"
2007 نریان "قاف" از سیلمی "عبود"

امید لطف میکنی از روی کتاب تولیدات و شجره غزاله را تکمیل کنی؟

بالا