مقررات ملی عمومي

ناشناس

Active member
مقررات ملی عمومي


فصل اول

ماده 1
1ـ1ـ منظور از وضع مقررات ملي ايجاد شرايطي مشخص و عادلانه و همسو با مقررات بين‎المللي براي رقابت سواركاران در مسابقات داخل كشور مي‎باشد.
1ـ2ـ كليه هيأتهاي سواركاري استانهاي سراسر كشور و برگزاركنندگان مسابقات ملزم به اجراي دقيق و اكيد مفاد اين مقررات در هنگام برگزاري مسابقات سواركاري مي‎باشند.
1ـ3ـ بالاترين مرجع پاسخگويي به كليه ابهامات احتمالي موجود در اين مقررات فدراسيون سواركاري مي‎باشد. كه در صورت وجود هرگونه شك و ابهام بايستي كتباً‌از فدراسيون سواركاري كسب تكليف شود.

ماده 2ـ تعاريف
2ـ1ـ رويداد: اشاره به يك دوره كامل مسابقات، قهرمانيها يا بازيهايي مي‎نمايد كه تحت نظارت يك كميته برگزاركننده انجام مي‎پذيرد (طي يك يا چند روز) و از يك ساعت پيش از شروع اولين رده مسابقات آغاز و نيم ساعت پس از اعلام نتايج آخرين مسابقه توسط هيأت داوران پايان مي‎يابد.
2ـ2ـ مسابقه: اشاره به هر رده منفرد از رقابتها مي‎كند كه شركت‎كنندگان طي آن رقابت حائز مقام شده و جايزه دريافت مي‎نمايند.
2ـ3ـ سري مسابقات: اشاره به تعدادي مسابقه در يك رشته مي‎نمايد كه به ترتيب در مسابقات و يا رويدادهاي مختلف و در طي روزهاي متفاوت برگزار شده و در نهايت به رده‎بندي نهايي سواركار با توجه به نتايج اين سري مي‎انجامد (مانند قهرماني كشور)
2ـ4ـ گروه: اشاره به يك دسته خاص (از نظر سني و يا جنسي و يا يك گروه خاص تعريف شده) مي‎نمايد كه مسابقه و يا رويداد براي آنها برگزار مي‎شود.
2ـ5ـ كميته برگزاركننده: اشاره به هر نهاد يا گروهي از افراد مي‎نمايد كه برطبق مقررات ملي فدراسيون سواركاري اقدام به برگزاري مسابقه يا رويداد مي‎نمايند.



فصل دوم: رويدادها و مسابقات
ماده 3ـ رويدادهاي ملي (جامهاي ملي، مسابقات بين استاني و قهرماني كشور)

3ـ1ـ يك رويداد ملي (بين استاني) بطور معمول محدود به مسابقاتي است كه شركت‎كنندگان استانهاي مختلف كشور با توجه به مقررات ملي فدراسيون سواركاري مجاز به شركت در آن مي‎باشند. همچنين سواركاران خارجي با توجه به بند (3ـ2) مجاز به شركت در اين مسابقات مي‎باشند.
3ـ2ـ سواركاران خارجي مي‎توانند با در دست داشتن اجازه‎نامه كتبي از فدراسيون متبوع خود و پس از موافقت فدراسيون سواركاري در مسابقات ملي شركت نمايند. حداكثر تعداد سواركاران خارجي كه مجاز به شركت در مسابقات ملي كشور مي‎باشند عبارتست از: تمامي سواركاران خارجي مقيم ايران به علاوة حداكثر 8 نفر از دو مليت مختلف
تبصره: به جز سواركاران ايراني، سواركاران خارجي حق شركت در مسابقات قهرماني كشور را ندارند.


