جناب دکتر لطفا در مورد نوع کنستانتره ها و تاثیر آن روی بوجود آوردن دل درد و کولیک توضیح بفرمایید.
دوست خوبم ما دو بحث خواهیم داشت یک کنسانتره های تولیدی شرکت های تجاری و 2 کنسانتره ها یا به اصلاح خوراک اضافه هایی که در باشگاه ها و برخی ها دستی درست می کنند
در مورد شماره 1. می تونم بگم مطمئن ترین و بهترین خوراک اضافه و تقویتی و مکملی است که یک مالک اسب برای اسب اش می تونه در نظر بگیره چون هم از لحاظ ریالی مرقوم به صرفه است و هم بر اساس نوع کار و میزان و نوع جنسیت و میزان فعالیت اسب تهیه و جیره نویسی شده اند و بعد بسته بندی و شما با توجه به دستور استفاده می کنید بعنوان مثال سوپر فورس کاوالاور و ... برای مادیان آبستن،زایمان کرده و یا کره در حال رشد و یا اسب کورس و ..... تنها باید برند و تاریخ و مرغوبیت محصول درون بررسی بشه که شرکت های کاوالاور و هوونس از برند هایی که وارد شدند تا به حال مشکلی نداشتن و مناسب بودند و اگر کنسانتره از این نوع مناسب انتخاب بشه و به مقدار مناسب مصرف بشه مشکلی نخواهیم داشت به عنوان مثال باز کنسانتره در پشت کارتن آن میزان مصرف بر اساس زمان کار و یا استراحت متفاوت است که می بایست رعایت بشه.
اما مشکل عمده ما در مورد نوع دو هست که دوستان و عزیزان سر خورد و یا نا دانسته اقدام به ترکیب و تهیه آن می کنند و ابراز رضایت نیز می نمایند. اما در مورد جیره باید عرض کنم به زبان ساده یه مواد غذایی خشبی داریم و فیبری که عمده خوراک دواب را شامل می شوند اما مکمل خوراکی اسب بر اساس وزن بادی کامفورمیشن و فعالیت اسب در نظر گرفته میشه اینکه اگر اسب ورزشی است چند کیلو هست چقدر انرژی چه مقدار کربوهیدرات و .... مورد نیاز هست و چقدر کالری نیاز هست که از طریق خوراکش تامین بشه حال در خوراک های دستی بر اساس شنیده و دیده ها بدون جیره نویسی آرد جو، ذرت،آرد ذرت،سبوس،تخمه آفتابگردون،کنجاله،تفاله و جتی لیف خرما و کشمش و ... نیز گنجانده میشود که هیچ کس منکر ارزش غذایی و فایده این ترکیبات نمی تونه بشه اما استفاده نادرست و نا بجا و بیش از حد و رسوندن انرژی قند و یا چربی بیش از حد در خوراک حیوان ضررات جبران ناپذیری رو بهمراه خواهد داشت .. پس عوامل متعددی در خوراک حیوان از قبیل کیفیت و کمیت و نوع دخیل می باشد که بحث گسترده و پیچیده است اما تغییر جیره غذایی و کم و زیاد شدن خوراک اضافه بدون دلیل و یا استفاده بی جهت و تغییر کردن کیفیت خوراک و حتی زمان خوراک دهی موجب بروز بیماری های گوارشی خواهد شد.