قوانین بین المللی زیبایی اسب اصیل عرب ( 1 )

سهراب جان ممنون.
فقط اگه ممکنه در این مرقومه حواشی هم وارد کن. مثلا اینکه برخی این خصوصیات در تیره های خاصی بیشتر دیده میشه یا نه؟
توی اسب های ایرانی وضعيت چجوریه؟
مثلا" شنیدم کله قوچی تا همون Roman Face توی تیره هتلی بیشتر دیده می شود. آيا اینطوری هست؟
البته مثلا شاهین را هم دیدم که ملیحه است و تا حدودی این جوریه.
ممنون

sohrab

Active member
حتما آنچه می دونم اضافه می کنم.
در مورد تیره ها در گذشته به این خاطر که کشش ها محدود و کنترل شده بود خصوصیات ظاهری حفظ می شد و مثلا می شد با دیدن اسب تیره و حتی اینکه مربوط به کدام خانواده و پرورش دهنده است را حدس زد. در حال حاضر هم بعضی تیپ ها وجود داره که دقیقا یاد آور خصوصیات یک تیره خاص هست و توی برنامه ثبت و شناسایی که قراره انجام بدیم بد نیست این مسئله را هم در نظر بگیریم

البته این سیلمی وزنه خرسان هست (حتما میشناسیش دیگه) ولی درسته من هم چند تایی هتلی کله قوچی دیدم.
هتلی در زبان عربی به معنی نامشخصه .هتلی داستان جالبی داره . چیزی با این مضمونه که شخصی طی شبیخونی به قبیله دشمن، مادیانی سرقت می کنه . از قضا مادیان تیزرویی بوده و به همین خاطر شهرتش زبانزد همه میشه. ولی هر کس از نام و نشان و تیرش سوال می کنه، در جواب بهش میگن : هذه هتلِِی . یعنی الان معلوم نیست(اصیله ولی معلوم نیست چیه) . و هتلی های موجود هم فرزندان این مادیان هستند. اعراب عقیده دارند هتلی در واقع "کحیلان" هست . چرا که بعدا مشخص شده که مادیان مسروقه "کحیلان" بوده.

sohrab

Active member
فک
فک پایین باید مستقیم و صاف باشد. بجز در اسبهای 3 ساله که رشد دندانها ممکن است در این سن برجستگی های موقت در فک پایین ایجاد کند. خط محدب در فک پایین مورد قبول نیست.
استخوان های گونه باید بزرگ باشند و فاصله خوبی از هم داشته باشند به طوری که مشت دست، بتواند در این فاصه به خوبی جای بگیرد. فاصله بین فک ها در کمک به عبور جریان هوا به شش ها بسیار اهمیت دارد و فک خیلی باریک نه تنها خطای حالت، بلکه خطای ساخت هم محسوب می شود زیرا کارایی اسب را کاهش می دهد. این استخوان های گونه بزرگ و یک پوزه ظریف مشخصه های مهمی در شکل سر عربی هستند.

چشم ها
چشم ها در اسب اصیل بسیار مهم هستند. چشم ها باید درشت باشند و بر روی صورت پایین قرار گرفته باشند(به گوش ها نزدیک نباشند) چشم ها بهتر است گرد باشند تا بادامی شکل. وقتی از روبرو به آنها نگاه می کنید باید طوری قرار گرفته باشند که به خوبی از استخوان گونه ها بیرون زده دیده شوند. چشم های کوچک و چشم هایی که در قسمت بالای جمجمه قرار گرفته باشند، خطای حالت محسوب می شوند. سفیدی دور چشم که به "چشم انسانی" معروف است، خطا محسوب نمی شود و گرچه مورد قبول خیلی از پرورش دهندگان نمی باشد، ولی نباید آن را در هنگام داوری خطا محسوب کنید. چشم های آبی یا دو رنگ در نمایش زیبایی مطلوب نیستند اگر چه اسب چشم آبی به خوبی می تواند ببیند و در بینایی مشکلی ندارد.

