مهمیز چیست؟

ناشناس

Active member
این سوءال پارسال در دوره تکمیلی که بری مربیان مطرح در کشور برگزار شده بود عنوان شد ومتاسفانه تعدادی زیادی از آنها جواب درست را ندادند. ???

DADAR

Member
ناشناس گفت:
این سوءال پارسال در دوره تکمیلی که بری مربیان مطرح در کشور برگزار شده بود عنوان شد ومتاسفانه تعدادی زیادی از آنها جواب درست را ندادند. ???

مهمیز ابزاری است که معمولا از فلز ساخته میشود اما این روزها میتوان آنواع پلاستیکی آن را هم دید , , به صورت جفت هست و در پشت چکمه سوار کار قرار میگیرد, ,

هدف از به کار بردن مهمیز میتواند ایجاد حرکت رو به جلو یا درخواست سوارکار برای حرکات جانبی از طرف اسب باشد .
این بدین معنی نیست که این درخواستها را نمیتوان بدون مهمیز از اسب داشت اما استفاده از این ابزار برای متمرکز کردن اثر ساق سوارکار در نقطه ای مشخص از پهلوی اسب میباشد و به دلیل ایجاد (این تمرکز فشار ساق )به وسیلیه نوک مهمیز,, اسب راحت تر میتواند منظور و اثر سوارکار را درک کند :D :D

همچنین مهمیز یا شلاق تنها به عنوان پشتوانه اثرات طبیعی باید به کار برده شوند نه اینکه سوار مرتبا و در اثر نداشتن کنترل بر ساق های خود با مهمیز به بدن اسب بکوبد. و دقیقا به همین دلیل تنها سوارکاران با تجربه کافی میبایست از این ابزار استفاده کنند در غیر اینصورت ضرر آن بسیار بیشتر از منفعت آن هم برای اسب هم برای سوار خواهد بود

در بسیاری از رشته‌های سواره از مهمیز استفاده میشود اما هر کدام قوانین خاص خود را دارند و همین طور جریمه هایی که در صورت آسیب دیدن اسب توسط مهمیز شامل سوارکار خواهد شد ::) ::) ;) ;) ;)

پیوست ها

• Spur2.jpg
    Spur2.jpg
    5.5 کیلوبایت · بازدیدها: 124

kahar

Member
یه تعریف دیگه از مهمیز:
وسیله ای فلزی که سوار کار به پاشنه کفش خود می بنددو با زدن به پهلوی اسب و جز آن ،حیوان را وادار به حرکت می کند.

جمله هایی از کتابهای معروف که در آن از مهمیز استفاده شده :

با مهمیز های پهن خود به پهلوی خال خال گورخر بتد پایی می کوبد.

صاحب شمشیر و نشان در جمال /بنده مهمیز ظریفش هلال.

یهودی بر استر سوار و مسلط شد،مهمیز زدو استر را راند.

هر چند مرشد کامل نهیب داده ،مهمیز زده آن هوشیار بافراست چون(ستاره) قطب

شارل از دور دید ،به اسب خود مهمیز کشید

ناشناس

Active member
DADAR گفت:
ناشناس گفت:
منظورم جنس ونوع نیست .تمام سوارکارها در دوره مربی گری همین هارا گفتند ولی اینها جواب درست نیست

مهمیز ابزاری است که معمولا از فلز ساخته میشود اما این روزها میتوان آنواع پلاستیکی آن را هم دید , , به صورت جفت هست و در پشت چکمه سوار کار قرار میگیرد, ,

هدف از به کار بردن مهمیز میتواند ایجاد حرکت رو به جلو یا درخواست سوارکار برای حرکات جانبی از طرف اسب باشد .
این بدین معنی نیست که این درخواستها را نمیتوان بدون مهمیز از اسب داشت اما استفاده از این ابزار برای متمرکز کردن اثر ساق سوارکار در نقطه ای مشخص از پهلوی اسب میباشد و به دلیل ایجاد (این تمرکز فشار ساق )به وسیلیه نوک مهمیز,, اسب راحت تر میتواند منظور و اثر سوارکار را درک کند :D :D

همچنین مهمیز یا شلاق تنها به عنوان پشتوانه اثرات طبیعی باید به کار برده شوند نه اینکه سوار مرتبا و در اثر نداشتن کنترل بر ساق های خود با مهمیز به بدن اسب بکوبد. و دقیقا به همین دلیل تنها سوارکاران با تجربه کافی میبایست از این ابزار استفاده کنند در غیر اینصورت ضرر آن بسیار بیشتر از منفعت آن هم برای اسب هم برای سوار خواهد بود

در بسیاری از رشته‌های سواره از مهمیز استفاده میشود اما هر کدام قوانین خاص خود را دارند و همین طور جریمه هایی که در صورت آسیب دیدن اسب توسط مهمیز شامل سوارکار خواهد شد ::) ::) ;) ;) ;)

ناشناس

Active member
فتانه گفت:
یه تعریف دیگه از مهمیز:
وسیله ای فلزی که سوار کار به پاشنه کفش خود می بنددو با زدن به پهلوی اسب و جز آن ،حیوان را وادار به حرکت می کند.

