ضرب المثلهايي كه درباره اسبها وجود داره

مرضیه

Member
از شما چه پنهون خودم هم شک کردم،خصوصا با این شعری که لطف فرموده ارسال کردید. ::)
منظورتون این بود که با همین ضرب المثل ارتباط داره؟!!!!
میتونم ارسال خصوصی براتون بفرستم جواب رو!

قبول نیستا. من با این همه خنگولیتم هر چی به ذهنم می رسید و همون اول گفتم حالا انقدر یواشکی بازی؟ بگین دیگه خوب

مرضیه

Member
در اصطلاح،به هر گونه زیب و زینت که مربوط به عزاداری باشد "کتل"گفته میشود.
به تیر خیمه ای که برای سوگواری برپاست،
به اسبی که برای چنین مراسمی آراسته شود نیز اسب کتل شده میگویند و …
در اینجا به نظر مفهوم دوم مد نظر بوده،الاغ جوی پای کتل خورده،یعنی به محض ورود در عزاداری پای گذاشته.
این ضرب المثل را زمانی بکار میبرند که مقصود شگوم نداشتن چیزی باشد،و در کل به معنای بد یمن بودن شخص یا واقعه یا چیزی است.به قول دزفولی ها"تیک ریش شومه،یا تیک ریش نحسه!!" ::)
امیدوارم که به جواب درست اشاره کرده باشم در غیر اینصورت دوستان به بزرگی خودشون میبخشند.
اینم جواب من،بخاطر گل روی شما سحر ناز خانم.

sohrab

Active member
Dr_Ghaffari گفت:
سلام مسابقه معنی ضرب المثل " این الاغ جوی پای کتل خورده " یعنی چه و چه کاربردی دارد ؟
دوستان شیرازی منتظرم دادار عزیز انگلیسی ها را که خوب بلدی با کاکو شیرازی ها چه می کنی ؟
مرضیه خانم هم که خوزستانی بلدید بسم الله !
دکتر جان دعوت نامه شرکت در مسابقه رو برای من نفرستادید ولی ما که این حرفا رو نداریم;)

جواب : در قدیم ‏بعضی چهارپادارها به الاغ یا قاطرهایی که بارمی بردند، در پای کتل و گردنه جو می‌دادند که بخورند و آن ‏سربالایی را بالا‎ ‎بروند. اما طبیعتا بی‌فایده بوده.
کاربرد : قدیما که شب امتحان درس می خوندم بابام لطف می کردند این ضرب المثل زیبا را خرجم می کردند.

Dr_Ghaffari

Active member
مرضیه گفت:
در اصطلاح،به هر گونه زیب و زینت که مربوط به عزاداری باشد "کتل"گفته میشود.
به تیر خیمه ای که برای سوگواری برپاست،
به اسبی که برای چنین مراسمی آراسته شود نیز اسب کتل شده میگویند و …
در اینجا به نظر مفهوم دوم مد نظر بوده،الاغ جوی پای کتل خورده،یعنی به محض ورود در عزاداری پای گذاشته.
این ضرب المثل را زمانی بکار میبرند که مقصود شگوم نداشتن چیزی باشد،و در کل به معنای بد یمن بودن شخص یا واقعه یا چیزی است.به قول دزفولی ها"تیک ریش شومه،یا تیک ریش نحسه!!" ::)
امیدوارم که به جواب درست اشاره کرده باشم در غیر اینصورت دوستان به بزرگی خودشون میبخشند.
اینم جواب من،بخاطر گل روی شما سحر ناز خانم.
خوشبختانه مرضیه خانم همان را که در ذهنشان بود ارسال کردند و البته پاسخ اشتباه است و متاسفانه از جایزه محروم شدند ! ولی خودمانیم حس ششم فوق العاده ای دارم !

مرضیه

Member
من که خودم گفتم ممکنه اشتباه باشه!! :-[
خوبه که حداقل جواب غلط جریمه نداره!!!! ;D ;D
خب بیشتر راهنمایی کنید،البته جواب سحرناز و سهراب هم به نظر درست میاد.خصوصا که چیزی در موردشون نگفتید.

