اسب عرب در عراق

fatima

Member
به زودی مطالبی در رابطه با تاریخ اسب عرب در عراق و معرفی تیره های موجود در عراق اینجا اضافه می کنم.
کسی میدونه بعد از اشغال عراق و نارامی ها سرنوشت اسبها در عراق چطور بوده؟
من فقط تو بعضی کانال ها چندتا گزارش دیدم که یکیشون مجموعه ای از اسبای اصیل عراقی رو نشون میداد که متعلق به خانواده ی حاکم سابق عراق بودن و الان تو باغ وحش بغداد نگهداری میشن و وضعیت اسفناکی داشتن.
یه گزارش هم چندروز پیش دیدم که نشون میداد یه اسب اصیل عراقی رو داشتن تو یکی از بازارای بغداد می چرخوندن واسه دور زدن و پول گرفتن.
یه چند جا خوندم که بعد از اشغال عراق امار اسبایی که از عراق به طور قاچاقی وارد کشورای همسایه مثل ایران، کویت، سوریه و ... شدن خیلی زیاده که متاسفانه خیلی هاشون هم مریضی های بدی دارن.
 

fatima

Member
گله اسب ها
 

پیوست ها

  • 5-9.jpg
    5-9.jpg
    28.9 کیلوبایت · بازدیدها: 101
  • 5-8.jpg
    5-8.jpg
    24.1 کیلوبایت · بازدیدها: 105
  • 5-11.jpg
    5-11.jpg
    34.8 کیلوبایت · بازدیدها: 106
  • 5-9.jpg
    5-9.jpg
    28.9 کیلوبایت · بازدیدها: 100
  • 5-8.jpg
    5-8.jpg
    24.1 کیلوبایت · بازدیدها: 99
  • 5-11.jpg
    5-11.jpg
    34.8 کیلوبایت · بازدیدها: 100

امید زمانی

Active member
یکی از دوستان من به تازگی یه مرکز پرورش اسب تو عراق راه انداخته نزدیک 30 تا اسب عرب هم دارند . می خواست از اینجا هم اسب ببره که نتونست .
 

fatima

Member
چه جالب، این دوستتون عراقیه؟ میشه اطلاعاتی راجع به این اصطبل بدین؟
ان شا الله تو مطالب یه اصطبل معروف تو موصل عراق رو معرفی می کنم که تصویر گله اسباشو بالا زدم.
 

امید زمانی

Active member
fatima گفت:
چه جالب، این دوستتون عراقیه؟ میشه اطلاعاتی راجع به این اصطبل بدین؟
ان شا الله تو مطالب یه اصطبل معروف تو موصل عراق رو معرفی می کنم که تصویر گله اسباشو بالا زدم.
نه بابا ایرانیه . تازه راه انداختند . اگه بشه می گم گزارش تصویری تهیه کنه بذاریم تو انجمن .
 

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
امید زمانی گفت:
نه بابا ایرانیه . تازه راه انداختند . اگه بشه می گم گزارش تصویری تهیه کنه بذاریم تو انجمن .
کدام شهر؟
سلیمانیه؟

اینطور که من میدانم اسبهای زیادی از عراق به ایران آمده
ولی برعکس خیر
البته بین واردتیها مشمشه هم دیده شده
 

fatima

Member
منبع: کتاب الخیل العراقیه العراب
نویسنده: دکتر محمدعبدالعزیز النجیفی
نویسنده برای مدتی وزیر سابق کشاورزی عراق بود و وی و خاندانش علاوه بر این که خانواده نخست در کشاورزی عراق هستند، از قدیمی ترین پرورش دهندگان اسب در این کشور بوده و بزرگترین مزرعه ی پرورش اسب در عراق را دارند.