ماده 4ـ رويدادهاي داخل استاني
4ـ1ـ يك رويداد داخل استاني محدود به مسابقاتي است كه شركت‎كنندگان باشگاههاي يك استان تحت نظارت هيأت سواركاري استان مربوطه در آن رويداد شركت مي‎نمايند.
4ـ2ـ به غير از سواركاران مقيم هر استان، سواركاران استانهاي ديگر نيز مي‎توانند تحت شرايط (بند 5ـ2ـ2) در مسابقات داخل استان ديگر شركت كنند.
4ـ3ـ باشگاههاي خصوصي، نهادها و يا گروهي از افراد در هر استان كه تمايل به برگزاري مسابقات سواركاري خارج از تقويم رسمي هيأت استان را دارند مي‎توانند با هماهنگي هيأت و طبق مقررات ملي مسابقه برگزار نمايند كه در اين صورت نماينده باشگاه يا نهاد مذكور بايستي در مورد نحوه برگزاري و انتخاب كادر فني در چهارچوب مقررات در كميته برگزاركننده داراي نظر باشد.
4ـ4ـ فدراسيون سواركاري و هيأتهاي سواركاري استان با هماهنگي با مديريت باشگاههاي خصوصي كه شرايط لازم را دارا باشند مي‎توانند مسابقات رسمي را در باشگاههاي خصوصي برگزار نمايند.
4ـ5ـ كليه سواركاران شركت‎كننده در مسابقات (انفرادي يا يك گروه) مي‎توانند تحت نام پشتيبان تجاري (Sponsor) خود در مسابقات شركت نمايند كه در اينصورت مي‎توانند طبق مقررات بين‎المللي بشرح زير از تبليغات استفاده كنند:
4ـ5ـ1ـ نام شركت تجاري مورد نظر مي‎تواند به شكل پيشوند در ابتداي نام اسب آورده شود.
4ـ5ـ2ـ سواركاران مي‎توانند بر روي لبة جيب روي سينه كت و يا پيراهن، يقه پيراهن خود و روي عرقگير و جل اسب خود تبليغات نمايند.


ماده 5ـ گروههاي مسابقه‎ دهنده
5ـ1ـ گروههاي مسابقه دهنده از نظر شرايط سني به پنج دسته بزرگسالان، جوانان و نوجوانان، نونهالان و پوني سواران تقسيم مي‎شوند.
5ـ1ـ1ـ رده سني نونهالان: سواركاراني حق شركت در مسابقات نونهالان را داشته كه سن آنها بين 8 الي 14 سال تمام باشد.
5ـ1ـ2ـ رده سني نوجوانان: سواركاراني حق شركت در مسابقات نوجوانان را داشته كه سن آنها بين 15 الي 18 سال تمام باشد.
5ـ1ـ3ـ رده سني جوانان: سواركاراني حق شركت در مسابقات جوانان را داشته كه سن آنها بين 19 الي 21 سال تمام باشد.
5ـ1ـ4ـ رده سني بزرگسالان: سواركاراني حق شركت در مسابقات بزرگسالان را داشته كه سن آنها 22 سال به بالا باشد.
5ـ1ـ5ـ رده پوني سواران: سواركاراني حق شركت در مسابقات پوني را داشته كه سن آنها حداكثر 16 سال تمام باشد. (مقررات بين‎المللي)
5ـ1ـ6ـ كليه سواركاران جوان، نوجوان و نونهال بايستي در ابتداي هر سال ورزشي و يا پيش از شركت در اولين مسابقه سال رونوشت شناسنامه خود را به هيئتهاي سواركاري استان و يا فدراسيون تسليم نمايند. در غير اين صورت ممكن است از شركت آنها در مسابقات توسط كميته برگزاركننده جلوگيري شود.
5ـ1ـ7ـ چنانچه سواركاري در يك گروه سني بالاتر از خود شركت نمايد چه حائز مقام گردد و چه نگردد حق برگشت به گروه سني قبلي خود را نخواهد داشت. ضمناً‌ جهت شركت در مسابقات گروه سني بالاتر از خود بايستي كتباً‌از هيأت سواركاري استان يا در موارد مسابقات ملي از فدراسيون سواركاري و اجازه دريافت نمايند. (سواركاران فقط حق ارتقاء يك رده سني بالاتر را خواهند داشت)
تبصره 1: مبناي محاسبه سن سواركاران سال تولد آنها مي‎باشد يعني تا انتهاي سالي كه سواركار مجاز به شركت در مسابقات گروه خود مي‎باشد و مبناي محاسبه روز و يا ماه تولد نمي‎باشد.
تبصره 2: مسابقاتي كه با شرايطي خاص براي گروههاي سني آزاد (مانند 15 سال به بالا و غيره) پيش‎بيني مي‎شود شامل مقررات بند 5 نمي‎شود.
تبصره 3: جهت ارتقاء گروه سني بايستي شرايط خاص مربوط به مسابقات انتخابي و رده‎بندي‎ها رعايت شود.
تبصره 4: سواركاران اجازه شركت خارج از مسابقه در رده‎هاي سني غير از رده سني خود را نخواهند داشت.
5ـ2ـ سواركاران متقاضي شركت در مسابقات ورزش سواركاري
5ـ2ـ1ـ عضويت: كليه سواركاران متقاضي شركت در مسابقات ورزش سواري (پرش ـ درساژ ـ استقامت) بايستي در ابتداي هر سال و يا پيش از شركت در اولين مسابقه مدنظر خود (پس از قبولي در آزمون ورودي براي سواركاري جديدالورود)، عضو هيأت سواركاري استان محل اقامت خود شوند و هيچ سواركاري بدون داشتن كارت عضويت اجازه شركت در مسابقات را نخواهد داشت. (پرش اينگونه سواركاران طبق نظر هيأت ممكن است بسته به مورد و با محدوديت زماني با جريمه نقدي امكان‎پذير باشد.)
5ـ2ـ1ـ1ـ شرايط عضويت:
پس از اتمام مراحل عضويت كه از طرف هيأت سواركاري هر استان مشخص مي‎شود ضمن صدور مجوز شركت، كارت بيمه ورزشي و كارت عضويت، مجموعه مقررات و تقويم ورزشي هر سال از طريق هيأت سواركاري هر استان قابل درخواست مي‎باشد.
تبصره 1: كليه هيأتهاي سواركاري بايستي ليست كامل اعضاء خود را به تفكيك گروه سني و باشگاه جهت استفاده در بخش آمار و مسابقات به فدراسيون ارسال نمايند.

