چرا دانشگاه شيکاگو سيصد کتيبه گلي دوره هخامنشي راپس داد ولی تندیسهای اسب رانه؟

سارقي که پس از هفتاد سال به عنوان "امانت‌دار امين" مورد تقدير قرار گرفت!

در 29 آوريل 2004/ 10 ارديبهشت 1383 خبرگزاري رويتر CBS، CNN، و روزنامه‌هاي سرشناسي چون نيويورک تايمز و گاردين از بازگردانيدن 300 لوح دوره هخامنشي به ايران خبر دادند. اين خبر بر اساس اطلاعيه مؤسسه شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو در 28 آوريل مخابره شد که طي آن اعلام شده بود اين دانشگاه 300 لوح گلي باستاني فوق را، که 70 سال پيش از دولت ايران به امانت!! :ph34r-smiley::blinksmiley::smile: گرفته بود، به سازمان ميراث فرهنگي ايران بازپس خواهد داد. در اين اطلاعيه آمده است که اين 300 لوح بخشي از «ده‌ها هزار لوحي است که در سال 1937 به دانشگاه شيکاگو امانت داده شده بود.»

در سال 1951/ 1330 دانشگاه شيکاگو 37 هزار لوح از مجموعه فوق را به ايران بازگردانيد و از آن پس استرداد الواح امانتي به فراموشي کامل سپرده شد. :wacsmiley:

در 13 ارديبهشت خبرگزاري ميراث فرهنگي گزارش داد که 300 لوح فوق طي مراسمي به رئيس سازمان ميراث فرهنگي ايران و جمعي از مديران اين سازمان تحويل شد و طرف ايراني از «حسن‌نيت» طرف آمريکايي «قدرداني» کرد!! :biggrin::confused:

attachment.php


attachment.php


نمونه اي از قطعات به سرقت رفته از تخت جمشيد در موزه دانشگاه شيکاگو

گيل استاين، مدير مؤسسه شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو، در مراسم فوق درباره مابقي الواح چنين گفت: «از آنجايي که بسياري از اين الواح خرد شده‌اند، تعيين تعداد دقيق آن‌ها کار مشکلي است. :eek:hno-smiley02::dodgy: اما ما تخمين مي‌زنيم که حدود 2000 لوح کامل و تعداد بسيار زيادي خرده‌هاي الواح در اختيار دانشگاه شيکاگو باشد.»

گزارش ديگر خبرگزاري ميراث فرهنگي، به‌نقل از روزنامه شيکاگو ساندي تايمز، حاکي است که به دليل وقوع انقلاب اسلامي و «بسته شدن درهاي رابطه بين دو کشور ايران و آمريکا در سال 1979» دانشگاه شيکاگو نتوانست اين الواح را زودتر به ايران بازگرداند.

ولي خبرگزاري ميراث فرهنگي، در ذيل ترجمه و مخابره خبر ساندي تايمز، اين پرسش را مطرح نکرد که چرا دانشگاه شيکاگو طي سال‌هاي 1333-1357، که روابط ايران و آمريکا در عالي‌ترين سطوح بود، باقيمانده الواح را به ايران بازنگردانيد و چرا اکنون به‌ناگاه امانت‌دار شد؟ (آخرين بار که بخشي از الواح فوق به ايران بازپس داده شد در سال 1330 بود.)

attachment.php

فقط عظمت را بنگرید

دکتر مجد بر اساس اسناد علني شده دولت ايالات متحده آمريکا تحقيقي ارزشمند و تکان‌دهنده درباره غارت آثار باستاني و اشياء عتيقه ايران در دوره رضا شاه به دست داده است. نقش پروفسور آرتور پوپ و محمدعلي فروغي (ذکاءالملک) و پسرش، مهندس محسن فروغي، در اين غارت جالب است. مکاتبات پوپ و والاس موراي، ديپلمات متنفذ آمريکايي در تهران که بعدها سفير ايالات متحده در ايران شد، نشان مي‌دهد که ميان پوپ و فروغي پدر و پسر رابطه مالي گسترده‌اي برقرار بوده و فروغي‌ها به عنوان کارگزار پوپ در زمينه سرقت و انتقال اشياء عتيقه ايران به آمريکا عمل مي‌کردند. اين اشياء مسروقه از طريق پوشش ديپلماتيک سفارت آمريکا به خارج انتقال مي‌يافت.

