Dr_Ghaffari گفت:
تعجب ننمایید ! در بخشی از استان پهناور فارس اسبهای دره شوری وجود دارد که قد و قامت آنها به 140 سانتی متر نمی رسد و به استثنای فاکتور قد تمامی ویژگیهای اسب دره شور را دارند . این اسبها بیشتر در نواحی سپیدان و نیز یاسوج وجود دارند .اینها حتی از نظر رنگ نیز مانند دره شورها بیشتر کهر باز هستند اما معمولا 4 قلم سیاه است . تعداد زیادی نیز عکس از آنها دارم که باید در آرشیو جستجو کنم و ضمیمه نمایم . از دیگر دوستان اگر اطلاعات تکمیلی دارند خواهش می کنم اضافه نمایند .
در حقیقت نژاد دره شوری شبیه به همین اسبهایی هستند که جناب دکتر فرمودند
اما همین که صحبت از دره شوری ( اسبهای فارس یا نژاد شیرازی) میشود در نظر همه ما یک اسب شش دانگ می آید ولی اسب دره شوری نه تنها اسبی با قامت بلند نیست بلکه در همین حدود 140 سانتی متر میباشد
و متاسفانه این موضوع باعث شد که اسب دره شوری با این همه ویژگی در خطر انقراض قرار گیرد.
این اسب زیبا با نژادهای عرب.کرد.تاروبرد آمیخته شد و نتیجه این کشش های غیر اصولی چیزی نبود جز رو به انقراض رفتن این نژاد
این امر باعث شد نژادهایی بوجود آید که فقط تلفیقی از دره شور با سایر نژادها بود نه دره شوری خالص
و همین اسب ها کم کم جای دره شوری را گرفتند
اما واقعیت این است که دره شوری ( اسبهای فارس یا نژاد شیرازی) همان اسبهای تند و تیز هستند با قامتی کوتاه