پاسخ : چه اسبی باید تولید کنیم؟
با سلام خدمت دوستان هم سایتی به خصوص دوستان عرب باز!! و به ویژه به عاشقان اسب خالص ایرانی. امروز در حال بازدید از فروم تالار گفتمان اسب ایرانی بودم که متعلق هست به هم سایتی و دوست خوبمون آقای هادی کرباسی زاده که چشمم به یه تایپیک خورد با نام به کجا میرویم که خیلی خوشم اومد راستش عقاید نویسنده خیلی به خودم نزدیک بود و تفاوتش با من این بود که از کلمه پرخون!! توی حرفهش استفاده نکرده بود گفتم که خیلی حوبه توی سایت خودمون مطرح بشه تا که روش بحث کنیم شاید به یه نتیجه ای رسیدیم!!! مطلب را عیننا کپی کردم.
به کجا میرویم؟
در ابتدا شروع پرورش اسبهای عرب در مرکز پرورش اسب الزهرا ی مصر, اگر عکسهای آن را ببنینم متوجه میشویم که همه اسبهای آن مانند اسبهای خود ما در خوزستان بود که با تولید و برنامه ریزی صحیح پرورشی به اینجا رسیده اند و در دنیا اعتبار پیدا کرده اند .
در طی مدتی که داوران مختلف به ایران سفر کرده اند همه بر این عقیده اند که چرا از داخل ایران تولید صحیح انجام نمی دهید چون با پتانسیلی که در اسبهای خالص ایرانی دیده میشود با یک برنامه ریزی درست می توان به حدی رسید که اسبهای ایران تهدید جدی برای بازاراسبهای مصری روسی و لهساتی شوند که البته کشورهای اروپایی به این امر کاملا واقف هستند اسبهای ایران را تهدیدی برای تولیدات خود میدانند.
سوال اینجاست که چرا ما نباید بر روی اسب های خارجی تاثیر بگذاریم ؟چرا می خواهیم آنها به روی اسبهای ما تاثیر بگذارند ؟ چرا سیلمی های ما نباید دردنیامطرح باشند.؟ همه این ها به دلیل نداشتن هدف و برنامه ریزی صحیح و پایین بودن سطح اطلاعات مردم و خریداران اسبهای خارجی در مورد تولید صحیح اسب خالص ایرانی میباشد.
اکثر کارشناسانی که از اروپا به ایران سفر کرده اند به ما می گویند شما با داشتن این اسبها نیازی به واردات ندارید.
چرا اکنون تعداد سیلمی های ایرانی به انگشت شمار هم نمیرسد ؟ چرا به جای صرف هزینه های مختلف برای عضویت در سازمان اکاهو (سازمان کنفراس اسب اروپا ) و برگزاری مسابقات پر هزینه با نام این سازمان که ربطی به ما که در آسیا هستیم ندارد به تولید کننده گان داخلی کمک نمی کنیم تا برای تولید بهتر تشویق شوند؟ چرا بازار اسب ایران بجای تشویق در واردات به سوی تولید اسب خالص ایرانی هدایت نمی کنیم ؟
سازمان اکاهو سازمان کنفرانس اسب عرب اروپا میباشد که برای کنترل شوهای بسیار حرفه ای که در اروپا بطور مداوم برگزار میشود تاسیس شده است که چند کشور ثروتمند عربی که علاقه به اعلام حضور خود در اروپا دارند نیز اعضای آن هستند. این تشکیلات برای اسبهای مخصوص شو در اروپا است و سوال این است که تحت پوشش اکاهو در آمدن چه سودی برای ما دارد جز اینکه باعث میشود پای تعدادی از دلالان خارجی برای فروش اسبهایشان به ایران باز شود و بتوانند اسبهایی که درجه سه و چهار در اروپا هستند و در بازار اشباع شده اروپا فروش نمیروند را به ایران با قیمتهای مختلف بفروشند.