attachment.php


محمدقلي مجد، غارت بزرگ آمريکايي آثار باستاني ايران در سالهاي 1925-1941
Mohammad Gholi Majd, The Great American Plunder of Persia’s Antiquities 1925-1941, New York: University Press of America, 2003, 276 pages​

دکتر مجد در پايان کتاب نشان مي‌دهد که آمريکايي‌ها طي سال‌هاي 1931 تا 1939 جمعاً 710 هزار دلار در زمينه آٍثار باستاني ايران هزينه کردند و در ازاي آن اشيايي به ارزش صدها ميليون‌ها دلار به چنگ آوردند. مثلاً، انستيتوي شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو طي سال‌هاي 1931-1935 در تخت‌جمشيد فقط يکصد هزار دلار سرمايه‌گذاري کرد و در مقابل عالي‌ترين قطعات اين گنجينه را، که غيرقابل ارزش‌گذاري است، به دست آورد.

مطالعه اين کتاب، مانند ساير کتاب‌هاي دکتر مجد، از واجبات است.

attachment.php

نمونه اي از دهها هزار لوحي که پس از هفتاد سال سيصد قطعه آن به ايران مسترد شد

ماه‌ها از انتشار کتاب دکتر محمدقلي مجد، پژوهشگر ايراني مقيم ايالات متحده آمريکا، درباره غارت آثار باستاني ايران در دوره رضا شاه به‌وسيله مؤسسه شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو مي‌گذرد ولي تاکنون انتشار کتاب فوق در سايت خبرگزاري ميراث فرهنگي بازتاب نداشته است. تحقيق دکتر مجد، که بر مبناي اسناد علني شده دولت آمريکا و به‌ويژه گزارش‌هاي سفارتخانه ايالات متحده آمريکا در تهران، صورت گرفته نشان مي‌دهد که در سال‌هاي 1930 آثار باستاني و ميراث فرهنگي ايران، به‌ويژه مجموعه تخت‌جمشيد، در معرض غارتي بزرگ از سوي برخي نهادهاي آمريکايي، و در رأس آن‌ها مؤسسه شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو، و عمال سودجوي آمريکايي و ايراني آنان بوده است. کتاب دکتر مجد را يکي از معتبرترين ناشران دانشگاهي آمريکا منتشر کرد و در محافل دانشگاهي و فرهنگي آن کشور با علاقه مورد مطالعه قرار گرفت. در مقابل، افراد يا محافلي که وظيفه لاپوشاني اين‌گونه غارت‌هاي فرهنگي را به عهده دارند، انتشار اين کتاب را برنتافتند. واکنش آن‌ها يا سکوت بود و يا نقدهاي خصمانه عليه محقق ايراني فوق. يکي از آخرين اين‌گونه نقدها مقاله آقاي جيمز گود James Goode در شماره بهار 2004 مجله خاورميانه است: The Middle East Journal, volume 58, Spring 2004, Number 2

سکوت يا واکنش‌ خصمانه اينگونه محافل در قبال انتشار کتاب دکتر مجد طبيعي بود ولي تصوّر علاقمندان به تحقيقات دکتر مجد اين بود که کتاب فوق در محافل فرهنگي ايران بازتاب گسترده خواهد يافت و توجه مديران سازمان ميراث فرهنگي را جلب خواهد کرد. حتي تصوّر مي‌رفت که سازمان فوق با اتکا بر اسناد علني شده دولت آمريکا دعوي براي استرداد هزاران قطعه نفيس و کم نظيري را که در موزه دانشگاه شيکاگو نگهداري مي‌شود آغاز کند؛ و يا حداقل انجمن‌ها و جمعيت‌هاي فرهنگي را در جهان از اين غارت بزرگ مطلع سازد. ولي متأسفانه چنين نشد. اين سکوت چنان سنگين بود که به‌نظر مي‌رسد سازمان ميراث فرهنگي حتي از انتشار کتاب دکتر مجد نيز مطلع نشده است.