جمله هایی از کتابهای معروف که در آن از مهمیز استفاده شده :

با مهمیز های پهن خود به پهلوی خال خال گورخر بتد پایی می کوبد.

صاحب شمشیر و نشان در جمال /بنده مهمیز ظریفش هلال.

یهودی بر استر سوار و مسلط شد،مهمیز زدو استر را راند.

هر چند مرشد کامل نهیب داده ،مهمیز زده آن هوشیار بافراست چون(ستاره) قطب

شارل از دور دید ،به اسب خود مهمیز کشید
جنس یا کار آن رانگفتم .کار اصلی آن چیست .

kahar

Member
خوب منم ازیه دید دیگه توضیح دادم . حالا چرا عصبانی می شی. من ادبیش کردم.

ناشناس

Active member
البته من هنوز منتظر جواب درست هستم
خوب من الان یک گوشه از کار مهمیزرا برایتان میگویم وصرفا به خاطر گل روی آقای دکتر اسم شخص را نمی آورم.حدود 3سال پیش اسبی بود که خوب سواری نمیداد وشلاق هم کار ساز نبود برایش ویک سوارکاری که تنها 50جلسه سواری کرده بود با مشورت مربیش مهمیز به پابست وگفت من این اسب را راه میاندازم مربی من آقای ......هست نگاه کنید ما که توجهی نکردیم وفقط بعد از 15دقیقه صدای ناله اسب شنیدیم رفتیم ودیدیم این پسر چنان با مهمیز های بلندی که پوشیده بود به شکم اسب بی زبان ضربه زده بود که شکم اسب (پاره شده بود)بعداز 2ماه که اسب را خواباندند متوجه شدند که اسب حامله بوده وبعد هم کره اش را ناقص به دنیا آورد ومتاسفانه کره جان خود را از دست داد .جالب اینجا بود که میگفتند ما میدیدیم که اسب راه نمیرود نگو ید که اسب حامله بوده ??? ???

مرضیه

Member
شنیدن یک همچین وقایعی بالکل آدم رو ناامید میکنه!
یعنی اشخاصی که ما در جامعه ی اسبی کشورمون داریم اینقدر زبون و بی تجربه و بی دانش هستند !!!با اون همه بار القاب و الفاظ پوچی که بدنبال میکشند!!!!
و ما اینجا همه دم میزنیم که بله بفرمایید!ما پیشرفت خواهیم کرد !امیدوار باشید به روزی که مثلا فلان اسب ما مطرح بشه و از اینجور حرف ها!در صورتی که با این وضع اسبداری و سوارکاری و مربی گری و با وجود یک همچین افرادی نیازی به پیشرفت نیست ما پیشرفت هامون رو کردیم!!!!!
از کسی که شعور و فرهنگش اونقدر نمیرسه که همه چی به ضرب و زور امکان پذیر نیست چه انتظاری میشه داشت؟!!!اینها چه جور انسان هایی هستند؟!انسان!!!!؟؟؟
:mad: :mad: :mad:

علی واحدی

Active member
DADAR گفت:

دادارجان کاملا صحیح و کامل توضیح دادند و بنده حقیر اضافه مینمایم که مهمیز یک (((((ابزار))))) است در جهت آموزش اسب نه تنبیه اسب و دادن اثرهای کاملا نامحسوس برای بیننده و محسوس برای اسب با توجه به میزان آشنایی اسب به فشار ساق(برای دادن اثرهاییکه اسب دچار سوء تفاهم میگردد و مهمیز اثر را برای او کامل مینماید). سوارکاران تقریبا بعد از 10 سال سوارکاری مفید میتوانند از مهمیز استفاده نمایند چون بقول برادرم دادار استفاده ناصحیح از آن کاملا ضررهای جبران ناپذیری برای اسب دارد. سوارکاری باید از مهمیز استفاده کند که کنترل کامل بر ساقهای خود را یاد گرفته باشد. من شخصا بعد از حدود 15 سال سواری آنهم با ترس و لرز از اینکه صدمه ای به اسب برسانم از مهمیز استفاده نمودم. متاسفانه دیده شده است که دوستانی بعداز 10 جلسه سواری مهمیزبند شده اند و پهلوهای اسب بیچاره را جر داده اند. متاسفانه.(استفاده از مهمیز باید در حد خیلی کم به اندازه اینکه نوک مهمیز را کف دستتان فشار دهید و پوست کف دستتان کمی فرو رود و قلقلک شود باشد و بدانید که در کجای پهلوی اسب باید از آن استفاده شود که محل دقیق آن مهم است)
امیدوارم به جواب درست رسیده باشی ناشناس آشنا.

sadaf

Member
وقتی که سوارکاری بعد از 10 جلسه سواری وسط مانژ وامیسته و شاگرد مبتدی اموزش میده توقع بیشتر از این نمیشه ازش داشته باشی اون مجبوره بخاطر نشون دادنه خودش از روشهای غلط استفاده کنه