برگزاری یک شوی اکاهویعنی صرف هزینه های بسیار بالا برای برگزارکنندگان که ا یران را در لیست کشورهای برگزارکننده شوهای اکاهو قرار دهد. اما به چه قیمتی؟ به قیمت تشویق مردم برای واردات اسب و از بین بردن انگیزه تولیده کننده داخلی و سود رساندن به تولید کنندگان اروپایی؟ و البته سفرهای متعدد خریداران داخلی به اروپا؟
ما که هنوز نمی توانیم اسب از ایران خارج کنیم چرا باید این نوع مسابقات را با این هزینه ها برگزار کنیم و چرا باید اصولا تحت پوشش یک سازمان اروپایی و زیر نفوذ آنها باشیم؟ چرا ما خود سازمانی تشکیل نمی دهیم که دیگرکشورها را جذب آن بکنیم ؟ چرا همیشه باشد پیرو باشیم ؟ یک بار هم با همدلی و همکاری برنامه ریزی درست ما الگوی جامعه اسبی دنیا شویم. چرا تولید کنندکان خارجی را تشویق میکنیم مگر در طول تاریخ این خارجی ها جز بهره برداری باما چه کردند؟
ما در ایران شو های حرفه ای نداریم . لزومی هم برای این برگزاری شو با استاندارد اکاهو در کشور ما وجود ندارد. اسب در واقع برای دویدن – پریدن و مسافرتهای طولانی ساخته شده است . شو اختراع اروپا برای بهره بردن از اسبهای ولیدیشان است که متوجه شدند فقط به درد نمایش میخورند "همان اسب های خیابانی " که مرحومه خانم قرگوزلو در مورد آنها در مقالاتشان نقل قول نموده اند.
اگر قصد معرفی اسبهای مان را به دنیا داریم چرا صادرات را آزاد نمی کنیم اگر نگران ازبین رفتن اسبهای ایران هستیم که با ورود بی رویه و تولیدهای اشتباه اسبهای ما در حال نابودی هستنداسبهایی که هم خوش اخلاق هم نجیب هم با قدرت و هم زیبا هستند . در هیچکدام از اسبهای وارداتی و یا حتی با خون اسبهای وارداتی همه این خصوصیات را یکجا نمی توانید ببنید ولی درگله اسبهای خالص ما همه ما با اسبهایی این چننین برخورد کردیم که متاسفانه خیلی از آنها اکنون در مکانهای دور افتاده بوده و یا از بین رفته و یا درصورت ادامه این بی توجهی از بین خواهند رفت.
در حال حاضر خود مسولان اکاهو عملکردشان را با توجه به تولید بسیار زیاد اسبهای مخصوص شو زیر سوال برده اند بخاطر اینکه تمرکز تولید کنندگان فقط به شو نباشد کمیته ورزشی در دل این سازمان تشکیل شده است .
اگر از خیلی ها بپرسید که هدفشان از وارد کردن اسبهای خارجی چیست از هیچکدام جواب منطقی نخواهید شنید.
چه افتخاری نصیب مالک این اسبها در میادین مسابقه میشود که اسب تولید کشور خارجی را وارد کرده اند ؟ اگر در مسابقات مقامی کسب کنند چه کسی باید افتخار کند مالک اسب باید خوشحال شود که بدون هیچ زخمتی با پول ,اسب تولید دیگران را وارد میدان کرده است؟ و یا تولید کننده خارجی ؟ داشتن پول کافی برای خرید گله های اسبهای خارجی افتخاری ندارد. افتخار از آن کسی است که باد درایت و دانش و با انتخاب مناسب اسبها تولیداتی به خیل اسبهای اصیل ما وارد کند که به اصلاح نسلهای بعدی کمک میکند.
اسبهای اصیل ایرانی محکوم به فنا هستند فقط به دلیل جاه طلبی عده ای که یک بعدی فکر میکنند و اهمیتی به این ذخیره ژنتیکی کشور مان نمی دهند .
منبع مطالب سایت:
http://www.forum.persian-horse.ir/index.php?topic=244.msg559;topicseen#msg559