5ـ2ـ2ـ نحوه شركت در مسابقات:
5ـ1ـ2ـ1ـ سواركاران متقاضي شركت در مسابقات در كليه مسابقات ملي و داخلي و استاني به نام باشگاه و استان محل عضويت خود (با هماهنگي مديريت باشگاه) شركت خواهند نمود (بطور مثال: مجموعه سواركاري شهداء تهران يا باشگاه فردوسي مشهد)
5ـ2ـ2ـ2ـ شركت سواركاران مقيم يك استان بطور موقت در مسابقات استان ديگر بنام باشگاه استان مبدأ با اخذ مجوز از فدراسيون امكان‎پذير مي‎باشد و در صورتيكه توقف اينگونه سواركاران از سه ماه بيشتر شود بايستي بنام باشگاه محل اقامت استان مقصد در مسابقات شركت نمايند.
5ـ2ـ2ـ3ـ شركت در مسابقات مهم استان كه تحت نام قهرماني استان يا جام باشگاههاي استان و انتخابي قهرماني كشور آن استان باشد تنها مختص سواركاران مقيم دائم آن استان مي‎باشد.
تبصره 1: سواركاري كه حداقل شش ماه پياپي در هر سال در يك استان اقامت داشته باشد مقيم دائم آن استان محسوب مي‎شود.
تبصره 2: سواركارني كه در باشگاه خاصي با نام مشخص سواري نمي‎كنند مي‎توانند در مسابقات بنام «آزاد» شركت كنند اما بايستي حتماً به عضويت هيأت سواركاري آن استان در آمده باشد.

ماده 6ـ تقويم ورزشي
6ـ1ـ سال ورزشي: سال ورزشي از ابتداي فروردين هر سال شروع و در انتهاي اسفندماه هر سال پايان مي‎يابد.
6ـ2ـ تقويم ورزشي فدراسيون سواركاري زمستان هر سال بطور جداگانه به كليه استانهاي كشور ارسال خواهد شد و استانها بايستي مسابقات داخل استاني خود را با تقويم فدراسيون هماهنگ نمايند.
تقويم ورزشي هيأت سواركاري هر استان پس از تنظيم بايستي حداكثر تا قبل از شروع سال بعدي در اختيار باشگاههاي سواركاري تحت پوشش آن استان و يك نسخه براي هيأتهاي سواركاري استان ديگر (جهت اطلاع) ارسال ‎گردد.
6ـ3ـ در اين تقويم بايد تاريخ، رده مسابقه، نوع مسابقه، گروههاي مسابقه دهنده و حتي‎الامكان رده‎هاي مسابقه ذكر شده باشد.
6ـ4ـ در صورت بروز تغييرات احتمالي در تقويمها بايستي اين تغييرات به موقع اعلام گردد.
تبصره: تنظيم تقويم بايستي به نحوي باشد كه براي تمامي رده‎هاي سني و تمامي رده اسبهاي موجود در استان مسابقه به تعداد كافي در نظر گرفته شود. همچنين جوائز نقدي مسابقه بايستي پيش از شروع مسابقه به اطلاع شركت‎كنندگان برسد.