در مقابل، انتشار کتاب دکتر مجد مقامات کنوني مؤسسه شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو را نگران کرد. آنان، طبعاً، تصوّر مي‌کردند که به زودي با جنجال و رسوايي مواجه خواهند شد. و در نتيجه به فکر افتادند که بخش بسيار ناچيزي از غارت خود را به ايران مسترد دارند و با ايجاد ارتباطات دوستانه مانع از اين رسوايي بزرگ شوند. 8) چنين بود که مؤسسه شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو در کسوت امانت‌داري امين ظاهر شد و بذل و بخشش ناگهاني آنان مقامات ايراني را غافلگير کرد.

بيهوده نيست که روزنامه گاردين حادثه فوق را با اين تيتر منعکس کرد: «دانشمندان آمريکايي با استرداد الواح باستاني ايران را فريفته خود کردند.»

attachment.php

گيل استين، رئيس موسسه شرق شناسي دانشگاه شيکاگو، در حال بسته بندي الواح قبل از سفر به ايران
 

پیوست ها

  • Iran_Chicago_University1.jpg
    Iran_Chicago_University1.jpg
    45 کیلوبایت · بازدیدها: 40
  • Iran_Chicago_University2.jpg
    Iran_Chicago_University2.jpg
    33.4 کیلوبایت · بازدیدها: 39
  • Iran_Chicago_University3.jpg
    Iran_Chicago_University3.jpg
    23 کیلوبایت · بازدیدها: 38
  • Iran_Chicago_University5.jpg
    Iran_Chicago_University5.jpg
    16.8 کیلوبایت · بازدیدها: 36
  • Iran_Chicago_University6.jpg
    Iran_Chicago_University6.jpg
    24.1 کیلوبایت · بازدیدها: 36
  • majd.jpg
    majd.jpg
    12.7 کیلوبایت · بازدیدها: 75

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
پریروز تخت جمشید بودم. جای دوستان خالی, از کتیبه هایی که اسب داشت کلی عکس گرفتم.
ولی از بی برنامگی, و عدم توجه به میراث گذشتگان آدم گریش میگیره.
مخصوصا در قسمت ورودی که از سال 1800 میلادی به بعد هر خری که چیزی دزدیده یادگاری هم نوشته.

بین اسبها کاسپین و نسائی دیده میشد ولی ترکمن ندیدم. بین اسبان نسائی هم همه صورتها برجسته به بیرونه.
 

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
نطق کامل محمدرضا شاه در مورد کوروش بزرگ
محمدرضا شاه در طول برگذار کردن جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران خطابه‌ای نیز در کنار آرامگاه ابدی کوروش کبیر بنیانگذار حکومت هخامنشیان در پاسارگاد ایراد نمود . این خطابه که در تاریخ ۲۰ مهر ماه سال ۲۵3۰ شاهنشاهی از دهان شاهنشاه برای تمام جهان خوانده گشت به شرح زیر میباشد:
كورش !
شاه بزرگ،
شاه شاهان،
شاه هخامنشی،
شاه ایران زمین،
از جانب من، شاهنشاه ایران،
و از جانب ملت من،
بر تو درود باد.
در این لحظه پرشكوه تاریخ ایران، من و همه ایرانیان، همه فرزندان این شاهنشاهی كهن كه دوهزار و پانصد سال پیش بدست تو بنیاد نهاده شد، در برابر آرامگاه تو سر ستایش فرود می‌آوریم و خاطره فراموش نشدنی تو را پاس میداریم همه ما در این هنگام كه ایران نو با افتخارات كهن پیمانی تازه می‌بندد، ترا بنام قهرمان جاودان تاریخ ایران، به نام بنیانگذار كهنسال ترین شاهنشاهی جهان، به نام آزادی بخش بزرگ تاریخ، به نام فرزند شایسته بشریت، درود میفرستیم.
كورش!
ما امروز در برابر آرامگاه ابدی تو گرد آمده‌ایم تا بتو بگوئیم:
آسوده بخواب كه ما بیداریم،
و برای نگاهبانی میراث پرافتخار تو همواره بیدار خواهیم بود.
سوگند یاد میكنیم كه آن پرچمی را كه تو دوهزار و پانصد سال پیش برافراشتی همچنان افراشته و در اهتزاز نگاه خواهیم داشت.
سوگند یاد میكنیم كه بزرگی و سربلندی این سرزمین را بعنوان ودیعه‌ای مقدس كه گذشتگان ما به ما سپرده‌اند با اراده‌ای پولادین حفظ خواهیم كرد، و این كشور را سربلندتر و پیروزتر از همیشه به آیندگان خویش خواهیم سپرد.
سوگند یاد میكنیم كه سنت بشر دوستی و نیك اندیشی را كه تو اساس شاهنشاهی ایران قرار دادی، همواره پاس خواهیم داشت و همچنان برای مردم جهان پیام آور دوستی و حقیقت خواهیم بود.
در این بیست و پنج قرن، كشور تو و كشور من، شاهد سهمگین ترین حوادثی شد كه در تاریخ جهان برای ملتی روی داده‌است، و با اینهمه هرگز این ملت در برابر دشواریهای گران سر تسلیم فرود نیاورد.
در طول دوهزار و پانصد سال، هر وجب از خاك این مرز و بوم با خون دلیران و جانبازان ایران زمین آبیاری شد، تا ایران همچنان زنده و سربلند بماند، بسیار كسان بدین سرزمین روی آوردند تا آن را از پای در آورند، اما همه آنان رفتند و ایران بر جای ماند و در همه این مدت، علیرغم تیرگیها، این سرزمین فروغ جاودان همچنان تجلی گاه اخلاق و كانون ابدی اندیشه باقی ماند. اكنون ما در اینجا گرد آمده‌ایم تا با سربلندی به تو بگوئیم كه :