تاریخ اسب عرب عراق در قرن حاضر
عراق در سال 1984 به سازمان واهو پیوست و کمیته ای متخصص از انگلستان به ریاست دکتر هانس ناگل به همراه دو عضو از دوکشور عربی به عراق وارد شدند و با بررسی اسب های عراقی بخشی از آن ها را به عنوان اسب های پایه برای آغاز ثبت در واهو انتخاب کردند. پس از این تاریخ اسب های عرب زیادی از کشورهای دیگر همانند انگلیس، هلند، مجارستان، امریکا، مصر ، تونس و .... وارد عراق شد.
به عقیده نویسنده این کتاب سازمان واهو در انتخاب اسب های عرب عراق جهت ثبت ناعادلانه عمل کرد چرا که تعداد زیادی از اسب های اصیل عراقی در این بین رد شدند.
مسابقات اسبدوانی در عراق قدمتی تاریخی دارد و به طور منظم انجام می شود و به این جهت قابلیت های ورزشی اسب در این کشور بسیار مورد اهمیت است به گونه ای که اغلب کارشناسان قابلیت های بالای ورزشی این اسب را مورد تایید قرار می دهند. با وجود مشکلات فراوان، در دهه 1980 مسابقات اسبدوانی ادامه پیدا کرد و فقط مختص اسب های عرب بود و خون خارجی وارد این مسابقات نمی شد.
اسب های عرب عراق در مقایسه با اسب های وارداتی از لحاظ ورزشی برتر بودند و در مسابقات مقام های زیادی کسب می کردند، حتی در تناسل و انتقال ویژگی های خوب به نسل های بعد نیز بهتر عمل می کردند. اما پس از پیوستن عراق به سازمان واهو، واردات اسب از خارج آغاز شد و سیلمی هایی وارد این کشور شد که از سیلمی های بومی ضعیف تر بودند که این امر هر چند باعث ضرر به اسب های اصیل عراقی شد اما از طرف دیگر با مشخص شدن ضعف اسبهای وارداتی باعث حمایت بیشتر اسبداران از اسب اصیل عراق شد.
دوره ی 1992 تا 1998 بدترین و سخت ترین دوره برای صنعت اسب عراق بود چرا که در این دوره تعداد اسب ها به شدت کاهش یافت و صادرات اسب نیز متوقف شد. در سال 2002 فقط 30 اسب در مسابقات شرکت کردند اما در سال 2003 با وجود اشغال عراق این تعداد به 40 اسب رسید و در سال 2005 نیز مسابقات منظم شد و اکنون هفته ای دوبار برگزار می شود و تعداد اسب های شرکت کننده در این سال به 70 راس رسید.
 

fatima

Member
شیوه ی پذیرش اسب های عرب عراق در سازمان واهو
نویسنده ذکر می کند که پیوستن اسب های عرب عراق به واهو غیرعادلانه بودو سیاست نظام سابق عراق نقش مهمی در رد شدن اصیل ترین و بهترین اسب های عراق داشت چرا که برخی از این اسبها به خاندان حاکم یا اطرافیانش تعلق نداشتند به همین خاطر ظلم بزرگی در حق اسب اصیل عراق صورت گرفت که اثرات آن تا زمان کنونی نیز مشهود است. هر چند در این میان دکتر هانس ناگل علی رغم تقلب ها و کارشکنی های فراوان تلاش های زیادی برای کاهش ضرر به اسب اصیل عراق انجام داد و دامنه ی قبول و ثبت اسب ها را به شیوه های مختلف گسترش می داد و به پرورش دهندگان غیروابسته به حکومت فرصت می داد تا اسب های خود را برای ثبت شدن بیاورند.
اما دلایلی که به عقیده تویسنده باعث شد سازمان واهو در ثبت اسب های اصیل عرب عراقی ناعادلانه عمل کند:
1- یکی از مهم ترین دلایل دید غلط کمیته واهو در مورد اسب عرب عراق بود. من جمله رد کردن اسب هایی که نسبشان به نریان معروفی به نام طبیب که به سوری هم معروف است، می رسید. این کمیته بنا به دلایلی معتقد بود که این نریان خالص عراقی نیست و کره های آن در سال های 1940- 1958 وارد عراق شده اند و در کتاب انساب اسب عرب در انگلیس ثبت شده اند. بنابراین تمام اسب های منسوب به این اسب را رد کردند و چون افراد کمیته ی عراقی افرادی سیاسی و اطلاعاتی بودند و هیچ گونه اطلاعی از اسب و اسب عرب عراق و خلوص این نریان نداشتند و هیچ دفاعی از آن نکردند. (نویسنده ی کتاب یک فصل از کتابش را به این نریان اختصاص داده است و خلوص آن را همراه به شجره و مدارک و مستندات ثابت کرده است).
2- برخی از اعضای عرب کمیته واهو شیوه ای مسخره و خنده دار را برای تشخیص اصیل بودن اسب در پیش گرفته بودند. آن ها آزمایشی بسیار خنده دار و ساده را اجرا می کردند و از این طریق اسب را اصیل یا غیراصیل معرفی می کردند. در این آزمایش آنها از دستمالی برای جلب توجه اسب استفاده می کردند و اگر اسب به این دستمال عکس العمل زیادی نشان می داد اصیل خوانده شده و برای آزمایشات و ثبت شدن فرستاده می شد!!!!
3- از سوی رئیس اطلاعات نظام سابق که در راس کمیته عراقی قرار داشت (که من اسم این افراد رو دیگه اینجا ذکر نمی کنم ) و وزیر داخلی دستوراتی برای رد شدن برخی از اسب های اصیل صادر میشد. مثلا یکی از بهترین و معروف ترین سیلمی ها به نام کامل را رد کردند و مانع ثبت شدنش شدند چرا که آن ها خواستار امتلاک این نریان بودند اما صاحبش حاضر به فروش نبود آن ها هم مانع ثبت شدن این اسب شدند و بنابراین با رد شدن این اسب کلیه اسب های منسوب به آن نیز رد می شدند هر چند که کره های کامل در آزمایش های اولیه کمیته واهو تایید شدند اما پس از رد شدن کامل همگی رد شدند!!!! همچنین درمورد سیلمی معروف دیگری به نام شباب که وزیر داخلی اصرار به گرفتن آن از مالکش داشت ولی چون موفق نشد این اسب را اخته کرد هرچند که می دانستند این اسب از سلاله طبیب (نریان موردشک) نبود این اسب را نیز رد کرد و وزیر داخلی دلیل اخته کردن این اسب را زیبا نبودن سرش عنوان کرد!!!
 