ماده 7ـ ثبت نام مسابقات و رويدادها
7ـ1ـ ثبت نام براي هر مسابقه تا تاريخي كه توسط كميته برگزاركننده مسابقه ذكر مي‎گردد انجام مي‎گيرد. در مورد مسابقاتي كه برگزاركننده آن فدراسيون سواركاري مي‎باشد ثبت‎نام‎ها بسته به مورد از طريق استانهاي كشور و يا باشگاهها يا شركت‎كنندگان و بطور رسمي در فاصله زماني تعيين شده انجام مي‎گيرد. در اينحال تغيير اسم اسب و يا سواركار تا نيم ساعت قبل از شروع مسابقه امكان‎پذير است.
7ـ2ـ ثبت‎نام در مسابقات قهرماني كشور به شكل اتوماتيك انجام خواهد شد.
7ـ3ـ در مورد مسابقات داخلي استاني كه برگزاركننده هيأتهاي سواركاري مي‎باشند ثبت‎نام توسط نماينده هر باشگاه يا فرد شركت‎كننده يا نمايندگان آنها و در محل دفتر هيأت سواركاري استان و به شيوه‎اي كه توسط هيأت سواركاري هر استان تعيين شده است انجام خواهد گرفت.
7ـ4ـ در صورتيكه در مسابقات داخل استاني (بجز مسابقات رده D به بالا) به هر دليلي ثبت‎نام در موعد مقرر انجام نگيرد در روز مسابقه امكان ثبت‎نام جديد وجود خواهد داشت اما با پرداخت دو برابر حق ثبت‎نام و حداكثر تا يك ساعت قبل از شروع مسابقه يعني ورود اولين سواركار به ميدان. ترتيب ورود اين سواركاران به ميدان نيز در دور اول هر مسابقه قبل از سواركاراني خواهد بود كه قبلاً‌ و در موعد مقرر ثبت‎نام كرده و قرعه‎كشي شده‎اند.
7ـ5ـ در مسابقات داخل استاني، سواركاران مي‎توانند فقط در رده سني خود به شكل خارج از مسابقه ثبت‎نام نمايند كه در اينصورت حائز جايزه نخواهند شد و در باراژها حق پرش ندارند، در مسابقات فدراسيون ثبت‎نام خارج از مسابقه نخواهيم داشت. (مگر در مسابقات Open با پيش‎بيني دعوتنامه هر رويداد)
تبصره 1: در صورتيكه شخصي قبل از ورود به ميدان طبق مقررات توسط هيأت داوران از شركت در مسابقه محروم شود حق شركت خارج از مسابقه را نيز نخواهد داشت.
تبصره 2: در صورتي كه سواركاري به دلايلي توسط هيأت سواركاري هر استان داراي جريمه محروميت در شركت در مسابقات باشد تا پايان مدت محروميت حق شركت در هيچيك از مسابقات رسمي داخل استانهاي ديگر يا فدراسيون را ندارد. لذا هيأتها بايستي اين موارد را به فدراسيون گزارش نمايند.
در غير اينصورت تمامي سواركاران مي‎توانند در مسابقات مستقيماً ثبت نام نمايند مگر در مورد برخي مسابقات خاص كه قبلاً‌ اعلام گردد.
7ـ6ـ حق ثبت‎نام
7ـ6ـ1ـ كليه سواركاران جهت شركت در مسابقات رسمي بايستي طبق مقررات هر مسابقه به برگزار كننده حق ثبت‎نام پرداخت نمايند.
مبلغ حق ثبت‎نام بايستي در ابتداي هر سال از طريق هيأتها و فدراسيون به اطلاع عموم برسد.
7ـ7ـ تغييرات
7ـ7ـ1ـ تغيير نام اسب و يا سواركار تا نيم ساعت قبل از شروع هر رده مجاز مي‎باشد كه در اينصورت نياز به پرداخت حق ثبت‎نام مجدد نمي‎باشد.
7ـ7ـ2ـ در صورت تغيير نام اسب و سواركار (هر دو) ثبت‎نام جديد محسوب شده و بايستي طبق بند 7ـ4 و 7ـ5 رفتار گردد.
7ـ8ـ تعداد اسب
7ـ8ـ1ـ در كليه مسابقات اعم از داخل استاني و يا ملي هر سواركار مجاز است با تعداد اسبي كه توسط مقررات هر رويداد تعيين شده است، در هر رده شركت نمايد.
7ـ8ـ2ـ جهت حفظ سرمايه‎هاي اسبهاي ورزشي كشور در كليه مسابقات هر اسب مي‎تواند در هر روز حداكثر در دو رده شركت نمايد (چه داخل و چه خارج ازمسابقات)
7ـ8ـ3ـ در مسابقات قهرماني كشور هر سواركار مجاز به معرفي يك اسب به دلخواه خود مي‎باشد و بايستي كل سري مسابقه را با همان اسب به اتمام برساند و در صورت بروز حادثه‎ براي اسب و يا سواركار از دور مسابقه حذف مي‎گردد.
تبصره 1: پرش يك اسب با دو سواركار مختلف در يك رده از مسابقه و در يك روز اكيداً‌ قدغن مي‎باشد.
تبصره 2: ثبت‎نام به شيوه‎اي غير از آنچه كه در بند 7 آمده است اكيداً قدغن مي‎باشد.


