یاسا (فلک الفلاک * پیراسته) ن ک 1

samir

Member
یاسا سیلمی اسب اصیل عرب خوزستان ( از پدری همچون فلک الافلاک و مادری همچون پیراسته ) و تیره گرانقدر خرسان میر ، متولد 1993 به رنگ کرنگ دارای رکوردهای بالایی در کورس عرب بوده و دارای تعداد زیادی کره های زیبا در استانهای تهران و خوزستان و یزد می باشد که متاسفانه در مورخه شنبه 6/5/86 در اهواز به علت گرمازدگی در سن 14 سالگی در گذشت . تلف شدن یاسا خسارت بزرگی به جمعیت اسب اصیل عرب در خوزستان وارد نمود . در سال گذشته حدود 30 مورد کشش از این سیلمی صورت گرفت . از دست رفتن یاسای زیبا و نجیب و دونده و اصیل موجب ناراحتی همه اسبداران خوزستان گردید . امروز از دست رفتن یاسای نادر در اهواز اشکم را جاری نمود ، دیروز غرور با صلابت در تهران و حنانه شگفت انگیز و غزاله منحصر به فرد و و و و و . . . . همه و همه قلبم را به درد آوردند و از درون سوزاندند .ای کاش نمی دانستم تا همچون آنان که نمی دانند افسوس نخورم .

N

Naghmeh Cavallaro

Guest
پاسخ : یاسا

salam Samir
Be site khosh amadi.khahesh mikonam ke dar bahsha sherekat kon.ama ye soal?chejuri asbe be in zibayi va matrahi ye dafe garma zadeh mishe va mimireh!yani hich negahdari nemishodeh ya...​

samir

Member

سلام نغمه جان
همانطوریکه می دونی اهواز خیلی گرمه و مخصوصا این روزخا که به اون می گن خرما پزون . یعنی به خاطر اینکه خارکهای نخل ( میوه درخت خرما ) تبدیل به خرما بشوند باید به مدت حدود 2 ماه هوا بسیار گرم با رطوبت بیش از 70 درصد بشه که این زندگی و تکاپو رو بر ما آدمها سخت می کنه چه برسه به اسبها که در اصطبلها نگهداری می شن . در این روزها اگر به یه اصطبل سر بزنی می بینی اسبها همینطور که در باکس ایستادن ، خیس عرق هستن و مثل اینکه تازه از کورس اومدن و شدیدن نفس نفس می زنن . اینه که هر ساله در فصل تابستان تعدادی از اسبهای اصیل عرب یا به علت گرمازدگی یا کولیک ناشی از گرما تلف می شن .

N

Naghmeh Cavallaro

Guest

salam
mamnun az pasokhet,ama hich tamhidi nist ke ino beshe controlkard?dushe abe sard?ya estakhre abe sard,va inke estefadeh az tahvieh havaye matbu ke albateh bayad dar nazar gereft ke heyvanat mariz ham nashan.​

samir

Member

سلام

چرا بعضی تمهیدات می شه ولی کار ساز نیست .

استخر اب سرد که کسی نداره ولی هر روز اسبها رو می شورن که این خنکی موقته
دوش اب هم در این رطوبت باعث ارتوروز می شه
تهویه هم که اصلا کار ساز نیست چون هوایی نیست و کاملا ثابته

خلاصه سخته باید تحمل کرد . :D ;)

چقدر متاسف شدم از این بابت.ولی من فكر میكنم حداقل برای اسبهای مهم و با ارزشمون باید بیشتر از اینها دلمون بسوزه و حتی مخارج رو تحمل كنیم.نمیدونم چه جوری.شاید با كولر گازی ، یا .....نمیدونم حتی اینكه یه كارگر با دستمال مرطوب حیوون رو خنك كنه یا هر كار دیگه ای كه بشه از این سرمایه محافظت كرد.مطمئنا توی بیشتر كشورهای عربی هوا همین اندازه گرم هست.آیا اونا اجازه میدن سرمایه هاشون به این راحتی از دست برن؟ پس حتما راه حلی داره.شاید حتی انتقال این حیوونا توی فصل گرما به جاهای خنك تر بتونه مفید باشه.پس ببینید.بی توجهی از ماست.

samir

Member

سمیرا جون
در کشورهای عربی راههای زیادی برای خنک کردن بکار می برن از جمله آنچه خودم دیدم اکاندیشن می باشد که سالنها را خنک می کرد اما

همانطور که می دونی در خوزستان فقر حاکمه و از استانهای محرومه پس آنهاییکه خودشون کولر ندارن ولی بر اساس علاقه و عشق و تعصب اسب را نگهداری می کنن و بعضی شبها گرسنه می خوابند ولی اسبشان را سیر نگه می دارن ، امکان خرید خیلی وسایل برای آنها نیست البته اهواز از بسیاری از مناطق در کشورهای عربی گرمتره .
به هر حال باید تحمل کرد . :-*

