کپل اسب عرب

Farib

Member
خوب شد که شما هم بهم خیلی کمک کردین چون این عکسها هم بسیار اموزنده است . مرجع این گفته ها و همینطور عکسها . مجله arabian horse world . اگه چند عکس اول رو هم ببینین معلومه که hip رو فاصله ای معرفی کرده که hipe joint هم در اون قرار داره .

پیوست ها

• Alb-Arsalan00000000.jpg
    Alb-Arsalan00000000.jpg
    66.6 کیلوبایت · بازدیدها: 119
  • CIMG2093.JPG
    CIMG2093.JPG
    102.9 کیلوبایت · بازدیدها: 20
  • CIMG1216.JPG
    CIMG1216.JPG
    161.3 کیلوبایت · بازدیدها: 18

احسان

Active member
مرسی مرسی مرسی خيلی خيلی آموزنده بود

اين ها در مورد اسب های نژاد ورزشی هم صادق هست البته يک کميش ولی در مورد اسب عرب اينجا دقيقتر هست

حالا به اين مثلثی ميگند بز کپل يا ؟

باز هم اگه چيزی هست بگو فريب جان

Farib

Member
خواهش میکنم وضیفمون ...;Dه.....
نه کلا بز کپل رو به کپلی میگن که شیب جانبی زیادی داشته باشه و همینطور طولش هم کم باشه. باید بگم که از اسبای خودمون کره های حداد معمولا کپلهای خیلی خوبی دارن . ولی کپل مثلثی در خیلی موارد کاملا خوبه........

sohrab

Active member
+2 امتیاز برای این تاپیک خوب ;)

در مورد کلیت موضوع : فکر میکنم اینجا دو تا بحث مطرحه. "زیبایی" و " کارایی" . که البته خیلی با هم در ارتباط هستند. زیبایی بر اساس تناسبی که در طبیعت وجود داره تعریف میشه، از طرفی تناسب با کارایی رابطه مستقیم داره. به این معنی که عدم تناسب و نقص در ساخت اسب علاوه بر تاثیری که بر کارایی و نوع حرکت داره، نازیباست. همونطورکه "oliveira" گفت، مشخصه های تناسب، مختص نژاد خاصی نیست ولی برای ارزیابی زیبایی اسب عرب قوانین مشخصی تدوین شده که البته شرط حفظ کارایی و حرکت در آن لحاظ شده ولی الزاما به معنی اولویت قابلیت ورزشی اسب نیست.
برای مثال در مورد ساخت کپل دو مورد اساسی وجود داره که "Farib" اشاره کرد. یکی تناسب طول کپل( که باید 30% طول بدن باشد) و دیگری هموار بودنشه (که در اثر اصلاح نمونه های کاملا مستقیمش هم دیده میشه) .

احسان

Active member
سهراب جون اين دوتا امتياز رو به خودت دادی يا به فريب :D

به نظرتان اين نوع کپل صاف باعث ايجاد يک سری بيماريهای ستون فقرات نميشه چون اين اسب ها بيشتر برای شو هستند تا سواری و وقتی زيين بزاری روشون فشار و چيزای ديگه تاثير ميگذاره

اول از farib به خاطر این موضوع جالب و اموزنده تشکر میکنم.
بعد هم منم با نظر Wild Stallion موافقم
Wild Stallion گفت:
به نظرتان اين نوع کپل صاف باعث ايجاد يک سری بيماريهای ستون فقرات نميشه چون اين اسب ها بيشتر برای شو هستند تا سواری و وقتی زيين بزاری روشون فشار و چيزای ديگه تاثير ميگذاره

سنا

Active member
خیلی عالی بود ممنون
اما من نمیتونم درست حسابی تشخیص بدم :eek: :( :'( :-\

sohrab

Active member
Wild Stallion گفت:
سهراب جون اين دوتا امتياز رو به خودت دادی يا به فريب :D

به خودم نمیتونم امتیاز بدم متاسفانه!

این که باعث ایجاد بیماری میشه یا نه شما بفرماید . ولی به طور تجربی میدونیم کپل تخم مرغی قویتره. برای همین گفتم الزاما به قابلیت های ورزشی توجه نمیشه.

احسان

Active member
;D

تخم مرغی ديگه کدوم هست ::) ??? ;D

من سوال پرسيدم داش سهراب اما برای شو زيبا هست اما برای دردهای ستون فقرات که اگه تو مسابقات ورزشی شرکت کنه آره من فکر کنم مشکل ايجاد ميکنه اين نوع کپل و کمر صاف

Farib

Member

[/quote]
خیلی سوال درستیه . تا حالا بهش فکر نکرده بودم.

sohrab

Active member
درسته
منظورم این بود که معیارهای داوری زیبایی با کارکرد اسب تداخل نداره. ممکنه اصلاح در جهت این فاکتورها قابلیتهای ورزشی اسب را کم کنه ( که میکنه!) ولی فراموش نکنیم در دنیای پرورش اسب عرف هدف تولید کاملا مشخص و تفکیک شده ست و اسب شو سر از میدان کورس در نمیاره.

در مورد کپل هم مسئله مهم داشتن شیب ملایم در امتداد "خط الراس هموار" است. نه الزاما کپل مستقیم. کپل مستقیم مخصوصا وقتی برای کمر مشکل ساز میشه، که کمر بلند باشه. جالبه که کمر طویل هم برای اسب عرب مطلوب نیست. (پشت کوتاه مناسبه)

حرف شما درباره اسبهای شو کاملا" صحیح است(5 تا)!
ولی اگر از دیدگاه کاربردی (استقامت,پرش ویا حتی درساژ)بخواهیم نگاه کنیم(همون بحث قدیمی کاربرد اسب عرب ایرانی)فکر کنم
یه کم از مشخصه های ظرافت وزیباییش باید کم کنیم؟!

Farib

Member
oliveira گفت:
حرف شما درباره اسبهای شو کاملا" صحیح است(5 تا)!
ولی اگر از دیدگاه کاربردی (استقامت,پرش ویا حتی درساژ)بخواهیم نگاه کنیم(همون بحث قدیمی کاربرد اسب عرب ایرانی)فکر کنم
یه کم از مشخصه های ظرافت وزیباییش باید کم کنیم؟!
scape ibn navaron جزو 5 اسب زیبای جهانه . جالب اینه که خیلی از کره هاش رو میتونی تو مسابقات استقامت امارات ببینی!

قبول.
ولی هزینه تولید یک اسب درجه یک شو واصلاحات ژنتیپ مورد نیاز, با یک اسب کاربردی استقامت و..حتی در رده های بالا قابل قیاس نیست.
میدونی اصلاح ژن تیپ اسب کلاس جهانی چند سال زمان وهزینه برده.!
واون کره هاش هم اگه زیبایی پدر را داشتندالان توتجارت شو بودند تا استقامت.!

Farib

Member
و میدونم که scape تا به حال هیچ گلی به سر عربا نزده و تا حالا یه کره شویی به درد بخور ازش نگرفتن!

احسان

Active member
خودش که خيلی خوشکل هست
امسال هم قهرمان قهرمانان دبی شد
من که خرابشم :p