ضرب المثلهايي كه درباره اسبها وجود داره

Dr_Ghaffari

Active member
سهراب خان! سلام ! حال شما خوب است ! نگران شدم مبادا كسالتي داشته باشيد ! امروز صبح " پالان الاغت را نبسته بودي " !

مرضیه

Member
" آب ميچرخد و سوراخش را پيدا ميكند ، اسب ميچرخد و ميخ طويله اش را پيدا ميكند..."
" نه پير را براي خريدن خر بفرست ، و نه جوان را براي گرفتن زن!!!!"
به نظرتون چرا؟!

مرضیه

Member
:D :D :D :D :D
حق با شماست، سوال بي جايزه اصلا جالب نيست ، ولي اين يكي متاسفانه بي جايزه است !!!!!

DADAR

Member
:'( :'( :'( :'( :'( :'(

جوان به خاطر نداشتن تجربه و خامي در دوران جواني احتمالا بيشتر بر احساساتش تکيه خواهد کرد و ممکن بعضي از واقعيتها رو نبينه و کسي رو به همسري انتخاب کنه که چندان مناسب هم نباشن اما رابطه خر و پيرمرد ................ ??? ???

Dr_Ghaffari

Active member
يك ضرب المثل انگليسي :" وقتي خودش را پيدا كرد كه آن خانم زينش كرده بود !" به قول تهرانيها :" بپا خرت نكنه !"
دوستان همان يك ضرب المثلي كه جايزه دارد جواب بدهيد كه 3 روز بيشتر فرصت نداريد و محض رضاي خدا هنوز هيچ كدام جواب درستي نداده ايد ! البته من هم آرزو مي كردم جواب هماني باشد كه شما ارسال كرده ايد ولي چه كنم كه نيست !

sohrab

Active member
Dr_Ghaffari گفت:
سهراب خان! سلام ! حال شما خوب است ! نگران شدم مبادا كسالتي داشته باشيد ! امروز صبح " پالان الاغت را نبسته بودي " !
سلام ممنون دکتر جون. بادمجون بم آفت نداره! چند روزی به دامان ناپاک طبیعت پناهنده بودم!

احسان

Active member
خوب خر برای بار کيشيدن هست و پير از کار افتاده ديگه خر ميخواد چيکار چون با خر که نميتونه کار کنه اما جوان بايد کار کنه زن ميخواد چيکار
يه چيزه ديگم اينه که پير مرد فقط دنباله يه چهار پا ميگرده که سوارش بشه زياد به توانای و قدرت خر توجه نميکنه

مرضیه

Member
خوب خر برای بار کيشيدن هست و پير از کار افتاده ديگه خر ميخواد چيکار چون با خر که نميتونه کار کنه اما جوان بايد کار کنه زن ميخواد چيکار يه چيزه ديگم اينه که پير مرد فقط دنباله يه چهار پا ميگرده که سوارش بشه زياد به توانای و قدرت خر توجه نميکنه
اينجوري هم ميشه گفت!! :D
راجع به جايزه ، تلاش هاي من كه به جايي نرسيد ، نوش جون هر كي جواب رو پيدا كرد!!!!!! :'(
تركمن ها معتقد هستند "براي كسي كه بخواهد پسر داماد كند و براي آنكس كه بخواهد اسب بخرد خدا ميرساند..."
ولي راجع به خر يه ضرب المثل جالب يادم اومد! " طرف خر رو از گاو در نمياره!!!" (منظور اينه كه تميز نميده..). كاربردش هم كه معلومه.

Dr_Ghaffari

Active member
دوستان "دو اسبه و چهار اسبه مي تازيد" اما جواب نداديد اينكه پير براي خر نرود دليلش اين است كه پير دنبال خر زوار در رفته اي مي رود مثل خودش اين چند روز عكسهاي جالبي گرفتم كه متعاقبا ارسال خواهم كرد . اگر نبودم گرفتار خريد يك ماديان كره بودم و سيزده به در و كار و بار !جوان هم كه عقل معاش ندارد چه رسد به زن گرفتن !
بگوييد "جان اسب در نعل اسب است "يعني چه؟ يادتان باشد در حكايت اين صحبت از زبان اسب نقل مي شود ! آنهم به گرگي كه قصد كشتن اسب را دارد ..!