سمیر عزیز.من فكر میكنم كسی كه مسئولیت نگهداری موجودی رو می پذیره خواه یك حیوان و خواه یك انسان و یا گیاه، می بایست تعهد داشته باشه و بدونه كه جان یك موجود زنده تحت اراده اون قرار داره.ما انسانیم.این خودخواهیه كه وقتی شرایط نگهداری موجودی رو نداریم اونو به خونه ببریم.البته من واقعا عشق مردم خوب جنوب رو به اسب عرب ستایش می كنم.ولی بهتره انصاف هم داشته باشیم.اینها ذخایر كشور ما هستند.چرا به خاطر خودخواهی ما نابود بشن؟ كسی كه یه سیلمی با ارزش نگهداری میكنه باید براش شرایط سالمی رو فراهم كنه وگرنه این سرمایه از دست میره.اگر واقعا دوستشون داریم باید به حفظشون كمك كنیم حتی به قیمت اینكه كنار ما نباشن.اینطور نیست؟

samir

Member

خوب این هم عقیده سمیرا است

هر کسی یه عقیده داره

ولی بعضی از ماها از درک بعضی مسائل عاجز هستیم

مثلا من نمیتونم درک کنم توی سرمای قطب زندگی چطوریه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ;)

DADAR

Member

man ta hododi ham ba samira movafegham ham ba samir

chizi ke bayad bedonim ine ke ma dar iran zendegi mikonim va sharayete in keshvar bar hameh chiz hakem hast manzoram ine ke nemitonim masalan ostane ahvaz ro ba sharayete asbdari da emarat ke yeki az behtarin establhaye donya az lahaze tajhizat ro daran moghayeseh konim aslan asbdari dar emarat bishtar mokhtas be shoyoukh hast na ameye mardom
khob mosalaman ba poli ke onha dar dast daran hameh chiz fargh mikoneh
ama dar iran in mardom hastan ke ba tamame eshgheshoon asb negah midaran bedone hich poshtvaneye dolati

vali dar har sorat man fekr mikonam bedone inke bekhahim moghayese konim mibayest ba tavajoh be sharayete mojod dar har makan behtarin rahe hal ro peyda kard

hala ba tavajoh be az dast raftane yek asbe khob dar ahvaz dar asare garmazadegi

nazare shoma dostan baraye halle chenin moshkeli dar chenin sharayeti chi hast????1

من با دادار موافقم.اما به نظر من حداقل در مورد اسبهای خاص مثل سیلمی های معروف باید بیشتر از اینها توجه داشته باشیم.بر فرض كه كسی یه سیلمی خیلی خوب داره ولی پول نگهداری مناسب ازش رو نداره.( كه این به نظر من غیر منطقیه) .میتونه توی فصل گرما اونو به یه جای خنك تر بفرسته.برای همون 2 ماه.خدا رو شكر كشور ما 4 فصله.توی هر فصلی هر جور آب و هوایی توش هست.مسئله اینجاست كه متاسفانه بعضی از ما نه تنها با حیوانات بلكه با بچه ها هم مثل املاكمون رفتار میكنیم.اسب یه موجود زنده است.و وقتی از نظر ژنتیكی یه سرمایه ملی باشه باید به هر شكلی حفظش كرد.ما نباید یه موجود زنده رو بپذیریم در حالیكه نمیتونیم تامینش كنیم.وقتی مسئولیتشو پذیرفتیم حداقل كاری كه باید بكنیم تلاشه برای نگهداریش.نه اینكه با این توجیه كه ما پول نداریم رهاش كنیم تا بمیره.اونم به خاطر گرما كه این همه راه حل داره.نه بیماری، نه هیچ چیز دیگه ای.

ayoub

New member

اين 1 اصله : تا بحال هيچ نهاد دولتي نتونسته اسبها رو به اون شكلي كه بايد حفظ و نگهداري كنه
درسته كه ياسا توي خوزستان بود و به اين شكل مرد،اما سيلمي هاي بزرگ و اسم داري مثل نصران،آرارات،يزدگرد و كلي اسبهاي ديگه به بهترين شكل در حال گذران عمر و سرويس دادن به ماديانهاي محترم هستند.
نمونه بارزش فرح آباد محترم كه همه ميدونن چه مالايي رو به باد فنا داد. اونجا كه هوا گرم نبود. اگه جايي براي اسبشون ارزش قائل باشن همه كار ميكنن
سمير از فرامرز چه خبر؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
اسهين خيلي مخلصيم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