fatima

Member
تصویر اول: نریان کامل ازتیره ی حمدانی سمری در سال 1986 که دلیل رد شدنش ذکر شد. این نریان از بهترین اسب های مسابقات بود و از بهترین سیلمی ها هم به شمار می آمد و تولیدات زیادی داشت.
تصویر دوم: مادیانی اصیل به نام آثال کره ی شباب که به دلیل ذکر شده رد شد!
 

پیوست ها

  • 5-22.jpg
    5-22.jpg
    29.6 کیلوبایت · بازدیدها: 87
  • 5-12.jpg
    5-12.jpg
    29.5 کیلوبایت · بازدیدها: 92

fatima

Member
4- برخی از اعضای کمیته واهو از طریق عقد قرادادهای تجاری و صنعتی با خانواده حاکم عراق سودهای سرشاری کسب کردند و همچنین با واردات اسب به عراق با همکاری پسر صدام پول کلانی به دست آوردند. این عده ازناآگاهی پسر صدام در زمینه اسب صیل استفاده کرده و با فروش اسبهای خارجی سود فراوانی به دست اوردند. در این بین پسرصدام تعداد زیادی اسب تروبرد از کشور آلمان وارد کرد و آن ها را در مسابقات با اسب های عرب عراقی شرکت می داد تا همیشه برنده باشد!!!! ;D هرچند وقتی صدام از این ماجرا مطلع شد آن را منع کرد و اسب های تروبرد را به اطرافیان هدیه کرد ولی در اواخر دهه 1980 امیزش اسب تروبرد با اسب عرب عراقی زیان های زیادی به اسب عراق وارد کرد.

5- انتشار تنها یک آگهی جهت ثبت اسب در مجله مضمار که این مجله را تنها مربیان و سوارکاران میخواندند و بسیاری از پرورش دهندگان با آن اشنا نیودند. در این آگهی عنوان شده بود که اسبداران اسب های خود را برای ثبت کردن به یکی از میدان های مسابقات در میدان منصور بغداد بیاورند که این کار البته برای اسبداران خارج از بغداد و18 استان دیگر روستاها و بادیه نشینان خیلی سخت بود. هیچ آگهی هم در رادیو وو تلویزیون جهت ثبت اسبها اعلام نشد.
 

fatima

Member
6- هیچ خبری به بادیه نشینان و روستائیان که به رسانه و تلفن دسترسی نداشتند داده نشد و این دسته که سهم عمده ای از اسب های اصیل را داشتند از جریان ثبت اسب آگاه نشدند.