♘امیرحسین♞

♘ مدیریت انجمن اسب ایران ♞
Dr_Ghaffari گفت:
دوستان "دو اسبه و چهار اسبه مي تازيد" اما جواب نداديد اينكه پير براي خر نرود دليلش اين است كه پير دنبال خر زوار در رفته اي مي رود مثل خودش اين چند روز عكسهاي جالبي گرفتم كه متعاقبا ارسال خواهم كرد . اگر نبودم گرفتار خريد يك ماديان كره بودم و سيزده به در و كار و بار !جوان هم كه عقل معاش ندارد چه رسد به زن گرفتن !
بگوييد "جان اسب در نعل اسب است "يعني چه؟ يادتان باشد در حكايت اين صحبت از زبان اسب نقل مي شود ! آنهم به گرگي كه قصد كشتن اسب را دارد ..!
همونی رو خریدید که در فامور دیدید؟
منظورش اینه که اگر نعل خوبی داشته باشد میتواند راحت فرار کند؟

Dr_Ghaffari

Active member
نه آن اسب را ديگر نديدم حتي 2 بار اضافه تر مراجعه كردم ولي نه خودش را ديدم و نه صاحبش را . يك ماديان كره ديگر خريدم امروز فردا عكس هاي زيادي اضافه خواهم كرد !
جواب ضرب المثل هم امروز آخرين ساعت اعلام مي كنم ! تا آن موقع دوستان فرصت دارند هنوز كه كسي جواب نداده است !

مرضیه

Member
اين چيزي كه مينويسم ،يك برداشت كاملا آزاده كه با توجه به راهنماييتون حدس زدم...
شايد اسب در لحظه هاي آخر ترفندي مييابد كه از چنگال گرگ خلاص شود. "جان اسب در نعل اوست" پس براي گرفتن جان او بايد از نعل شروع كرد ، حالا دوحالت پيش ميايد كه در هر دو حالت دندانهاي گرگ خرد خواهد شد... مشابه داستان شيري كه از الاغ ميترسيد ، فكر كنم اشاره هم شده به اين داستان...

نعل کار پنجه بکس را مي کنه و قدرت لگد اسب را دو چندان مي کند!!!
ولي وسيله دفاع اسب فرار است نه لگد!

Dr_Ghaffari

Active member
آفرين به مرضيه خانم تقريبا حكايت را نمايه بندي كردند . پس يك برنده داشتيم كتاب براي شما ارسال خواهد شد لطفا آدرس خود را پيغام بفرماييد .

مرضیه

Member
اگه راهنمايي نميكرديد نميتوانستم حدس بزنم.... ;D ممنون.
" اسبت زير پات نلنگد..."
" مزد خر سور چروني ، خر سواري است"

Dr_Ghaffari

Active member
نمي دانم چه بگويم ... از دوره مولانا تا دوره ما زمين و زمان فرق كرده است . داستاني در مثنوي مي خواندم به نام كنيزك ! و خلاصه اينكه :"خر را ديده بود و كدو را نديده بود " ! ( نمي دانم اين چه حكايتي است كه مولوي گفته است و ما از باز گفتن آن شرم داريم ) . اما مردم امروزه روز كدو را مي بينند و خر را نمي بينند !

مرضیه

Member
"جايي كه اسب چپ شده عروسي خواهد شد..."
حكايت "ناخوش خر خورده !" هم حكايت شيريني است كه حتما شنيده يا ديده ايد!(از سريال مثل آباد...).

Dr_Ghaffari

Active member
بله حکایت " مریض خر خورده است " هم در نوع خود جالب است . اما به پای حکایت دو ضرب المثل :"مهار شتر را به دم خر می بندند " و نیز ضرب المثل :" ..وز خر به ریش شتر است "! نمی رسد که یک حکایت دو ضرب المثل در خود جای دارد و از طرفی به واقعیت تاریخی اجتماعی سفر اشاره می کرده است .
زیرا در قدیم کاروان شتر را که راه می انداختند مهار شتر اول را به دم خر می بستند و مهار شتر دوم را به دم شتر اول و الخ.و اینکه از خر استفاده می کردند این بود که خر مطیع تر از شتر است و از طرفی سریعتر حرکت می کند و به تبع خر شترها نیز پیروی می کردند .اما اصل حکایت چیزدیگری است !

Dr_Ghaffari

Active member
مدتی است ضرب المثل اسبی نایاب شده است ! یکی گیر آوردم که تقدیم می کنم به بچه های خوزستان !
" مادیان اصیل(نجیب) قاطر نمی زاید !"
این ضرب المثل برای مالکین اسب عرب حکم یک باور و ایمان قلبی دارد .

بالا