گوشها
گوشها باید شکیل و ظریف باشند. نوک گوشها باید به هم نزدیک تر از ته آنها باشد. مادیان ها گوشهای بزرگ تری نسبت به سیلمی ها دارند اما گوشهای مادیانها نباید نسبت به سرشان بزرگ به نظر برسد. گوشهای بیش از حد بزرگ خطای حالت محسوب می شود. همچنین گوش های شل خطا محسوب شده و نقص مهمی به شمار میرود.
عکس اول نریانی با خون خالص(عرب ایرانی) هست.به نظر من در این اسب حالت و محل قرار گیری گوش و چشمها خوب است ولی فک برجستگی لازم را ندارد. قوس گونه خوب است اما قسمت پایین فک بزرگ است و باعث شده فک پایین به صورت مستقیم دیده شود.
در عکس دوم برجستگی فک را در این نریان می بینید.
عکس سوم هم نریان عرب ایرانی از تیره خرسان هست که سر زیبایی دارد
گوشهای کوچک و شکیل این اسب را در عکس چهارم ببینید

پیوست ها

• Recovered_JPEG_545.jpg
    Recovered_JPEG_545.jpg
    64.7 کیلوبایت · بازدیدها: 16
  • Recovered_JPEG Digital Camera_1058.jpg
    Recovered_JPEG Digital Camera_1058.jpg
    34.2 کیلوبایت · بازدیدها: 16
  • Recovered_JPEG_2087.jpg
    Recovered_JPEG_2087.jpg
    26.8 کیلوبایت · بازدیدها: 16
  • Recovered_JPEG_2209.jpg
    Recovered_JPEG_2209.jpg
    21.3 کیلوبایت · بازدیدها: 15

sohrab

Active member
تا اینجا خصوصیات و خطاهای اصلی "سر" گفته شد. موافقید قبل از اینکه سراغ گردن بریم چند تا عکس در مورد این قسمت بگذاریم و خطاهایی که به نظرتون میاد بگید؟

سهراب گفت:
تا اینجا خصوصیات و خطاهای اصلی "سر" گفته شد. موافقید قبل از اینکه سراغ گردن بریم چند تا عکس در مورد این قسمت بگذاریم و خطاهایی که به نظرتون میاد بگید؟

بــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــله آقا معلم! ;D

sohrab

Active member
قسمتی از مقررات مسابقات زیبایی را بخوانید تا ادامه بحث داوری را شروع کنیم

الف: داوران و برگزار کنندگان
- داوران نباید قبل و در خلال داوری خود، دفترچه راهنمای نمایش زیبایی را ببینند.

- هیچگونه اعلامی مبنی بر هویت مالک یا تولید کننده یا عملکرد قبلی اسب نباید در طی نمایش و در هنگام داوری صورت بگیرد. بعد از اعلام نتایج گوینده می تواند اینگونه اطلاعات را ارائه دهد.

- برگزار کنندگان نباید قبل از ارائه دفترچه که در محل مسابقه صورت می گیرد اطلاعات آن را در اختیار رسانه ها قرار دهند.

- برگزار کنندگان باید از ثبت نام هر اسبی که هر گونه رابطه ای با داوران داشته باشد جلوگیری کنند مگر اینکه یک داور ذخیره در دسترس باشد.
*مواردی که ممکن است بر نحوه قضاوت داور تاثیر بگذارد:
1-اسبی که توسط داور خریداری یا فروخته شده باشد (چه داور مالک آن بوده و چه واسطه معاملا باشد)
2-اسبی که تماما یا سهمی از آن متعلق به داور یا اعضای خانواده یا شریک تجاری داور در معاملات اسب باشد.)
3-اسبی که در هر زمانی توسط داور اجاره شده باشد
4-اسبی که توسط داور یا در سازمانی که او مشغول به کار است تولید شده باشد.
5-اسبی که به طور حرفه ای توسط داور تعلیم، معاینه یا درمان شده باشد

- هیچ یک از افراد کمیته برگزار کننده حق داوری ندارند.

