ضرب المثلهايي كه درباره اسبها وجود داره

Dr_Ghaffari

Active member
می خواهم با گفتن این ضرب المثل دویستمین پاسخ را هم به این بخش داده باشم و بگویم حالا معلوم می شود که ما " خر به خلاب نرانده ایم !" و حالا حالا ها هم ضرب المثل داریم که بگوییم !

مرضیه

Member
" اگر اسبت دزدي باشد، حداقل خوراكش دزدي نباشد..."
"هر خري را به يك چوب نميرانند..."
يك ضرب المثل محلي شنيدم كه برام جالب بود ،ولي هنوز معني بعضي كلماتش رو نميدونم، وقتي فهميدم ،مينويسمش... :)
اي كاش حكايت مهار شتر رو به دم خر ميبندند رو مينوشتيد، من حكايت رو نشنيدم...

Dr_Ghaffari

Active member
اما حکایت !
می گویند در قدیم ساربانی که البته نام و نشان آن نیز در تاریخ ذکر شده است (من حضور ذهن ندارم و باید به کتاب مربوطه مراجعه کنم لطفا عفو بفرمایید ) زیرا واقعیت دارد . ساربان قبل از مرگ با خود فکر می کند اگر شتر که کینه آن معروف است او را ببخشد و حلال کند دیگران نیز او را خواهند بخشید . پس از شتر خود حلالیت طلب می کند . اما شتر او را نمی بخشد . ساربان بینوا می گوید اگر کار کرده ای خوراکت دادم آخر چه کرده ام که مرا نمی بخشی . شتر می گوید چون " مهار مرا به دم خر بسته ای" ساربان بینوا فریاد می کند که آخر این چه دلیلی است که می آوری چه فرقی می کند . اما شتر می گوید برای همه چیز اگر حلالت کنم برای این کار به دو دلیل حلالت نمی کنم .
1- اول اینکه من مجبور بودم " پا جای پای خر بگذارم" که پایش از من کوچکتر است .
2- و دوم اینکه همیشه " گوز خر بیخ ریش من بود" ... بی ادبی مرا ببخشید !

Dr_Ghaffari

Active member
بچه ها "صاحب خر پيدا شد" !
حكايت آن را در ديوان " ايرج ميرزا" بخوانيد كه باز هم حكايت نگو است !

Dr_Ghaffari

Active member
با تشكر از تمام دوستان اجازه مي خواهم :" پا بر گردن اسب بياندازم " !
اين ضرب المثل بسيار ناياب بود و حكايتهاي شيريني نيز دارد . راستش ماديان داري و تربيت كره خيلي وقتم را پر كرده است ! كره ام الان بيست و سه روز دارد و وقتي مرا مي بيند يادش مي رود مادر دارد دست دادن را هم ياد گرفته !

sohrab

Active member
قدم نو رسیده مبارک باشه دکتر جان :D
ما یه عکس از کره 24 روزه می خوایم

Dr_Ghaffari

Active member
تا جمعه بعيد است بتوانم عكسي ارسال كنم ولي همين امشب عكسي از 5 روزگي اش ارسال مي كنم .

مرضیه

Member
هميشه "يا خر رو نيست يا خور رو...!"
نگيد اسبي نگفتي ها !هنوز دارم دنبال معني اون كلمه محليه ميگردم!!! :D اگه تا چند روز آينده پيداش نكردم حدسيات خودم رو مينويسم!!!!!! ;D

sohrab

Active member
آن شنیدی که لاغری دانا------------------گفت باری به ابلهی فربه
اسب تازی وگر ضعیف بود-----------------همچنان از طویله ای خر به

مرضیه

Member
"مو بي بي و تو حره، كي او دهه به كره....؟!!!! "
mo bibio to hora;ki o daha be kora...
lمعادلش در فارسي ميشه: من كه خانم خانه (ارباب)هستم و تو هم كه آزادي (يا بنده نيستي،كه من لاقيد رو هم براي معنيش حدس ميزنم) ،پس چه كسي به كره آب ميدهد...؟!!!

Dr_Ghaffari

Active member
شيرازي ها يك ضرب المثل دارند كه :" خر نخريده آخورش را بسته است " اميدوارم تكراري نباشد ! معادل " چو ناكشته اي خرس مفروش پوست" و يا " به دشت آهوي نا گرفته مبخش" ! نمي دانم چرا ترديد دارم مبادا تكراري باشد . اما در 3 صفحه اخير نديدم . . !
يك ضرب المثل اسبي :" اسب ركاب مي دهد ؛ سوار عنان نمي دهد "!

بالا