7- از آن جا که خاندان حاکم بسیار ستمگر بودند بسیاری از پرورش دهندگان و اسبداران از غارت و استیلای این خاندان بر اسبهایشان می ترسیدند و آن ها را برای ثبت شدن نمی آوردند.

8- افراد موجود در کمیته ی عراقی که قرار بود به جستجو و اطلاع رسانی اسب اصیل عراق جهت ثبت شدن بپردازند همگی اطلاعاتی و سیاسی بودند و هیچ سررشته ای از اسب و اصالت آن نداشتند.

9- اسب های عده ای از افراد فقط به دلیل این که صاحبانشان معارض حکومت بودند رد شدند.
 

fatima

Member
واقعا جریان ناراحت کننده ای بود خیلی ناراحت شدم.
هنوز ادامه داره ...
 

fatima

Member
وارد شدن اسب های عرب خارجی که اکثرا اسب زیبایی بوده و قابلیت های ورزشی نداشتند ضررهای زیادی به اسب های اصیل عراقی وارد کرد و تولیدات این اسبها را با اسبهای عراقی به بیراهه برد. مخصوصا به این دلیل که در عراق قابلیت های ورزشی اسب به خاطر قدمت مسابقات اسبدوانی بسیار مورد اهمیت است.
سازمان واهو پس از سقوط نظام سابق عراق، در سال 2004 نیز که کنفرانس واهو در کشور هلند برگزار شد و جریان ثبت باقیمانده اسب های اصیل عراقی دوباره مطرح شد نیز ناعادلانه عمل کرد به طوری که برخی از کمیته هیا این سازمان بر ضد اسب عرب عراق تبلیغ می کردند!


اما بشنوید داستان رد شدن باقیمانده ی اسب های اصیل عراقی رو اون هم دردناکه :(
 

fatima

Member
رد شدن باقیمانده اسب های اصیل عراقی
پس از اشغال عراق و سقوط نظام سابق در سال 2003 و آزادی اسب و اسبداران از سلطه ی اعضای اطلاعاتی کمیته ی سابق، تلاش هایی برای ثبت اسبهای جامانده صورت گرفت و کمیته های از افراد متخصص و اسب شناس تشکیل شد تا با انجام آزمایش از اسب های اصیل و شجره دار قدیمی، آن ها را برای ثبت شدن معرفی کنند. 3 کمیته برای این کار تشکیل شد: یک کمیته برای شمال عراق، یک کمیته برای مناطق وسط و یک کمیته هم برای مناطق جنوب عراق.
پس از بررسی و سفرهای متعدد به مناطق مختلف عراق و انجام آزمایشات اولیه توسط کمیته های عراقی معلوم شد که از میان اسب های اصیل و پایه که خود دارای تولیدات زیادی هستند تنها 80 مادیان و یک سیلمی باقی مانده اند و بقیه تلق شده اند. که این رقم کم نشان دهنده ضررهای جبران ناپذیری است که به اسب عرب عراق وارد شد.
این کمیته به شیوه ای همانند شیوه واهو مشخصات کامل این اسب ها را ثبت کرده و حتی آزمایشات DNA را نیز برای این اسب های انجام داد چرا که اگر این اسب ها تایید می شدند اسب های منسوب به آن ها نیز فرصت ثبت شدن پیدا می کردند.
سپس کمیته ی عراقی ضمن یک درخواست رسمی از سازمان واهو خواستار ثبت باقیمانده اسب های اصیل عراق شد و در سال 2004 که کنفرانس واهو در هلند برگزار شد درخواست کشور عراق مطرح شد اما متاسفانه با کارشکنی چندکشور درخواست مطرح شده رد شد و در این کنفرانس تصمیم بر آن شد که کتاب انساب اسب عراق به طور کامل بسته شود و اسبی به آن اضافه نگردد! هرچند که از سال 1998 مذاکراتی از سوی اسبداران عراق جهت ثبت اسبهای باقیمانده صورت گرفته بود و نویسنده کتاب به همراه عده ای دیگر ثابت کرده بودند که ثبت های انجام شده در سال 1984 ناعادلانه بوده است.
 