- هیچ یک از داوران حق نمایش، سوار شدن یا نگه داشتن اسب در مسابقه را ندارند و همچنین نمی توانند به عنوان کلانتر میدان، نماینده فنی، گوینده و مفسر عمل کنند.

- هیچ کدام از داوران نمی توانند در امور رسمی مربوط به نمایش دخالت داشته باشند.

- کمیته برگزارکننده حق دارد از ثبت هر شرکت کننده ای جلوگیری کند اما باید برای این ممانعت دلیل داشته باتشد. برگزار کنندگان شخصا مسئول پیروی این قوانین و دستورالعمل های EAHSC که در دفترچه مسابقات تایین شده می باشند.

ب:داوران و نمایش دهندگان:
- داوران باید منسجم و صادقانه قضاوت کنند.

-هر گونه ارتباط بین داوران و نمایش دهندگان باید توسط کلانتر میدان بر قرار شود.

- داوران باید در طول مسابقه و قبل از آن، از پذیرفتن هر گونه دعوت، هدیه و خدماتی که بعدا باعث زیر سوال رفتن صداقت و درستی آنان می شود برحذر باشند.

- داوران نباید هیچ یک از اسب هایی را که ممکن است به آنها وابستگی و یا علاقه داشته باشند داوری کنند.

- نمایش دهندگان نباید اسبهای خود را برای قضاوت نزد داوری که علاقمندی اش به اسب ممکن است در تصمیم او اثر بگذارد ببرند.

- نمایش دهندگان اسبها نباید لباسهایی را که به نحوی هویت و ارتباط اسب را نشان نی دهد بر تن کنند.

مرضیه

Member
سهراب جان از اونجایی که من از خواننده های پر و پا قرص این تاپیک بودم،خواستم بگم خیلی خوشحالم که دوباره بروز شد،ممنون.
آقا یه چیزایی هم یادم اومد که شما یادت رفته... ;D::) ;D ;)

sohrab

Active member
خواهش میکنم. من هم از بنیان گذار! این تاپیک، سمیر عزیز ممنونم.
فیلم های کلاس داوری را میگی؟ من هم یادم نرفته . میتونی به cd تبدیلش کنی؟ اگر بشه به تکه های کوتاه تقسیمش کرد و گذاشت تو انجمن فوق العاده میشه.

مرضیه

Member
سهراب گفت:
خواهش میکنم. من هم از بنیان گذار! این تاپیک، سمیر عزیز ممنونم.
فیلم های کلاس داوری را میگی؟ من هم یادم نرفته . میتونی به cd تبدیلش کنی؟ اگر بشه به تکه های کوتاه تقسیمش کرد و گذاشت تو انجمن فوق العاده میشه.
آره،منظورم همون فیلم و جزوه ها بود. ;)
فکر نکنم بتونم،کپچر ندارم،ولی خیلی خوب میشه اگر روی سایت بذاریم.
راستی از سمیر چه خبر؟!چرا دیگه انجمن نمیان ؟!
این قوانین رو قبلا جایی نذاشته بودی؟به نظرم آشنا اومد؟!

sohrab

Active member
پس باید یک نفر را پیدا کنیم که زحمتشو بکشه.
با سمیر هم کم و بیش در ارتباطم.
این قوانین را قبلا به موضوع "چهاردهمین جشنواره اسب اصیل" فرستاده بودم. برای کامل شدن موضوع به این تاپیک هم اضافه کردم. البته این قسمتی از قوانین هست . کم کم کاملش میکنم.

sohrab

Active member
قسمتی دیگر از قوانین را که مربوط به اعمال غیر مجاز در تغییر حالت طبیعی اسب است بخوانید:

-تغییر ظاهر طبیعی اسب :

کلیه روشهای مصنوعی که باعث درشت شدن چشم اسب گردد و همچنین اکسیژن دار کردن جریان خون اسب، استفاده از وزنه، نعل های بیش از حد سنگین غیر طبیعی، هرگونه دخالت الکتریکی یا شیمیایی قبل و بعد از نمایش که در حالت طبیعی اسب تاثیر بگذارد ممنوع است.

