سهراب گفت:
مهر شاد گفت:
تا الان حرا هرچی کره داده به رنگ کرنگ هستن و یا چهار قلم سفید یا سه قلم سفید و بهترین حسن این سیلمی دادن کره مادیان هست و کم سیلمی عربی گیر میاد که همه ی کره هاش مادیان بشن.
مهرشاد جان تا اونجا که من میدونم نقش پدر در انتقال رنگ و نشانه ها بیشتره (به عنوان مثال کره های نیله مبارک و کره های سیاه سمرقند و ...تعدادشون زیادتره). البته به رنگ نسلهای قبل در هر دو سر هم وابسته هست.
در مورد جنسیت کره هم کم و بیش شنیدم که فلان مادیان نر میزاد یا فلان سیلمی کره های ماده میده، ولی از نظر علمی فکر میکنم مساله آمار و احتمالات در میان باشه (اگر فرضیه شما هم بر اساس تجربست که هیچ،وگرنه در مورد غلبه ژنتیکی در مورد جنسیت فرزند توضیح بدین)
از دوستانی که ژنتیک میدونند خواهش می کنم نظر بدن.
واقعیت این است که نقش نریان در انتقال صفات ظاهری مانند رنگ ، ویژگیهای یال و دم ، فنوتیپ ظاهری بدن و ... بیشتر است اما مطلق نیست . بنابراین دور از ذهن نیست که بسیاری از کره های حرا میر اسد به رنگ خودش باشند ... البته به این معنا نیست که این صفات وابسته به جنس هستند و یا روی کروموزوم جنسی y قرار دارند .
باز هم از قاطر و یابو برایتان مثال می زنم تا قدری مطلب روشن شود !
یابو شباهت ظاهری بیشتری با اسب دارد مانند دم پرمو و یال بلند و پرتر و طول قامت و ... که می دانیم یابو پدرش اسب است و مادرش الاغ !
اما قاطر بیشتر شبیه به خر است از نظر اندام و دم و شکل سر و گوشها و ... و باز می دانیم مادرش مادیان است و پدرش خر !
بنابراین یابو ها و قاطر ها می توانند دلیل نسبی باشند چرا که همه یابو ها و قاطر ها از این قانون پیروی می کنند ! باز هم اعتراف می کنم که این فقط شاهد است ولی سندیت علمی و تحقیقی ندارد .
اما در خصوص نر و ماده شدن کره ها بهتر است من نظری ندهم هرچند در این زمینه به خصوص تحقیقات مشابهی در گاو داشته ام و کار پایان نامه ای خواهرم نیز بوده است در انسان ( خواهرم پزشک است ) و توضیحات بسیاری برای من داده است و تقریبا در انسان والدین می توانند جنسیت فرزندشان را انتخاب کنند !
دکتر طاهری در این زمینه تحقیقات بیشتری دارند و می توانند راهنمایی کنند هر چند در تاپیک دیگری اشاره کرده اند که در قدیم نریان را دخیل می دانسته اند و امروزه بر این باورند که مادیان نقش اصلی را ایفا می کند باید بگویم مسایل بسیار پیچیده تر از این صحبت ها است و شاید به همین دلیل دکتر طاهری عزیز از بیان آن خود داری نموده اند .
اما فقط به این نکته اشاره می کنم که در مادیانها نیز می توانید صرف نظر از نریان جنسیت کره را با احتمال نزدیک به 70 % در شرایط طبیعی و بیش از 90% با کارهای آزمایشگاهی تعیین کنید .
سهراب خان اگر شما توضیحاتی خواستید اندکی می توانم شما را راهنمایی کنم !