مشکلات تاندون

آسیب دیدگی تاندون یا همون به قول عوام کشیده شدن تاندون! در عکس نشون داده شده در عکس زیر قوس تاندون در یک سوم ابتدایی و میانی و انتهایی نمایش داده شده و در شکل بالا آسیب دیدگی خود تاندون نشون داده شده!واضحه!
 
جناب دکتر شهبازی
باتوجه به اطلاعات شخصی,امروزه جهت تشخیص ومراحل بهبود اولیه کشیدگی تاندون از دستگاههای التراسونیک وجهت درمان از استراحت ,درمانهای داروریی و
لیزر استفاده میگرددوهچنین در مشکلات آرتریتی دراسب از X-Rey ,تزریق بین مفاصل و...و تاثیرات chondroitin sulphatخوراکی در بهبود دردهای آرتریتتیاستفاده میگردد.
خواهشمندم در صورت امکان توضیحات کاملتری از میزان استفاده از ابزار مورد اشاره در مراحل تشخیص دقیق میزان آسیب ,فیزیو تراپی و بهبود اندامهای حرکتی در ایران بااشاره به مرکز ارائه خدمت ارائه فرمایید
با تشکر
 

علی واحدی

Active member
دامپزشك شهبازي گفت:
بدون شرح.........
دکتر جان سلام:
در عکس دوم از بالا و تصویر وسطی که تاندن کمان شده احتمال چسبندگی تاندون هم وجود داره یا نه؟ و یا اگر داره برای بهبود و عدم چسبندگی بیشتر لطفا راهنمایی بفرمایید. بینهایت ممنون میشوم.
 
سلام
در جواب دوست خوبم باید عرض کنم که مبحث درگیری های مفصلی جدا از عارضه های تاندونی و وتری است و هر کدام درگیری ها و درمان خاص و جدا از هم دارند و بسی گسترده اند.
در این جا مد نظر بنده تورم و التهاب تاندون (وتر) Tendonitis هست!
تاندونیت یا التهاب وتر شامل راه های تشخیصی و درمانی متنوع هست که بر اساس تشخیص دامپزشک و مقدار آسیب دیدگی انجام می شود.
راه های تشخیص تاندونیت که توسط دامپزشک صورت می گیرد عبارت است از طریق :
ملامسه، سونوگرافی و رادیوگرافی!که رادیوگرافی به علت اینکه : بطور طبیعی بافت هایی که حاوی مقادیر زیادی مایع هستند همچون وتر ها و رباط ها غالباً تصویر مناسبی گرفته و تهیه نمی شود مورد توصیه و استفاده قرار نمی گیرد اما در رفرنس ها اشاره ای شده به این موضوع!
در ملامسه توسط دامپزشک: التهاب،حرارت موضع ،درد و لنگش و فشار دادن وتر با انگشت و وادار کردن اسب به یورتمه رفتن و بررسی گام های اسب مورد بررسی قرار می گیرد.
در نهایت با توجه به تشخیص داده شده! میزان و نوع درمان تشخیص داده می شود. که عموماً علاوه بر استراحت! استفاده از دوش آب سرد و یا کمپرس یخ که صورت می گیرد و ماساژ! استفاده از داغ رایج است اما:
ما در درمان تاندونیت و آسیب دیدگی های وتر و غلاف وتر و رباط ها دو سر فصل و در کل چند متد مورد نظر هست که با توجه به صلاحدید کلینیسین بصورت مکمل مورد استفاده قرار می گیرد.
1.درمان های غیر داروئی:
که شامل سرما درمانی( پک یخ ، دوش آب سرد) ،ماساژ،حرارت درمان، الکترو درمانی،مگنت تراپی ، لیزر درمانی و مواد تاول زا که همان مواد داغ هستند
استفاده از نعل های مخصوص و حتی صوت درمانی و باند های درمانی و حتی طبق متد های جدید استفاده از طب سوزنی نیز می باشد
2. درمان داروئی :
استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ،کورتیکو استروئید ها ، اسید هیالورونیک ها و ....
در آخر هم اگر چسبندگی در بافت فیبرینی بسیار زیاد باشد و بافت وتر به شدت آسیب دیده باشد جراحی و تخریب بافت و برداشت بافت آسیب دیده و تزریق مواد کلاژن ساز و... مورد نظر خواهد بود.
که در کل با توجه به میزان صدمه دیدن وتر یا غلاف و یا رباط و با صلاحدبد دامپزشک معالج راه های درمان از متد فوق تجویز می شود و مورد استفاده واقع می شود!
توجه کنید که همه موارد فوق را نمی شه با هم انجام داد!!!!
***
** انجام ندید بعد بگید دکتر شهبازی نوشته بود ما هم خوندیم همه رو انجام دادیم!***
با تشکر
 