ماده 8ـ برنامه مسابقات و رويدادها
8ـ1ـ در اولين روز يك رويداد و يا مسابقه برنامه كامل مسابقه بايد توسط برگزاركننده تهيه و در اختيار كادر فني (شامل داوران ـ طراح مسير ـ كلانتران ـ دامپزشكان ـ كميته پژوهش ـ ناظر فني ـ گوينده ـ عكاس ـ فيلمبرداري رسمي و غيره) تماشاچيان و سواركاران قرار گيرد. اين برنامه بايد شامل موارد زير باشد:
1ـ نام و مناسبت مسابقه يا رويداد
2ـ محل مسابقه يا رويداد
3ـ كميته برگزاركننده
4ـ مدير رويداد
5ـ مسئول مجموعه سواركاري
6ـ نام كادر فني شامل (1ـ هيأت داوران با ذكر سرداور و حداقل دو نفر عضو و نام داور مانع آب در صورت وجود 2ـ ناظر فني 3ـ كميته پژوهش در صورت وجود 4ـ طراح مسير و دستياران اصلي وي 5ـ كلانتران 6ـ دامپزشك يا دامپزشكان رويداد 7ـ گروه پزشكي 8ـ ناظر خط شروع و پايان 9ـ گوينده)
7ـ جوائز نقدي و غيرنقدي و نحوه تقسيم‎بندي آنها
7ـ1ـ در صورتيكه جوازي نقدي توسط اشخاص و يا شركتهاي تجاري (Sponsors) تهيه شده باشد بايد نام آنها و يا با هماهنگي آنها آرم اين شركتها در برنامه مسابقه ذكر گردد.
8ـ رده‎هاي مسابقه به تفكيك
9ـ ترتيب ورود سواركاران به ميدان به تفكيك هر رده شامل نام سواركار، نام اسب، نام باشگاه و يا استان شركت‎كننده و نام صاحبان اسب (در صورت اطلاع)
10ـ يك نسخه از برنامه شامل ليست ورود سواركاران بايد در نزديكي درب ورودي مانژ اصلي جهت استفاده عموم سواركاران بطور رايگان نصب گردد.
تبصره 1: وجود حداقل يك دستگاه آمبولانس و يا پزشك در كليه مسابقات الزامي است و در غير اينصورت مسئوليت كليه عواقب ناشي از آن به عهده برگزاركننده رويداد مي‎باشد اما به هر حال هيأت داوران مي‎تواند از شروع مسابقه در حالي كه آمبولانس و يا پزشك نباشد جلوگيري كند.


ماده 9ـ قرعه ‎كشي
9ـ1ـ در مراسم قرعه‎كشي ترتيب ورود شركت‎كنندگان،حضور حداقل يكي از اعضاء هيأت داوران و يك نماينده كميته برگزاركننده ضروري مي‎باشد.
9ـ2ـ در مورد سواركاراني كه با بيش از يك اسب شركت مي‎كنند بايد بين اسبهاي اين سواركاران حداقل 10 اسب فاصله وجود داشته باشد. (اما در باراژ اين قانون رعايت نمي‎شود و سواركار سرجاي خود وارد ميدان خواهد شد)
تبصره 1: حتي‎المقدور سعي شود تا فاصله هرچه بيشتر بين اسبهاي شركت‎كنندگان چند اسبي وجود داشته باشد.


