علی واحدی
Active member
هورمون آدرنالین!!!
آخه آدرنالین که هورمونی سمپاتیک است! اگر هم ترشح بشه که اسب وحشی و هیجان زده میشه!!
پاراسمپاتیکه و آرام کننده دوست عزیز من نورآدرنالین هیجان آور و شاد کنندس.
هورمون آدرنالین!!!
آخه آدرنالین که هورمونی سمپاتیک است! اگر هم ترشح بشه که اسب وحشی و هیجان زده میشه!!
پاراسمپاتیکه و آرام کننده دوست عزیز من نورآدرنالین هیجان آور و شاد کنندس.
آدرنالین و نورآدرنالین (یا اپی نفرین و نوراپی نفرین) هر دو سمپاتیک و از یک خانواده هستند. آدرنالین از قشر مرکزی غدد فوق کلیوی به دنبال تحریک سمپاتیک در خون ترشح می شود. نورآدرنالین با مکانیسمی مشابه از پایانه های سمپاتیک ترشح می شود و بیشتر نقشی واسط در هدایت اعصاب سمپاتیک دارد. پیشوند نور اشاره به کلمه نورون یا اعصاب می باشد.
بطور کلی آدرنالین همگام با تحریک اعصاب سمپاتیک ترشح میشود و موجب فراهم آوردن نوعی حالت آماده باش برای بدن است، تا شخص بتواند در مقابل پیشامد نابهنگام یا فوق العاده ، آمادگی قبلی داشته باشد (مانند موارد ستیز ، فرار یا ...). در چنین حالاتی ترشح آدرنالین موجب میشود که فعالیت قلب و فشار خون زیادتر شود و خون رسانی افزایش یابد. آدرنالبین بخصوص موجب باز شدن رگهای عضلات شده و خون رسانی را به این اعضا که تحریک بدن را موجب میشود، افزایش میدهد. از سوی دیگر عمل آدرنالین بر کبد باعث میشود که گلوکز خون بالا رود و انرژی مورد نیاز برای ماهیچهها و اعصاب تامین شود.
مکانیسم عمل لواشه هم به علت تحریک حس درد و متوجه کردن حیوان به ناحیه ای غیر از ناحیه مورد نظر می باشد.
حرف حساب که جواب نداره. متوجه اشتباهم شدم امیر جان و بسیاز بسیار ممنون از توضیحات مفید و درستت. ارادتمند شما علی واحدی