پس از گذشت بیست و پنج قرن، امروز نیز مانند دوران پر افتخار تو، نام ایران در سراسر گیتی با احترام و ستایش بسیار در آمیخته‌است.
امروز نیز همانند عصر تو، ایران در صحنة پر آشوب جهان پیام آور آزادگی و بشر دوستی و پاسدار والاترین آرمانهای انسانی است.
مشعلی كه تو بر افروختی و در طول دو هزار و پانصد سال هرگز در برابر تندبادهای حوادث خاموش نشد، امروز نیز فروزان تر و تابناك تر از همیشه در این سرزمین نورافشان است، و فروغ آن همچون دوران تو، از مرزهای ایران زمین بسیار فراتر رفته‌است.
كورش !
شاه بزرگ،
شاه شاهان،
آزادمرد آزادمردان و قهرمان تاریخ ایران و جهان،
آسوده بخواب، زیرا كه ما بیداریم و همواره بیدار خواهیم بود.
 
attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php

جالب است اما:
ظهور باستانگرايي آريايي در قرن نوزدهم و گسترش آن در دوره پهلوي ارتباط تنگاتنگي با هدفهاي استعماري بريتانيا در ايران داشته است. سياستگزاران انگلستان به منظور توجيه سلطه و حضور همه‌جانبه خود در ايران موج باستانگرايي آريايي و تمركز مطالعات تاريخي بر روي 2500 سال تاريخ شاهنشاهي را گسترش داده به طوري كه تمدن 4000 ساله پيش از هخامنشيان به بوته فراموشي سپرده شد.

دست اندركاران جشنها در راستاي اهداف خاص خود كه به نحوي ظريف با آرمانها و اهداف صهيونيسم پيوند داشت حاضر شدند بنياد شاهنشاهي را كه از دوره مادها بنا به گواهی اسناد و قبل از ان به صورت روایات و افسانه ها در ايران سابقه داشت به كورش كه در نزد يهوديان، مسيح موعود يا مشياه نام گرفته بود پيوند نمايند( بنا به روایتی نام تخت جمشید به این دلیل به بنای پارسه یا پرسپولیس اطلاق شد که قبل از آن در آن مکان، جمشید شاه باستانی ایران بارگاه داشت و پرسپولیس به یاد او در روی همان مکان ساخته شد). چنانچه در مرداد ماه سال 1340 جشن 2500 ساله آزادي يهود در اسرائيل برپا شد و سومين كنگره يهود به سپاسگزاري از كورش اختصاص يافت و آهنگسازان اسرائيل آهنگي براي كورش تهيه كردند كه بعدها در جشنهاي شاهنشاهي نيز مورد استفاده قرار گرفت.