ماده 10ـ لباس و احترام
10ـ1ـ در كليه مسابقاتي كه در يك ميدان و تحت قضاوت داوران برگزار مي گردد تمامي سواركاران موظف مي باشند بعنوان تشكر و قدرداني به هيئت داوران احترام گذارند.
10-2- در مسابقاتي كه ميهمانان ويژه و تراز اول كشوري حضور دارند با هماهنگي قبلي با كميته برگزاركننده و هيأت داوران سواركاران بايستي به جايگاه ويژه نيز اداي احترام نمايند.
10ـ3ـ نحوه صحيح احترام براي آقايان عبارت است از خم كردن سر كه اين عمل بايد در حالت ايست كامل يا قدم انجام پذيرد.
10ـ4ـ نحوه اداي احترام براي بانوان خم كردن سر به همراه بالاآوردن شلاق مي‎باشد.
10ـ5ـ سرداور و يا يكي از اعضاء هيأت داوران بايد پاسخ احترام سواركار را بدهند.
10ـ6ـ سواركاران هنگام ظاهر شدن در مقابل تماشاگران بايد به طرز صحيحي لباس سواري و يا لباس عادي مناسب پوشيده باشند همچنين داشتن لباس كامل سواري در هنگام رژه و مراسم توزيع جوائز الزامي است.
10ـ7ـ در صورتيكه سواركار پس از ورود به ميدان به هيأت داوران اداي احترام ننمايد ممكن است بنا به نظر هيأت داوران مشمول پرداخت جريمه نقدي گردد.
10ـ8ـ در صورتيكه كلاه سواركار به عمد يا سهو بيافتد هيأت داوران مي‎تواند زنگ را به صدا درآورده و سواركار پس از گرفتن كلاه خود مجدداً با شنيدن صداي زنگ به مسير خود ادامه خواهد داد. عدم توجه به زنگ هيأت داوران در اين مورد مي‎تواند موجب حذف سواركار گردد.
10ـ9ـ در مسابقات رسمي هيأتها و فدراسيون لباس سواري بايد به شكل زير باشد:
10ـ9ـ1ـ پوشيدن شلوار مرتب و تميز سواري به رنگهاي روشن (مانند سفيد، كرم، خاكستري و غيره)
10ـ9ـ2ـ به سرداشتن كلاه ايمني سواري به رنگ دلخواه
10ـ9ـ2ـ1ـ در كليه رده‎هاي سني استفاده از كلاه با بندهاي ايمني كه داراي حداقل سه نقطه اتصال به كلاه باشد الزامي است.
10ـ9ـ3ـ پوشيدن پيراهن تماماً‌ يقه سفيد يا رنگ روشن با يقه سفيد آستين بلند (يقه مردانه ـ يقه 3 يا 5 سانت ـ يقه اسكي) بطوريكه دكمه آستينها بسته باشد.
10ـ9ـ4ـ استفاده از دستمال گردن و كراوات سفيد مجاز مي‎باشد و در مسابقات بين‎المللي استفاده از كراوات سفيد اجباري است.
10ـ9ـ5ـ پوشيدن كت سواري به رنگهاي مختلف با انواع مختلف رنگ يقه و شلوار سفيد، در مسابقات قهرماني كشور، جام FEI و مسابقات بين‎المللي اجباري است. ضمناً دكمه كت بايستي در حين مسابقه بسته باشد.
10ـ9ـ6ـ پوشيدن چكمه بلند سواري با رنگهاي معمول از جنس چرم يا لاستيكي، پوشيدن نيم چكمه به همراه چپس كوتاه مرتب و همرنگ و كاملاً‌ هماهنگ و همراه با آن نيز مجاز مي‎باشد.
10ـ9ـ7ـ افراد تيمهاي نظامي يا بايستي با لباس متحدالشكل رسمي نظامي (با پوشيدن شلوار و چكمه سواري) در مسابقات شركت كنند يا با لباس كامل سواري به شرح بالا ولي به سرداشتن كلاه ايمني سواري الزامي مي‎باشد.
10ـ9ـ8ـ در موقع سردي شديد هوا و يا بارندگي با هماهنگي هيأت داوران پوشيدن باراني يا اوركت روي كت سواري مجاز مي‎باشد، همچنين در فصول گرم با هماهنگي هيأت داوران ممكن است كت سواري حذف شود.
10ـ9ـ9ـ در صورتيكه سواركاري موارد ذكر شده درمورد لباس سواري را رعايت نكرده باشد كلانتران مي‎توانند با هماهنگي با هيأت داوران از ورود وي به ميدان مسابقه جلوگيري نمايند.
تبصره: پوشيدن ژاكت‎هاي محافظ براي نونهالان و نوجوانان يا ژاكت‎هاي كاملاً‌ سفيد روي پيراهن سواري (بدون كت) مجاز مي‎باشد.