جناب دکتر شهبازی
باتشکر از توضیحات خوب شما,
فقط در در مان وبهبود عضو آسیب دیده,به غیر از اقدامات حمایتی از قبیل داروهای ضد التهاب ومسکن,بالا بردن جریان خون با بالا بردن دمای عضو آسیب دیده( تقریبا تا 5 درجه سانتیگراد) باعث ترمیم بافت و بهبود عضو آسیب دیده میگردد.
آیا برای ترمیم؟ نیاز تزریق داروها (کورتیزون هاوََ ASA وbenzopyrone ..) و یا مواد جذب پوستی از قبیل (نمک ومنیزیم و..) مفید میباشدو موثرترین روش رساندن مواد مورد نیاز ( ؟) جهت ترمیم عضو آسیب دیده؟
با تشکر
 
oliveira جان ممنون از دقت و پیگیری شما!
دوست خوبم در مطلب درمان های غیر داروئی به حرارت درمانی، یخ و ماساژ اشاره شد! که این کار ها باعث افزایش جریان خون در ناحیه مذکور و تنها به همین هدف نیز صورت می گیرد چرا که باعث کاهش روند آبشار التهابی و از سوی دیگر تسریع در روند ترمیم بافت آسیب دیده می شود!

دوست خوبم بنده اشارتی به نوع درمان متفاوت در ترمیم داشتم! که ذکر کردم در زمانی که نیاز به جراحی باشد به این شکل که قسمت آسیب دیده رو در چند نوبت می تراشند به اصطلاح یا اصلاح می کنند تا دوباره شروع به بازسازی نماید بنده در یک مورد از این جراحی های در کنار استاد بزرگ دکتر نوروزیان بودم! در اغلب موارد که جراحات تا این حدی باشد که نیاز به کمک برای تسریع در ترمیم و بازسازی باشد نیاز به تزریق در محل بورسا و یا غلاف و غیره هست گفتم داروهای پیش ساز یا محرک کلاژن ساز! که باعث تولید و ترمیم بافت کلاژنی می شود . در اغلب موارد نیز در محل هیالورونیک نیز در محل تزریق می شود.
در مورد دارو های نام برده برای بهبود بنده نه در درمان مشاهده نموده ام و نا تا به حال استفاده کرده ام در این کیس ها و جائی هم نخونده ام ! برای پاسخ به سئوال در مورد 3 موردی که ذکر کردید اجازه بدید یک مطالعه ای داشته باشم تا موارد مصرف و اینکه در این مورد اسیب دیدگی نیز می شود استفاده کرد یا نه رو بعد به شما بدهم!
اما درست می گوید برای ترمیم عضو آسیب دیده یکی از روش های موثر تزریق مواد موثر در محل هست که نام ماده های تجاری آن در اینجا درست نیست که ذکر شود!اما مانند gel 50 , gel 20 . ُ
stp هیالورونیک دار و یا arnica که در حال حاضر وجود دارد.
 
آقای دکتر شهبازی
باز هم متشکرم, مطمئنا" این نوع اطلاع رسانی بسیار سریع و وسیع خواهد بود.

ارادتمند شما
 
oliveira جان بنده در مورد سه موردی که فرموده بودید مطالعه کردم که در مورد هر کدام می توانم به طور خصوصی برای شما موارد مصرف عوارض جانبی و غیره رو ذکر کنم ولی در درمان تاندونیت هیچ کدام استفاده نمی شود . البته از دارو های ضد درد ضد التهاب مشتقات اسید پرو شیونیک و و مشتقات پیرازولون در تسکین التهاب و درد استفاده می شود و موارد دیگری که قید کرده بودید خیر!
با تشکر از عنایت و پیگیری شما!
دوست کوچک شما !
 
لطفا راهنمایی فرمایید.....
مادیان دوخون پرتحرکی دارم
تاندون دست راست متورم است.لنگش ندارد.درد بیشتر پایین تاندون است .در گشت معمولی مشگلی ندارد ولی در پرش اگه زیادبپره وارتفاع زیاد باشه کمی لنگش بوجود میاد که با باز شدن بانداز لنگش برطرف میشه ولی درد موجوده .
چه کارباید بکنم برای بهتر شدن تاندون البته غیراز جراهی