سزار ،گویا بر اثر دل درد ، مرده
سزار از معدود اسطوره های اسبان اصیل ایرانی که از آذربایجان شرقی برای کشش(تولید مثل) به خوزستان منتقل شده بود ، بر اثر دل درد تلف شد.
******************************
کولیک اسب که در ایران به کشنده ترین عامل نابودی ذخیره های ژنتیکی اسبان ایرانی تبدیل شده است، اینبار به سراغ قهرمان زیبایی اسبان خالص ایرانی رفت و جان سزار را گرفت.
سزار متولد 1377 کره غرور و گوانجی از تیره وذنه خرسان، تولید شده توسط سید عابدین نورالدینی در لرستان، از بهترین و معروفترین کره های غرور و برادر تنی پازن بود. سزار از جمله زیباترین و توانمندترین اسبان اصیل ایرانی بود که زیبایی و قدرت ورزشی خود را به خوبی به فرزندانش منتقل کرده و تولیدات این سیلمی در رشته های مختلف از جمله زیبایی و کورس صاحب عناوین برتر ملی شده اند.
داوران خارجی که از طرف سازمان اسب عرب اتحادیه اروپا و سازمان جهانی اسب عرب برای قضاوت درباره اسبان اصیل ایرانی به ایران آمده اند از جمله خانم مری بنکرافت،
داشتن اسبی مانند سزار را آرزوی قلبی خود و چنین اسبانی را ذخیره ارزشمند ژنتیکی برای جهان می دانند.
گفتنی است سیدعابدین نورالدینی تولید کننده سزار، در جشنواره اسطوره های زیبایی اسب ایران در اصفهان به عنوان برترین تولیدکننده اسبان اصیل ایرانی و آقای محمدپورمحمدضیا به عنوان برترین مالک اسبهای اصیل ایرانی معرفی شدند.
در اینجا می توانید برای اطلاعات بیشتر مقاله ای را مشاهده نمایید که در شهریور 1386 درباره این اسبان اصیل در روزنامه ایران منتشر شده است و امروز نیز همچنان باید تأسفهای گذشته را دوباره و دوباره و دوباره تکرار کنیم.
باشگاه خبرنگاران صنعت اسب ضمن تسلیت از دست دادن این اسب اصیل به مالک، تولیدکننده و تمام دوستداران اسب ایرانی، توجه دلسوزان را به دو نکته لازم می داند:
1- حفاظت از این سرمایه های عظیم ژنتیکی، ورزشی و فرهنگی وظیفه ای است که باید توسط آحاد جامعه سوارکاری پیگیری شده و راه های جلوگیری از بروز چنین تلفات زود هنگام و تلخی مسدود شود. برگزاری کارگاه های آموزشی برای فعالان صنعت اسب در زمینه تغذیه، بهداشت و مراقبت از اسب و احداث کلینیک ها و بیمارستانهای اسب در مناطق مختلف کشور وظایف جامعه سوارکاری است که باید آنرا دنبال کرده و وظیفه مسئولان سازمانهای دولتی در این زمینه را نیز به آنها گوشزد و از آنها مطالبه نمایند.
2-
حفظ ذخیره ژنتیکی اسبهای اصیل ایرانی باید به اولویت اجرایی سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تربیت بدنی و سایر نهادهای حکومتی مسئول تبدیل شود. از هرج و مرج موجود در تلاقی مادیانهای اصیل ایرانی با اسبهای وارداتی جلوگیری شده و بانک ژن اسبان اصیل ایرانی برای حفاظت از این میراث ملی و جهانی به سرعت ایجاد شود.
تا دیر نشده باید کاری کرد...
نه!...
تا دیرتر نشده باید کاری کرد...
منبع :
عناوین خبری