ماده 11ـ جوائز مسابقات و رويدادها
11ـ1ـ در كليه مسابقات، كميته برگزاركننده بايد براي برندگان مسابقه جايزه در نظر بگيرد، مگر در مورد برخي مسابقاتي كه حالت آموزش داشته و از قبل در برنامه مسابقه ذكر گرديده باشد.
11ـ2ـ جايزه مسابقاتي كه بصورت سري مي‎باشند در پايان روز آخر اعطاء مي‎شود.
11ـ3ـ در كليه مسابقات به يك چهارم نفرات برتر شركت‎كننده (نه ثبت‎نام كننده) جايزه تعلق مي‎گيرد و اين كار با رعايت حداقل 5 و حداكثر 10 نفر انجام مي‎پذيرد مگر در مورد برخي مسابقات كه تعداد شركت‎كننده آن كمتر از ده نفر باشد كه حداكثر به سه نفر جايزه داده خواهد شد.
11ـ4ـ ميزان جايزه نقدي كه به نفر اول تعلق مي‎گيرد نبايد از 30 درصد كل جايزه نقدي آن رده از مسابقه بيشتر باشد و ميزان جايزه نقدي كه به آخرين نفر تعلق مي‎گيرد بايد حداقل دوبرابر وجه ثبت‎نام باشد. مگر در مورد مسابقاتي كه علاوه بر جايزه نقدي از پيش در نظر گرفته شده جايزه خاص ديگري نيز داشته باشد، كه ممكن است جوايز بيش از مقادير بالا باشد و يا مسابقاتي كه به مقام اول جوائزي مانند اتومبيل داده شود.
11ـ5ـ در مورد مقامهاي مشترك، جوايز نقدي اين مقام‎ها با هم جمع شده بين مشتركين تقسيم مي‎گردد.
11ـ6ـ اگر در مسابقه‎اي شخص يا اشخاص يا شركت‎ها بخواهند جايزه خاصي اضافه بر جايزه رويداد به مقام اول و يا كليه مقام‎ها اعطاء نمايند بايستي قبل از شروع مسابقه با برگزاركننده رويداد هماهنگ نمايند.
11ـ7ـ جهت بالابردن ارزش جام در مسابقات، اعطاء جام قهرماني تنها در مسابقات مهم (كه نام جام را به دنبال دارند) و در مسابقات قهرماني كشور صورت مي‎پذيرد.
براي مقام انفرادي تنها يك جام به نفر اول و در مسابقات تيمي سه جام براي 3 تيم برتر، لذا در مسابقات معمولي هيأتهاي سواركاري جام به سواركاران اعطاء نخواهد شد.
تبصره: در مورد رده سني نونهالان و نوجوانان جوائز غيرنقدي و يادبود قابل پرداخت مي‎باشد.
11ـ8ـ در كليه مسابقات اعطاء روبان بعنوان جايزه اسب به تمامي مقامهاي رده‎بندي شده ضروري مي‎باشد.
11ـ9ـ هرگاه پس از اعطاء جوايز يك مسابقه در پي اعتراض به رده‎بندي معلوم شود كه در رده‎بندي نهايي اشتباهي رخ داده است اشتباه مذكور در اسرع وقت تصحيح شده و جوايز به افراد محق واقعي برگردانده خواهد شد.


ماده 12ـ وزن
12ـ1ـ در مورد وزن سواركار در رشته پرش هيچگونه محدوديتي وجود ندارد.


