علی اصفهانی
Active member
ببخشید.یه مشکل دیگه دارم.
1.ارتفاع اصطبل چقدر باید باشه.یعنی استانداردش چند متره؟
2.و ایا میشه اصطبل رو دو طبقه ای ساخت؟اکه از طول دو سالن رو بدون فاصله و کنار هم ساخت چی؟ایا استاندارده؟
3.و اینکه نور گیر و تحویه هوا باید به طور کلی چطور باشه؟
اصولا این سوالات را درکتابهایی با عنوان دایره المعارف اسب encyclopedia of horses میتونید پیدا کنید که البته نمیدونم به زبان فارسی ترجمه شده یا نه ولی انگلیسیش حتی توی اینترنت باید قابل دانلود کردن باشه
1- براساس کتاب دایره المعارف اسبی که من دارم درمعماری غربی حداقل ارتفاع اصطبل را 2.40 متر میگیرن و سقفش را شیبدار میسازند. ولی در معماری سنتی استانداردی براش تعریف نشده .
2-اصطبل دو طبقه اگر مجبور بشیم منعی نداره ولی دلچسب نیست چون رامپ خیلی طولانی با شیب کم نیاز داره که زمین زیادی را اشغال میکنه و اقتصادی هم نمیشه و خطر سقوط و سُر خوردن هم بوجود میاد.
کنار هم ساختن دو سالن منعی نداره . فقط باید بفکر تامین نور وتهویه باشید.
3-از نظر خیلی مراجع (من هم همین را ترجیح میدم) بهترین اصطبل اصطبلی است که درب اصطبل مستقیم به فضای بیرون باز بشه و نه به یک راهروی مشترک.
وقتی درب اصطبل مستقیم به فضای بیرون باز بشه با باز گذاشتن لنگه بالایی درب ( دربها دولنگه بالا وپایین هستند) نور و امکان تهویه فراهم میشه و فضای تنفسی هر اسب برای خودش مستقل است و بیماریهای تنفسی بین اسبها منتقل نمیشه .
در حالتیکه اصطبل سالنی میسازید خطر برخورد اسبها در فضای سالن مقداری بیشتر میشه و لازم است عرض راهروی میانی حداقل 5 متر باشه وتهویه و نور با نورگیرهای سقفی بدست میاد و البته هوای تنفسی مشترک دارید و بیماریهای واگیر تنفسی بین اسبها منتقل میشن.
در اصطبل اگر پنجره شیشه ای به فضای بیرون بدین باید حتما یا بجای شیشه ازطلق استفاده کنین یا بدین شیشه ها را در کوره مخصوص نشکن کنین مثل باشگاه الماس کویر کرمان . چون اسب میزنه شیشه را میشکنه و خودشو زخمی میکنه.