Dr_Ghaffari

Active member
مرضیه گفت:
من که خودم گفتم ممکنه اشتباه باشه!! :-[
خوبه که حداقل جواب غلط جریمه نداره!!!! ;D ;D
خب بیشتر راهنمایی کنید،البته جواب سحرناز و سهراب هم به نظر درست میاد.خصوصا که چیزی در موردشون نگفتید.
سحرناز بانو پاسخ مناسبی دادند و امتیاز اولین پاسخ را نیز دارند و سهراب خان بهتر بود قبل از ارسال " جوی پای کتل می خوردند " و از پدر بزرگوارشان ( همین جا داخل پرانتز سلام ویژه مرا به ایشان برسانید ) راهنمایی می گرفتند !

مرضیه

Member
سحر جان تبریک. :D
عوضش من یک کاربرد جدید این ضرب المثل رو براتون گفتم!!اینجا اینجوریه،یعنی بوده در قدیم !! ;D

اول تشکر کنم از آقای دکتر به خاطر خطاب دلنشینشون "سحرناز بانو " :)
بعدهم ممنون مرضیه جون. من و تو کم کم داریم آشنا می شیما ;)
و اینکه با اون همه فسفری که من سوزوندم جدا فکر نمی کردم درست گفته باشم ;D به خصوص که آقای دکتر هیچی نگفتن دربارش. منم فکر کردم اونقدر برداشتم اشتباه بوده که گفتن اصلا به روم نیارن ;D
و همین جا با یه ویژه گی من که "بسیار بی جنبه بودن من " هست آشنا می شین. خوشحالم کلی ;D ;D ;D ;D

مرضیه

Member
آره سحر جان.ما حالا خیلی با هم کار داریم،موضع بانوان باید تقویت بشه توی انجمن. ;) ;) :D
در مورد خوشحالیت هم کاملا طبیعیه و حق داری من تجربه شو دارم. :D و دقیقا برعکس شما از اینکه دکتر نظری در مورد ارسال شما ندادن حدس زدم درسته.درست همونجوری که ایشون یقین کردند جواب من غلطه!!! ;)
بذار یه جمله ی قصار هم بگم که از موضوع دور نشیم:
"سوارکار خوب اون کسیه که عنان اختیار اسبش رو به دست باد نده!"

Dr_Ghaffari گفت:
گفتید غر غر یاد حکایت فاطمه غرغرو افتادم ! امیدوارم دوستان شنیده باشند !
شما که برای من زحمتی نداشتید زحمت را من خواهم داشت در اصفهان خودم که بماند اسبها را چه می کنی !؟

قدم خودتون و اسب ها به چشم! ::)

Dr_Ghaffari

Active member
با سلام خدمت تمام دوستان عزیز !
هر چند دوستان کم لطفی کردند و در مسابقه شرکت ننمودند اما برای دو برنده ای که داشتیم جوایزی به رسم یادبود ارسال خواهد شد . سهراب خان که سابقه جایزه گرفتن دارند و آدرس ایشان را دارم ولی سحر ناز بانو محبت فرمایند آدرس دقیق پستی را پیام خصوصی فرمایند تا در اسرع وقت جایزه را برایشان ارسال کنم .
لازم به یاد آوری است سحرناز بانو بهترین معنا را داشتند و سهراب خان شیرین ترین کاربرد را عنوان نمودند !
در قدیم معمولا قبل از حرکت کاروان به الاغها جو می دادند یعنی درست وقتی که قرار بود بار ببرند و بالطبع چون الاغها لاجان بودند این ضرب المثل را به کار می بستند !

سلام آقای دکتر :)
ممنون از محبتتون. به اندازه گرفتن ده تا هدیه خوشحالم که جوابم درست بود ;D

چشم. من آدرس رو براتون می فرستم. اما چیزی که هست اینه که خیلی دلم می خواد از دست خودتون و حضوری بگیرمش. :)

خیلیییی جالب بود. ;D ;D ;D ;D

Dr_Ghaffari گفت:
امیدوارم یکی دو نفر دیگر نیز بیایند و یاری کنند تا کاملتر شود . می توانم به هر نفر یک منبع برای استخراج معرفی کنم تا مجموعه ی آبرومندی گرد آوری شود !

من هم یکی از اون یکی دو نفر دیگه. امر بفرمایین :)

بالا