هر گونه سوختگی، بریدگی یا هر نوع علامتی که نشان دهنده استفاده از مواد ممنوعه باشد، از طرف کمیته انظباطی با نظر دامپزشک به عنوان دلایل کافی محرومیت اسب از شرکت در مسابقه تلقی خواهد شد.

در گروه هایی که اسب با طناب هدایت میشود میتوان بخشی از موهای بدن اسب را کوتاه کرد به جز مژه ها ، موهای داخل گوش و موهای اطراف بینی، پوزه و چشمها که باید دست نخورده بمانند.

هیچگونه تغییری در رنگ پوست یا سمها مجاز نمیباشد. مواد رنگی برای سم، صیقل های بی رنگ، رنگهای مخصوص بدن اسب، اسپری های براق کننده، اعمال آرایشی مانند پیوند پوست مجاز نمیباشد.

استفاده از هر گونه وسیله ای در اصطبلها که باعث تغییر ظاهر طبیعی اسب شود مجاز نمیباشد. از جمله عرق گیر کردن (که باعث باریک شدن گردن میشود) و استفاده از گردنبند یا وزنه گردن . نمایش دهندگانی که از این وسایل استفاده میکنند توسط کمیته انظباطی از شرکت در کل مسابقه محروم میشوند.

-خشونت :

شلاق زدن بیش از حد، تحریک بیش از حد اسب با ایجاد صدا یا تهدید اسب ، استفاده از شک الکتریکی یا تحمیل کردن درد به اسب با هر وسیله ای در میدان نمایش یا در محل اصطبل ها در هر زمانی غیرمجاز است.

استفاده از مواد دارویی غیر مجاز:

مراحل رسیدگی به موارد استفاده از داروهای غیر مجاز در "قوانین کمیته انظباطی" درج شده است

هنگامیکه آزمایشگاه معتبر مسئول آزمایش مواد غیرمجاز نتیجه آزمایش مثبت را به کمیته برگزار کننده و EAHSC اعلام کند، انها نیز طبق قوانین کمیته اقدام خواهند کرد.

کلیه موارد مربوط به اتهامات استفاده از مواد غیر مجاز توسط یک کمیته انظباطی معتبر بر اساس "قوانین کمیته های انظباطی" رسیدگی میشوند.

استفاده از هر نوع ماده ای به غیر از مواد غذایی معمول که آگاهانه یا نا آگاهانه باعث تغییر در عملکرد، اخلاق یا نوع نمایش اسب شود ممنوع است(نظیر زنجبیل و مواد محرک مشابه). این مواد ممنوعه در ضمیمه شماره 4 قوانین دامپزشکی فدراسیون جهانی سوارکاری آمده است و نسخه جدید آن همواره نزد EAHSC موجود است.

کمیته انظباطی میتواند در هر نمایش زیبایی آزمایش مواد شیمیایی را در مورد هر کدام از اسبهای شرکت کننده درخواست کند. اسبهای شرکت کننده در نمایش توسط کمیته انظباطی یا مالک آنها از ادامه مسابقه بازداشته میشوند. اسبهایی که از ادامه مسابقه بازداشته شده اند حق دریافت هیچ گونه جایزه یا عنوانی را نخواهند داشت و نمیتوانند مسابقه را به اتمام رسانند.

کمیته انظباطی میتواند دستور آزمایش چشم اسب جهت مواد غیر مجاز را صادر نماید.

داوران میتوانند از کمیته انظباطی درخواست آزمایش مواد غیر مجاز را نمایند.

sohrab

Active member
ادامه مطلب :

رنگ و پوست :
اسبهای عرب رنگهای مختلف دارند. در داوری، هیچ رنگی به رنگ دیگر برتری ندارد. پوست باید نازک باشد و اسبی که هیجان زده شده یا تمرین کرده، رگهایش باید فورا از زیر پوست دیده شوند. موها باید ظریف و لطیف و پاها نسبتا تمیز باشند و موی زیادی در قسمت مچ و بخلق دیده نشود. موی بیش از حد در مچ مطلوب نیست.داشتن سفیدی زیاد در هیچ جای بدن خطا محسوب نمیشود گرچه بعضی از پرورش دهندگان سفیدی زیاد را نمی پسندند.