attachment.php


attachment.php


كنگره بزرگداشت كورش هخامنشي توسط يهوديان وابسته به اسرائيل

انديشه آريايي و اعتقاد به يك پادشاه مقتدر و يك ديكتاتور مصلح از اصول ايدئولوژي حكومت پهلوي بود و اشخاصي نظير محمدعلي فروغي كه خود از دست‌پروردگان مكتب جلال‌الدين ميرزا و ميرزا ملكم خان و... بود به تبيين آن پرداختند و بدين سان جلوس كورش هخامنشي بر اريكه قدرت مبدأ تاريخ ايران قرار گرفت و اين جريان در دو دهه پاياني حكومت پهلوي شدت گرفت. چنانچه بر اثر خودبزرگ‌بيني، برتري‌جويي و كسب وجهه بين‌المللي محمدرضا پهلوي بنا بود جشنهاي 2500 ساله درسال 1340 برگزار شود و بارها به علت وضعيت بغرنج اقتصادي و مضيقه مالي دولتي به تعويق افتاد.

بالاخره محمدرضا پهلوي در مهر ماه سال 1350 به روياهاي خود جامه عمل پوشاند و يكي از عظيم‌ترين و پرهزينه‌ترين جشنهاي تاريخ معاصر ايران و جهان را در تخت جمشيد شيراز در كنار آثار به جا مانده از كاخهاي پادشاهان هخامنشي برگزار نمود و شهرك مدرني بنا كرد كه همه چيز آن ازساختمان گرفته تا مبلمان، غذاها و... غيرايراني بود. در اين جشن 24 پادشاه و امير عرب، 5 ملكه، 21 شاهزاده، 16 رئيس‌جمهور، 3 نخست‌وزير، 4 معاون رئيس‌جمهوري و 2 وزير خارجه از 69 كشور جهان و دهها تن از شخصيتهاي علمي، هنري، فرهنگي و نمايندگان رسانه‌هاي خبري ايران و جهان حضور داشتند.

اين ولخرجي‌ها و اتلاف سرمايه‌هاي ملي در حالي انجام مي‌شد كه مردم ايران در فقر و تنگدستي به سر مي‌بردند. در اكثر شهرها و روستاهاي كشور، اثري ازوسايل اوليه و مقدماتي رفاه عمومي و حداقل امتيازات زندگي ساده براي عامه مردم وجود نداشت‌. حتي «تايمز» و «نيوزويك‌» تحسين كنندگان هميشگي شاه ، هر دو گزارش‌هاي انتقادي در مورد وقايع تخت جمشيد منتشر كردند.
اكثر كارشناسان و رسانه‌هاي خبري دنيا و حتي حاميان محمدرضا، هزينه اين جشن را گزاف و چيزي حدود300 ميليون دلار برآورد كردند، اين مبلغ در كشوري كه درآمد سرانه آن اگرچه رو به افزايش داشت‌، ولي از سالي 500 دلار تجاوز نمي‌كرد، بسيار گزاف به شمار مي‌رفت‌.
اقشار مختلف مردم در داخل كشور نيز نظري مشابه نظرات بيگانگان داشتند. البته واقع بينانه‌تر و ملموس‌تر. ساواك در گزارش ويژه خود در اين خصوص چنين مي‌گويد:
«بعد از ظهر روز 3/4/1350 چند نفر از افراد حاضر درمسجد خيابان فردوسي قبل ازشروع سخنراني فخرالدين حجازي ضمن صحبت‌هاي خصوصي اظهار داشتند: وضع بازار بد است و اين جشن‌ها و مخارج كمرشكن آن وضع اقتصادي را شكسته و نابود كرده است‌. مالياتها زياد شده‌، حتي كارمندان دولت‌، هم ازگراني كرايه منزل و بالارفتن سطح زندگي ناراحت هستند. دولت فرياد مي‌زند كه مخارج جشنها را خودش تأمين كرده در صورتي كه با گراني روزافزون و مالياتهاي كمرشكن كه از بازاري‌هاي بدبخت و مردم كوچه وبازار گرفته‌اند، اين علم و كتل را راه انداخته‌اند. به خدا امسال بازار گرفتار ورشكستگي حتمي خواهد شد و لااقل 35% تجار ورشكست خواهند شد. در ميان آن چند نفر يكي كارمند دولت بود و گفت‌: آقا از حقوق ما هم براي جشن مبلغي كم كرده‌اند، بدبختي اينجاست كه كسي جرأت حرف زدن را ندارد وآن بيچاره (آيت الله سعيدي‌) تا آمد حرفي بزند توي زندان او را كشتند.»
در شهرستان‌هاي كوچك و در روستاها وضع بدتر از پايتخت بود و اغلب مردم دچار خشكسالي و وضع نابسامان اقتصادي بودند. چنانكه ساواك در گزارش خبري خود به ذكر صريح آن پرداخته است:
«فرماندار فيروزآباد را تحت فشار قرار داده كه بايد يك سالن ورزشي به يادبود جشن‌هاي 2500ساله در فيروز آباد بسازند و اصناف نيز كه در سالجاري به علت خشكسالي و خرابي وضع بازار و كسب در وضع بسيار نامساعدي بسر مي‌برند از اين موضوع ناراضي و اظهار مي‌دارند، نمي‌توانيم هزينه اين باشگاه را كه بالغ بر يك ميليون ريال مي‌باشد، تأمين نماييم‌.»