samir

Member

سلام ایوب جان

ورودتو خوشامد می گم

از جواب قشنگت متشکرم

ایوب عزیز من هم ورودتون رو به این جمع خوشامد میگم.من باشگاه های تهران رو با اونجا مقایسه نكردم.دقیقا منظور من تمام كشوره.حالا اونجا اسب به خاطر گرما می میره.یه جای دیگه به خاطر بی توجهی به بیماری، یه جای دیگه به خاطر زیاده خواهی مالكش و خلاصه به طرق مختلف.نهاد های دولتی یا غیر دولتی.میخواد یه اسبداری خصوصی توی یه شهر دور افتاده یا یه شهر بزرگ باشه یا یه نهاد دولتی مثل فرح آباد.منظور من كل جامعه سواركاری ایرانه.توجیه شما مبنی بر اینكه سیلمی های دیگر هم هستند جواب حرف من نبود.من هنوز جواب نگرفتم.اگر همه ایران هم به اسب بی توجه باشن بی توجهی یه مالك رو كه منجر به از دست رفتن یه سرمایه ملی باشه توجیه میكنه؟

DADAR

Member

doste aziz ayub
man ham kheyli khoshhalam ke yeki digeh az bacheh haye khongarme ahvaz ro kenare khodemoon mibinam
omidvaram ke baz ham toye bahshayee ke alagheh mand hasti sherkat dashteh bashi.

bebinid dostane aziz yeki az adate bade ma in hast ke hamisheh asle mozoa ro faramoush mikonim va bishtar be havasheye masael mipardazim.
asbi be name yasa dar ahvaz be khatere garmazadegi janesh ro az dast dad
man motmaen hastam samir va ayoube aziz ham az in masaleh bishtar az ma narahat hastand va be hich onvan nemikhan in etefaghe bad ro ba garm bodane havaye ahvaz tojih konan az tarafi ham be ghole samira adame negahdareye sahih dar establhaye dolati ke bayad begam dade hame az oon balast nemitone dalili bar rokh dadane etefaghati moshabeh dar har jaee basheh

agar intor basheh pas tafavote in 2 dar kojast???1

bebinid hamisheh bayad az etefaghati ke meyofteh dars gereft
yasa raft beyaeed fekr konim cheh rahe halhaee hast ke dar sharayete moshabehe ab o havaee dar jonoobe keshvar va baraye negahdareye behtar az in sarmayeh haye meli hamchoon nasran ararat va yazdegerd cheh bayad kard

yademoon basheh ke ma hameh asheghe in mojode ziba va najib hastim farghi nemikoneh ahvaz tehran ya shiraz estable dolati ya khososi asle mozoa asb hast hamoon chizi ke noghteye moshtarake zendegeye tamame maha shodeh ta az dakhel va khareje keshvar dor ham jama beshim

دادار عزیز ممنون.دقیقا همونطور كه گفتید باید یه راهی برای از این به بعد پیدا كرد.ما اینجا دور هم جمع نشدیم كه به حال وضعیت اسب در كشورمون افسوس بخوریم.باید تلاش كنیم، هر كس در حد خودش،كه این وضعیت رو به بهبود بره.مطمئنا دوستان اهوازی ما هم همین رو میخوان.بنابراین با توجه به تجربیاتشون در مورد شرایط آب و هوایی اهواز ازشون میخوام بگن چه كارهایی تا حالا تجربه شده برای حل این مشكل و نتایج چی بوده.متشكرم.

ayoub

New member

dar salhaye gozashte ke rafto amade ma be establ ziad bood hame ehsase masooliat dashtan va be har tarigh be asb ha residegi mikardim
inja be un shekli ke fekr ham mikonid vahshatnak nist
ba nasbe cooler abi va hamame moratab o taghziyeye dorost mishe be behtarin nahv parvaresh dad
ama tuye hamin makanhaye dolati cooler ke kharab mishe mokafati mishe ta bian tamiresh konan
ghaza ke tamam mishe kolli tool mikeshe ke darkhasta bere o pool bedano o kharid konano biarano kolli filme dige
va kolli masaele narahat konande o kalafe konandeye dige ke inja majale goftaneshun nist
pas mibinid ke dolat ba parvareshe va negahdari na tanha nemitune kari kone balke kolli ham zarbe mizane
alan kolli malaye toop ba behtarin shajareha tuye estable sazman abo bargh hast
amma hame daran hadar miran
asbhaee ke ya khodeshun ya valedeineshun hame az ghahremanaye koorsaye keshvarie tehran -ahwaz va yazd budan
ama afsoos
na mirfooshan na residegi mikonan

N

Naghmeh Cavallaro

Guest

Salam ayub
to sohbathat gofteh budi ke in asbha ra nemifrushan.chera?!mituni behem begi gheymate yeki az hamin asbhaye arabe khaili khub che meghdar hast?
mamnun az lotfet.​

بالا