sohrab

Active member
اندام حرکتی:
ابتدا به خاطر داشته باشید که هر کدام از دستها و پاها ممکن است با یکدیگر فرق داشته باشند. باید به عنوان داور به تک تک اندام های حرکتی نگاه کرد نه به یک جفت پا یا دست.باید به هر یک از اندام حرکتی از سمت روبرو، کنار و پشت نگاه کرد.برای بررسی اندام حرکتی از بالای آن یعنی محل اتصال آن به بدن شروع کنید و به پایین تا سم نگاه کنید. این کار را از همه ی جهات انجام دهید.

پیش نیاز این قسمت اینه که یک ذره آناتومی بدونیم. هر جا نا مفهومه و نیاز به توضیح داره بگید لطفا

دستها :
دستها باید به خوبی زیر بدن قرار گرفته باشند که این در نتیجه ی زاویه خوب شانه (shoulder blade) و اتصال صحیح استخوان بازو (humerus) است. اگر دستها زیر شانه قرار گرفته باشند (محل اتصال دست به بدن عقب تر از حد معمول باشد)، علت آن یا "استخوان بازوی بلند" است ، یا "زاویه بد شانه" .
استخوان کتف (شانه) باید با خط فرضی افقی که در امتداد بدن اسب کشیده میشود زاویه 45 درجه بسازد. زاویه بین شانه و بازو معمولا 90 درجه است. اگر دستها زیر شانه باشند، آزادی حرکت از اسب گرفته میشود.

همونطور که در عکس میبینید، زاویه کتف در این اسب خوب است و در نتیجه محل قرار گیری دستها مناسب است.
در اسبهایی که شانه قائم دارند (زاویه کتف بیش از 45 درجه) دستها عقبتر قرار میگیرند. سعی میکنم عکسی برای این حالت پیدا کنم.

پیوست ها

• CIMG0950.JPG
    CIMG0950.JPG
    120.4 کیلوبایت · بازدیدها: 10

امید زمانی

Active member
استاد یه سؤال خارج از کلاس دارم ! امتیاز ها کلا به چند مورد داده می شود و هرکدام از چند نمره ؟ یعنی ماکزیمم نمره ای که یک اسب میتونه بگیره چنده ؟ این روش امتیاز دادن در همه جا یکسان است ؟ تو ایران که من مسابقات چند سال پیش رو میدیدم و همچنین دوبی از 20 نمره به هر قسمت نمره می دادند !

sohrab

Active member
امید جان بعد از این توضیحات، در مورد سیستم های داوری مفصل بحث میکنیم.
در اون سیستم امتیازدهی، به آیتم های "سر و گردن" ، "بدن" ، "دست وپا" ، "تیپ" ، "حرکت" امتیاز داده میشه.
همونطور که گفتی حد بالای هر آیتم، 20 امتیاز است و اسبی که مجموع امتیازاتش به 100 نزدیکتر باشه مقام میگیره. این سیستم اشکالات زیادی داره که سر فرصت عرض میکنم.

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
اسب اصیل گفت:
ادامه مطلب :
رنگ و پوست :
اسبهای عرب رنگهای مختلف دارند. در داوری، هیچ رنگی به رنگ دیگر برتری ندارد. پوست باید نازک باشد و اسبی که هیجان زده شده یا تمرین کرده، رگهایش باید فورا از زیر پوست دیده شوند. موها باید ظریف و لطیف و پاها نسبتا تمیز باشند و موی زیادی در قسمت مچ و بخلق دیده نشود. موی بیش از حد در مچ مطلوب نیست.داشتن سفیدی زیاد در هیچ جای بدن خطا محسوب نمیشود گرچه بعضی از پرورش دهندگان سفیدی زیاد را نمی پسندند.
اگر رنگی بغیر از رنگهای عرب باشه چطور؟
میشه شرکت بکنه؟

بالا