اما نظر نوكران و كاسه ليسان محمدرضا با مردم و كارشناسان داخلي و خارجي و خلاصه هر فرد واقع بين و دلسوز تفاوت داشت. آنها از محمدرضا آموخته بودند كه فقط به خود بيانديشند و بس و شاه را نيز همواره مدنظر داشته باشند؛ چرا كه حياتشان به حيات او بستگي مستقيم دارد. بر اين اساس به اين نظرات وقعي نمي‌گذاشتند و هنگامي كه صحبت از كمك به مردم مسلمان كشور كه خود آنها مسبب گرفتاري و بدبختي و فقر وفلاكتشان بودند مي‌شد، از زير بار مسئووليت شانه خالي مي‌كردند. اسدالله علم از ياران دهه 40 محمدرضا طي مكاتبه‌اي كه در پاسخ به نامه شوراي مركزي جشن ارسال نموده چنين مي‌گويد:
«جناب آقاي سناتور بوشهري ـ رئيس محترم شوراي مركزي جشن شاهنشاهي ـ عطف به نامه شماره 1341/2348 مورخ 7/3/49 موضوع تأمين دو ميليون تومان اعتبار جهت احداث خانه براي زاغه‌نشينان شيراز اين اعتبار را از كجا دولت مي‌تواند تأمين كند فكر نمي‌كنم چنين پولي درحال حاضر موجود باشد!!» :smile: :winksmiley02:

attachment.php


attachment.php

هر کس آمد فقط خورد و برد!:

موضوع: انتقال اسبهای کمیاب ایران به اسرائیل
مأخذ: ساواک
توضیحات: به موجب سند زیر رژیم صهیونیستی در سال 1355 تعدادی از اسبهای گرانبهای ایرانی را به اسرائیل برد.

یدیعوت اخرونوت
تاریخ: 6/12/2535
از خبرنگار روزنامه
اسبهای وحشی «کوتوله» کمیاب از ایران وارد اسرائیل می‌شوند

هواپیمای ال‌عال امروز از تهران دو اسب وحشی کوتاه قد که از قرار معلوم تنها صد رأس از آنها در جهان وجود دارد به اسرائیل می‌آورد.
در سال 1965، لویزپروز دامپزشک آمریکایی در اطراف بحر خزر اسبهای وحشی‌ای کشف کرد که قد آنها تنها یک متر و بیست سانتیمتر است.
پس از آن اطلاع حاصل شد که از قرار معلوم در جهان تنها صد رأس از این نوع حیوان وجود دارد.
پروفسور یوآش وعدیا دانشمند عالیرتبه وزارت کشاورزی از خواهرش که در ایران به تحقیقات باستانشناسی مشغول است در مورد کشف این اسبهای وحشی اطلاعاتی دریافت نمود و از وی درخواست کرد که دو رأس از این اسبها را برای جفت‌گیری با نژادهای دیگر خریداری کند.
چند روز پیش این اسبها خریداری شد و پس از معاینات خاصی توسط هواپیمای باری ال‌عال به اسرائیل حمل گردید.