ماده 13ـ تجهيزات اسب و سواركار
13ـ1ـ در مورد زين هيچگونه محدوديتي وجود ندارد اما استفاده از زين‎هاييكه مي‎تواند در مسابقات ايمني اسب و يا سواركار را به خطر بياندازد ممنوع مي‎باشد. (مانند زينهاي وسترن كه تنها در مسابقات سواري استقامت قابل استفاده است)
13ـ2ـ استفاده از انواع چشم‎بند ممنوع مي‎باشد.
13ـ3ـ استفاده از هرگونه تعليمي‎هاي ثابت، نوارهاي بغل‎بند ثابت و متحرك و انواع شامبون قدغن مي‎باشد.
تبصره: سواركار در ميدان تمرين مجاز به استفاده از وسايل بند 13ـ3ـ مي‎باشد.
13ـ4ـ بند ركاب و ركاب بايستي بطور كاملاً آزاد از زين آويخته باشند و هر نوع اتصال و درگيري و بستن آنها به تنگ يا زين ممنوع مي‎باشد. ضمناً بستن هر قسمت از بدن سواركار به زين يا اسب نيز قدغن است.
13ـ5ـ سواركاران مجاز هستند از شلاق درساژ و يا شلاقهاي بلندتر از 75 سانتي‎متر در هنگام كار زميني در مانژ تمرين استفاده نمايند ولي در هنگام پرش در ميدان تمرين و ميدان اصلي تنها مي‎توانند از شلاقهاي كوتاهتر از 75 سانتي‎متر استفاده نمايند. ضمناً‌ استفاده از شلاقهاييكه در انتهاي آنها وزنه مي‎باشد ممنوع است.
13ـ6ـ استفاده از انواع مهميز تا زمانيكه موجب جراحت در اسب نگردد بلامانع است.


ماده 14ـ‌ موارد مربوط به ميدان تمرين
14ـ1ـ اگر در اثر حادثه‎اي غيرعمدي در ميدان تمرين مسابقه، اسبي زخمي يا مجروح گردد شركت آن اسب در مسابقه تنها به صلاحديد دامپزشك مسابقه صورت ‎مي‎گيرد كه در اينصورت اسب پس از انجام مراحل مراقبتهاي اوليه مي‎تواند با اجازه هيأت داوران ديرتر از ترتيب ورود خود وارد ميدان گردد.
14ـ2ـ اگر در اثر حادثه‎اي غيرمترقبه مانند زمين خوردن اسب و يا سواركار يا جداشدن نعل اسب و يا ايجاد اشكال در زين و برگ به صلاحديد كلانتر مسابقه و يا اجازه هيأت داوران سواركار مجاز مي‎باشد كه ديرتر از شماره ورود خود به ميدان وارد شود. در غير اينصورت در صورتيكه سواركار بدون دليل سر نوبت خود حاضر نشود بنا به نظر هيأت داوران از شركت در مسابقه محروم خواهد شد.
14ـ3ـ بي‎رحمي با اسب
14ـ3ـ1ـ بي‎رحمي را مي‎توان ايجاد غيرضروري و عمدي درد و ناراحتي جسمي و يا رواني در اسب تعريف نمود. بديهي است كه كليه موارد بي‎رحمي با اسب قابل ذكر نيست اما برخي از اعمال كه به عنوان بي‎رحمي با اسب مثال‎زدني است كه در زير به آنها اشاره شده است:
1ـ استفاده از شلاق سربالا در كليه مسابقات در ميدان اصلي مسابقه تحت جريمه اخراج توسط هيأت داوران قدغن مي‎باشد و به محض گرفتن شلاق بشكل سربالا هيأت داوران بايستي سواركار را از دور مسابقه حذف نمايند.
2ـ زدن شلاق از كتف به جلو (گردن و سر و صورت) و به دست اسب و يا زدن بيش از سه شلاق با يك دست بطور پياپي در طول مسير مسابقه و يا پس از امتناع موجب اخراج سواركار مي‎شود.
3ـ زدن شديد و پياپي مهميز به شكم اسب و يا زدن شديد دهانه به اسب كه موجب جراحت اسب شود.
4ـ استفاده از هرگونه وسيله شوك الكتريكي براي اسب
5ـ تلاش براي سوارشدن و راه‎انداختن اسب لنگ و يا زخمي و درمانده
6ـ زدن تير يا ديگر مواد تشكيل دهنده مانع به دست و پاي اسب جهت محتاط كردن اسب هنگام پرش در تمامي محل هاي محوطه مسابقه (Rapping)
7ـ جهت مطالعه بيشتر به ترجمه كتاب راهنماي سركلانتران ميدانهاي تمرين مسابقات پرش با اسب (مقررات بين‎المللي) مراجعه نماييد.
تبصره: انجام اين موارد در مانژ تمرين توسط سواركار، بسته به مورد، با تذكر، كارت زرد و يا محروميت جريمه مي‎شود. موانع مجاز و غيرمجاز در بخش ضميمه آورده شده است.


ماده 15ـ هزينه ‎هاي كادر فني
15ـ1ـ كميته برگزاركننده موظف است كليه هزينه‎هاي كادر فني و اجرايي برگزاري مسابقه را (طبق تعرفه هيأت و فدراسيون) پرداخت كند
 
بالا