سازمان حفاظت محيط زيست گورخر ايراني را در منطقه حفاظت شده مظفري استان خراسان جنوبي تكثير مي كند و سپس آنها را رها سازي مي كند.
بهمن مدي سرپرست محيط طبيعي در استان خراسان جنوبي گفت: اين يك پروژه دوساله براي تكير گورخر ايراني در استان خراسان جنوبي است.
خراسان جنوبي در حاشيه كوير يكي از آخرين زيستگاه هاي گورخر ايراني بوده كه به دليل محدوديت زيستگاه و شراط اقليمي نسل گور ايراني در اين منطقه منقرض شده است.
براساس اين طرح منطقه حفاظت شده مظفري به عنوان منطقه تكثير گور ايراني انتخاب شده و اين منطقه با خريد امكانات لازم تبديل به مركزي براي تكثير گور ايراني مي شود.
به گفته سرپرست محيط طبيعي در استان خراسان جنوبي تا كنون بخشی از كار از جمله مطالعات، جانمايي محل و خريد بخشي از ملزومات به پايان رسيده است. اين طرح در دو فاز انجام ميگيرد. در فاز 10 ساله اول طرح تكثير گور ايراني انجام مي شود و به رسيدن جمعيت به حد مطلوب، در فاز 10 ساله دوم سر ريز جمعيت گور ايراني در طبيعت رها ميشود.
گورايراني از جمله گونه هاي كمياب و نادري است كه تعدادي از آنها در حاشيه كوير ايران وجود دارند و اين طرح با هدف جلوگيري از منقرض شدن نسل آنها انجام مي شود.
پيش از اين در استان خراسان جنوبي مركزي براي تكثير آهوي ايراني در قاين تاسيس شده بود.
منبع:اسب؛ پایگاه اطلاع رسانی صنعت اسب ایران - Horse Iran, Equine