attachment.php


آن چیز که کورش را ذوالقرنین کرد که در قرآن از آن یاد میشود و ایران باستان را آنچنان بزرگ کرد که هنوز هم ما به آن میبالیم و خیلی ها به آن حسادت می کنند و میخواهند آن را کمرنگ کنند ، فداکاری و خلوص نیت فرماندهان و رزمندگانش بود به قول معلم تاریخمون ان زمان هر جنگی که میشد شاه در صف اول جنگ بود و میرزمید:


پس از آنکه کورش بزرگ برای تسخیر سرزمین مقتدر لیدی ، عازم آسیای صغیر شد و از رود هالیس گذشت ، کرزوس پادشاه لیدی با سپاه عظیمی که از سربازان کشورهای مختلف مزدور گرفته بود به مقابله شتافت. در اینجا کزنفون از فداکاری یک سرباز ایرانی گفتگو می کند که در تاریخ کم نظیر است کزنفون می گوید :
یکی از مصریها که سرنگون گشته بود و زیر پاهای اسب کورش افتاده بود ، شمشیر خود را به شکم اسب فرو برد و آن حیوان بلند شده کورش را بر زمین زد.

اهمیت موقع را توجه کنید:

سردارسپاه در حالی که بسیاری از سپاهیانش عقب نشسته اند ، در میان سپاهیان زخم دیده دشمن از اسب در افتاده و با پای پیاده در حالی که شناخته شده – میان سپاهیان سواره و پیاده دشمن گرفتار است و هیچ راه چاره ای ندارد.
در این حالت وانفسا ، یک سرباز ایرانی ، یعنی یکی از مستحفظین و افراد گارد مخصوص کورش - با اینکه می دانست اگر اسب خود را رها کند مطمئنا" در چنگ دشمن خواهد افتاد و کشته خواهد شد ، و با اینکه می دانست هیچکس در چنین وضعی منتظر چنین فداکاری از او نیست – با اینهمه این سرباز فداکار به تمام معنی ، از اسب خود به زیر جست یعنی خود پیاده شد و کورش را گرفت و بر اسب نشاند ، همه این کارها در ظرف چند ثانیه صورت گرفت ، یعنی آنقدر سریع که فرصت نداد یک شمشیر یا نیزه متوجه سینه کورش شود . کورش بر اسب نشست ، چند تن دیگر نیز رسیدند و مصریان را عقب راندند . سپاه لیدی تسلیم شد و سارد به تصرف کورش در آمد . این واقعه در سال 546 قبل از میلاد روی داد . از آن تاریخ بیش از 2500 سال می گذر . یعنی ما که امروز خاطره جشن های 2500 ساله را از یاد می گذرانیم باید در واقع خود را مرهون فداکاری و از خود گذشتگی این سرباز گمنام بدانیم . سربازی که پس از این فداکاری ، یعنی پس از بخشیدن اسب خود و در واقع خلع سلاح خود ، مطمئنا" در زیر شمشیر ها و نیزه های مصریان پاره پاره شده است ، زیرا اگر زنده مانده بود قطعا" از طرف کورش به مقاماتی میرسید و احتمالا" نامش در تاریخ باقی می ماند. اما چون هیچ اثری _ جز فداکاریش – ازو نداریم مطمئنا" در ین پاکبازی ، جان خود را باخته است.
 

پیوست ها

  • 10.jpg
    10.jpg
    23.1 کیلوبایت · بازدیدها: 20
  • 14.jpg
    14.jpg
    20.4 کیلوبایت · بازدیدها: 18
  • 15.jpg
    15.jpg
    20.5 کیلوبایت · بازدیدها: 19
  • 16.jpg
    16.jpg
    36.1 کیلوبایت · بازدیدها: 19
  • 20.jpg
    20.jpg
    37.3 کیلوبایت · بازدیدها: 18
  • Document530_1.jpg
    Document530_1.jpg
    40.3 کیلوبایت · بازدیدها: 17
  • P_jashn2500sale_6.jpg
    P_jashn2500sale_6.jpg
    13.7 کیلوبایت · بازدیدها: 18
  • P_jashn2500sale_7.jpg
    P_jashn2500sale_7.jpg
    14.9 کیلوبایت · بازدیدها: 18
  • P_jashn2500sale_15.jpg
    P_jashn2500sale_15.jpg
    26.2 کیلوبایت · بازدیدها: 18
  • Photo37_2.jpg
    Photo37_2.jpg
    57.8 کیلوبایت · بازدیدها: 18
بالا