علی واحدی

Active member
sadaf گفت:
وقتی که سوارکاری بعد از 10 جلسه سواری وسط مانژ وامیسته و شاگرد مبتدی اموزش میده توقع بیشتر از این نمیشه ازش داشته باشی اون مجبوره بخاطر نشون دادنه خودش از روشهای غلط استفاده کنه
صدف جان رسیدن بخیر. دقیقا درست میگی ولی چه باید کرد. باید برای درست شدن راهکار ارائه بدیم. باشگاهها و مدیران آنها باید نسبت به گرفتن مربی که شرافت یک باشگاهه اقدام کنند.

sadaf

Member
پاسخ : مهمیز چیست؟

baradar گفت:
صدف جان رسیدن بخیر. دقیقا درست میگی ولی چه باید کرد. باید برای درست شدن راهکار ارائه بدیم. باشگاهها و مدیران آنها باید نسبت به گرفتن مربی که شرافت یک باشگاهه اقدام کنند.
پس اینجور که بنظر میاد اول باید مربی رو آموزش داد بعد شاگرد تا کار رو به دست کاردان بدن

علی واحدی

Active member
peroshat گفت:
پس اینجور که بنظر میاد اول باید مربی رو آموزش داد بعد شاگرد تا کار رو به دست کاردان بدن
البته ما مربیانی داریم که استفاده صحیح از مهمیز رو بلدند و میتوانند اون رو به سوارکارهای(((تاکید میکنم سوارکارهای))) خوب که حد اقل 5 سال سابقه سوارکاری مفید دارند آموزش بدن(((نباید خودمون رو و استانمون رو دست کم بگیریم))).

sadaf

Member
پاسخ : مهمیز چیست؟

baradar گفت:
البته ما مربیانی داریم که استفاده صحیح از مهمیز رو بلدند و میتوانند اون رو به سوارکارهای(((تاکید میکنم سوارکارهای))) خوب که حد اقل 5 سال سابقه سوارکاری مفید دارند آموزش بدن(((نباید خودمون رو و استانمون رو دست کم بگیریم))).
منم قصد جسارت به مربيان و استادامون نداشتم به اونهايي بودم كه اداي مربيهارو در ميارن

ناشناس

Active member
مهميز - [ lildc ] - [ ]
آوا : م ِ
نوع لغت : ازع ، اِ
فینگلیش :
شرح : مهماز. مهمز. مهموز. ميخ آهني که بر پاشنه موزه سواران باشد و اين در اصل مهماز بود به قاعده اماله الف را به ياء بدل کردند. (غياث ). آهني به پاشنه کفش نهاده که سوار بدان اسب را سک زند. اسب انگيز. مخيز. (برهان ). بَرَص . (برهان ). کُلاّب . (منتهي الارب ). آهن بن موزه که رايض بر پهلوي اسب مي زند. آهن پاشنه که رايض فرا پهلوي اسب زند تا برود:
ببستند زرينه مهميزها
بخون تيز کرده يک آويزها.

ملاعبداللّه هاتفي .

گران شد عنان و سبک شد عنان
فرس خورد مهميز و دشمن عنان .

ملاعبداللّه هاتفي .

اگر مهميز مي سودش براندام
برون مي زد ازآن سوي ابد گام .

ملا وحشي .

يابوي ريسمان گسل ميخ کن ز من
مهميز کله تيز مطلا از آن ِ تو.

وحشي .

-مهميز زدن ; سُک زدن . هي به مرکب زدن با فشردن آهن بن موزه به تهيگاه اسب . فشردن مهميز فرا پهلوي اسب تا برود يا تند برود. مهميز کردن . رجوع به مهميز کردن شود.
-مهميز کردن ; مهميز زدن . فشردن مهميز بر دو پهلوي اسب تا برود يا تند برود. مرحوم دهخدا در يادداشتي مي نويسد همه لغت نامه هاي مترجم عربي در معني حفيف (مصدر) مي نويسند: «شنيدن آواز اسب وقت دويدن » لکن در يکي از يادداشتها (شايد از منتخب اللغات باشد) هست : «شنيدن آواز اسب وقت مهميز کردن » آيا مهميز کردن به معني دويدن است چون فعلاً ما مهميز را با زدن صرف مي کنيم و مقصود فشردن مهميز است به دو پهلوي اسب . - انتهي . شعر ذيل از طالب آملي نشان مي دهد که مهميز کردن به معني راندن اسب با فشردن مهميز بر دو پهلوي اوست . (يادداشت لغت نامه ):
به بر باد دهم ذوق گل و گلشن را
رو به آتشکده مهميز کنم توسن را.

طالب آملي .

# مهموز. صيصة. سيخک پاي خروس . شوکة الديک .

هدف از به کار بردن مهمیز میتواند ایجاد حرکت رو به جلو یا درخواست سوارکار برای حرکات جانبی از طرف اسب استفاده کنند

[/quote]
کاملا" متوجه هستم که مهمیز نقطه اثررا دقیقترومشخص تر میکند.
آیا هدف از استفاده از مهمیز ,درخواست حرکت رو به جلوست ؟.