fatima

Member
در کنفرانس سال 2004 واهو هنگام رأی گیری جهت تایید درخواست کشور عراق متاسفانه این درخواست رای کافی نیاورد و با تفاوت رای اندکی درخواست کشور عراق برای ثبت باقیمانده اسب های اصیل رد شد. واقعیت تلخ در این ماجرا این است که برخی از اعضای موجود در کمیته واهو و در آن کنفرانس که از برخی کشورهای عربی بودند هجوم ظالمانه ای به اسب عراقی داشتند و این کار در رای گیری بسیار موثر بود. چرا که این افراد از قابلیت های اسب اصیل عراق اگاه بودند و نمیخواستند این اسبها به رقیبی برای اسبهایشان تبدیل شوند!
در این میان کشورهای سعودی، عما، سوریه، لبنان، اردن و لیبی از اسب عرب عراق حمایت کردند اما چند کشور عرب همسایه عراق به شدت مخالفت و کارشکنی کردند این در حالی است که دو کشور اشغالگر عراق یعنی امریکا وانگلیس از اسب عراقی حمایت کرده و کمیته واهو را به ثبت اسب ها تشویق کردند!!!
کشورهای مخالف همان کشورهایی هستند که در کنفرانس سال 2002 واهو هنگان مطرح شدن مساله ثبت تعدادی از اسب های کشور سوریه اقدام مشابهی را انجام دادند اما پس از درگیری های فراوان و مشاجرات در آن کنفرانس بالاخره آن اسب ها ثبت شدند!
 

fatima

Member
من با ترجمه این مطالب سوال تو ذهنم ایجاد شده که آیا میشه ایران هم درخواستی رو برای ثبت اسبهای جامانده به سازمان واهو بده؟؟ اگه میشه چرا ما همچین کاری نمی کنیم؟؟ و اگر همچین چیزی بشه آیا کشورهای همسایه با ثبت اسبهای ما هم مخالفت خواهند کرد؟؟
 

fatima

Member
مراکز پرورش اسب عرب در عراق
مراکز پرورش اسب در عراق عمدتا با نام تیره ها نامگذاری می شوند و این کار شناخت تیره هایی که بیشترین گسترش را در عراق دارند، آسان می کند. معروفترین این مراکز به این ترتیب معرفی می شوند:
1- مرکز العکیلات
این مرکز از معروفترین مراکز پرورش اسب عرب در عراق است و تاثیرهای مهمی درتولید اسب های معروف عراق داشته و دارد. نام این مرکز از جده ی (مادربزرگ!!!) اسب های این مرکز که عکیله نام داشته برگرفته شده است و اصل این مادیان از تیره معنقی سبیلی بوده که از عشیره عنازه به عشیره البوبدران وارد شد. از عکیله، عکلیه اول و عکیله دوم و سپس الحبشیه و دره الزمان تولید شد که تولیدات این اسبها به سرعت در عراق منتشر شد.
(عشیره عنازه همان عشیره ای است که لیدی ان بلانت و همسرش ویلفرید در نخستین سفر خود به کشورهای عربی وارد آن شدند مدتی را در ان جا سپری کردند و حتی ویلفرید با یکی از شیوخ این عشیره پیوند برادری بست. این زوج تعدادی از اسب های پایه و معروف کرابت پارک را از این عشیره خریداری کردند که شرح آن در یادداشت های لیدی آن بلانت آمده است)


تصویر دره الزمان یکی از معروف ترین مادیان های عراق
 

پیوست ها

  • 4-1.jpg
    4-1.jpg
    22.3 کیلوبایت · بازدیدها: 69
  • 4-1.jpg
    4-1.jpg
    22.3 کیلوبایت · بازدیدها: 61

vatan

Member
سلام
میشه کشورهای مخالف با ثبت اسب های عراق را نام ببرید؟؟!!
یکیشون که فکر کنم کویت باشه بعدی ها؟؟!!!
 

vatan

Member
اسب های عرب عراق را واقعا میپسندم و خیلی از این اسبها هم ظاهر شکیلی دارند و هم پرخون و خوش سواری هستند الان یه چند تایی از اونها تو شهر ما هستند.
 
بالا